Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Συγκινητική εγερτήρια επιστολή μαθητών από τα Ανώγεια που θέλουν να διεκδικήσουν το μέλλον τουςΜε μια επιστολή που θα ζήλευε και η πιο «ριζοσπαστική πένα» και που δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανένα οι μαθητές του Λυκείου Ανωγείων διεκδικούν το μέλλον τους και  καλούν εμπλεκόμενους και μη στην εκπαιδευτική κοινότητα σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για να δείξουν ότι δεν ανήκουν στη «γενιά του καναπέ».
Την ίδια ώρα που οι πολιτικοί κάνουν δηλώσεις (βλ. Πάγκαλος που δεν έχει πρόβλημα με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας) και πράξεις ντροπής (βλ. βουλευτή – φάντασμα που φυγάδευσε τα λεφτά του) οι μαθητές καυστικά επισημαίνουν:
«Μεγαλύτερη αξία έχει το να γράφεις, παρά να μαθαίνεις ιστορία. Κι εμείς έχουμε μπουχτίσει από το να μαθαίνουμε κάθε χρόνο για μια 25η Μαρτίου, μια 28η Οκτωβρίου, μια 17 Νοέμβρη. Μπορούμε όμως να αφήσουμε τα παιδιά μας, ή ακόμα και τους ίδιους μας τους εαυτούς να συμβιβαστούν με ένα ένδοξο παρελθόν που δεν έχει πια συνέχεια; Γιατί εμείς να μην φτιάξουμε το δικό μας μέλλον, την δικιά μας ιστορία;
Σε μια εποχή που υποφέρει από τη λεγόμενη “οικονομική κρίση”, ας κάνουμε την αρχή…ας μην είναι όμως αυτή η αιτία, ας είναι η αφορμή… γιατί τα λεφτά ρε παιδιά…πάνε και έρχονται…ο πολιτισμός μας όμως, το ήθος και οι αξίες που έχουν πια χαθεί, αξίζουν την προσπάθεια μας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας! Γιατί έχουμε κάθε δικαίωμα να ζήσουμε τα όνειρα μας όπως θέλουμε και μας αξίζει!
Οφείλουμε όμως και εμείς να δραστηριοποιηθούμε ΤΩΡΑ, που το μέλλον μας ξεπουλιέται για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα “ορισμένων”. Οφείλουμε να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο!
Μας αποκαλούν συνεχώς “η γενιά του καναπέ”….του καναπέ αυτού, που εκείνοι μας έβαλαν να καθίσουμε για να κάνουν ανεμπόδιστοι τις “δουλειές” τους…
Αλλά ποιος δεν μπορεί να σηκωθεί από έναν καναπέ;;;
Σίγουρα αυτός που δεν θέλει, και αυτός που έχει βολευτεί…
Ως πότε όμως θα είναι βολεμένος;;
Αν δεν το πήρατε είδηση, ο καναπές μας έχει πάρει φωτιά!!!
Εμείς…θα κάτσουμε να καούμε;;;;
Ζητούμε την συμμετοχή σας, στην απόφαση μας να απέχουμε συμβολικά από τα μαθήματα με την ειρηνική συγκέντρωση και πορεία που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε σε ολόκληρη την Κρήτη, το κάθε σχολείο από το κέντρο της πόλης του. Προτείνουμε τις μέρες Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.
Η συνέχεια, θα εξαρτηθεί από όλους εμάς!
Ας οργανωθεί λοιπόν το κάθε σχολείο και ας μαζευτούμε όλοι μαζί να δώσουμε μια “γροθιά” στο κατεστημένο.
Ας πούμε όχι στο μέλλον που διάλεξαν για μας!
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι αναγκαίο, η κινητοποίηση να έχει μαζικό και συλλογικό χαρακτήρα , ενώ η υποστήριξη των καθηγητών, θεωρείται απαραίτητη!
Περιμένουμε σύντομα την απάντηση σας στο e-mail μας 15anogeia@gmail.com , για να δούμε εάν υπάρχει συμμετοχή, ώστε να προχωρήσουμε στον αγώνα μας.
Παιδιά, ΔΕΝ μας παίρνει να κοιτάμε άλλο…!!!
Έφτασε η ώρα να κλείσουμε την TV…!!!
Οι Δρόμοι μας καλούν!!!!!!
Οι μαθητές του Λυκείου Ανωγείων»
Επιμέλεια κειμένου Μάνια Τσαβλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.