Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Τι άλλο θα σκεφτούν!!!



 Το παρακάτω σχόλιο είναι από την τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων «Πρωινός Λόγος» και το παραθέτουμε χωρίς σχόλια:

 • Χρωστάς στο Δημόσιο; Δίνεις το σπίτι σου και ξεχρεώνεσαι! Αν πάλι δεν έχεις, τότε μπορείς να «πατσίσεις» τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σου με το Κράτος δίνοντας ανάλογα κινητά περιουσιακά στοιχεία, όπως αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, μετοχές κ.α. Ναι, το ακούσαμε κι αυτό στην Ελλάδα του 2012, αφού μια τέτοια εξωπραγματική ρύθμιση προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Έτσι, εάν ένας φορολογούμενος χρωστά στο Δημόσιο π.χ. 100.000 ευρώ, αλλά δεν έχει μετρητά για να εξοφλήσει, μπορεί να μεταβιβάσει ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ και να ξεχρεώσει!
«Τι άλλο θα σκαρφιστούν οι… ανεγκέφαλοι του Υπουργείου Οικονομικών για να συγκεντρώσουν χρήματα στα Ταμεία, ώστε να δείξουν καλή διαγωγή στην Τρόικα», αναρωτήθηκαν χθες αρκετοί συμπολίτες, σχολιάζοντας τη νέα αυτή… κεραμίδα που πέφτει στο κεφάλι χιλιάδων φορολογούμενων.

«Την πληρώνουν οι μικροί…»
Και φυσικά το… μάρμαρο θα το πληρώσουν και πάλι οι μικροί, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες θα την γλιτώσουν με… κάτι ψιλά. Ο απλός πολίτης, ο νοικοκύρης μέχρι πρότινος, σήμερα οδηγείται στην ανέχεια, κινδυνεύοντας πλέον να χάσει το σπίτι του, το χωράφι του, ή το αυτοκίνητό του. Κι όλα αυτά μετά από μια σειρά εξαντλητικών μέτρων της Κυβέρνησης. 
Από την άλλη κραυγαλέες περιπτώσεις γνωστών φοροφυγάδων, όπως αυτή του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου έτυχε ευνοϊκότερης μεταχείρισης.
Με χρέη στο Δημόσιο 5,5 εκ. ευρώ τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 3 χρόνων εξαγοράσιμη, αντί 5 ευρώ την ημέρα! Δηλαδή με 5.400 ευρώ «καθάρισε».
Πώς να μην βγουν οι πολίτες από τα ρούχα τους μετά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.