Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Στους δρόμους οι απλήρωτοι εργάτες Περιστερίου (Βίντεο)Το Περιστέρι είναι μια εργατούπολη που πλήττεται ιδιαίτερα από την οικονομική καπιταλιστική κρίση. Οι στρατιές ανέργων (με θετικό στοιχείο ότι ήδη άρχισαν να οργανώνονται και οι κινητοποιήσεις τηςΠρωτοβουλίας ανέργων Περιστερίου είναι αλλεπάλληλες), καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Σε μια σειρά εργοστάσια της περιοχής με αιχμή την αλουμινοβιομηχανία «Λουκίσσα» -στην οποία οι εργάτες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 5 του Δεκέμβρη καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα μέχρι και 10 μηνών- στην «Αλουμινέξ», στην αλουμινοβιομηχανία «Μυλωνα», κ.α υπάρχουν εργατικές κινητοποιήσεις για να αποκρουστεί η επίθεση που δέχεται ο κόσμος της δουλειάς από την εργοδοσία και την κυβέρνηση. (Αναλυτικά έχουμε γράψει σε περασμένη ανάρτησή μας).

Στο βίντεο που παραθέτουμε –από την τηλεόραση του «902»- παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις και παράλληλα βλέπουμε την κυβέρνηση να ακολουθεί μια βάρβαρη ταξική πολιτική μπουκώνοντας με ζεστό κρατικό χρήμα την εργοδοσία αδιαφορώντας πλήρως για τον κόσμο τις εργασίας. 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.