Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

"Η χρονιά της μεγάλης σφαγής στο Δημόσιο"Από την εφημερίδα "Πριν"

Εφιαλτικό είναι το μέλλον που σχεδιάζει για όλους τους εργαζόμενους η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο.

Αρχίζοντας από το κυριολετικά και μεταφορικά δίσεκτο 2012, οι εργαζόμενοι τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούν τα πάνδεινα. Στο στόχαστρο είναι πρώτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση απεργάζεται την απόλυση πολλών δεκάδων χιλιάδων, ίσως και εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Για να διευκολυνθεί η σφαγή και να περιοριστούν οι πολιτικές συνέπειες από το έγκλημα αυτό, το ΠΑΣΟΚ προωθεί την ιδέα αφενός της κατάργησης πολλών δημόσιων φορέων και αφετέρου της ανάθεσης των απολύσεων σε ...ιδιωτικούς(!) φορείς. Οι φορείς αυτοί θα προσποιηθούν ότι δήθεν κάνουν «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η κυβέρνηση θα τους έχει πει από την αρχή πόσες δεκάδες χιλιάδες θα πρέπει να απολύσουν, οπότε όλη η κομπίνα θα στηρίζεται στο πώς θα διωχτούν από το Δημόσιο όσοι δεν είναι ΠΑΣΟΚτζήδες ή στενά συνδεόμενοι με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, καθώς και οι «χρήσιμοι» ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ!

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ προωθεί παράλληλα το νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση με στόχο όχι μόνο να υπαγορεύσει η ΕΕ μέσω της τρόικας τα μέτρα που θα ληφθούν εναντίον των εργαζομένων το 2012, αλλά και τα μέτρα του 2013 και του 2014, ακυρώνοντας εκ των προτέρων ουσιαστικά και την όποια κυβέρνηση κερδίσει τις εκλογές, αν υποτεθεί ότι αυτή θα ήθελε να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική. Όλοι τώρα ομολογούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα (!) χρόνια συνεχούς υλοποίησης αυτής της πολιτικής οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζομένων και των μεσαίων στρωμάτων προκειμένου να επιτευχθεί η κολοσσιαία ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ του κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και ενώ στον ιδιωτικό τομέα θα συνεχιστεί και το 2012 με εντεινόμενους ρυθμούς τόσο η μείωση των μισθών όσο και το πογκρόμ απολύσεων, η συγκυβέρνηση των αστικών κομμάτων εξαπολύει φορολογική λαίλαπα εναντίον των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Με το κόλπο των αντικειμενικών κριτηρίων που τα αύξησαν ως και 100%, σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, υπολογίζεται ότι περίπου 3.000.000 από τους φτωχότερους Έλληνες που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν φόρους, φέτος θα κληθούν να πληρώσουν – συχνά μάλιστα για ανύπαρκτα εισοδήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.