Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

2012
Το 2012 να είναι χρονιά Νίκης του Λαού!

"Σήμερα όμως, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας για να καταλάβουμε τι σημαίνει κατρακύλισμα της αστικής κοινωνίας στη βαρβαρότητα". Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Μια πτυχή αυτής της βαρβαρότητας που βιώνουμε σήμερα, αυτές οι φωτογραφίες. Απεικονίζουν καταστάσεις που συμβαίνουν δίπλα μας. Στην δική μας πλατεία, στο πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί μας, στην είσοδο της πολυκατοικίας μας. Στην κοντινή λαϊκή αγορά, στη δική μας γειτονιά, στους κάδους σκουπιδιών της απέναντι γωνίας. Μπορεί οι εικόνες κάποιους να σοκάρουν. Ίσως αναγνωρίσουμε δικά μας πρόσωπα ανάμεσα στους καταφρονεμένους.

Ας βοηθήσουμε όπως μπορούμε τους άστεγους συνανθρώπους μας. Ας βοηθήσουμε τους ανήμπορους, αυτούς που πεινάνε. Η δική μας βοήθεια είναι μια ανακούφιση γι’ αυτούς. Το μεγαλύτερο δώρο στις γιορτές. Δεν λύνει όμως το πρόβλημά τους. Οι αιτίες που το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα δημιουργεί κοινωνικά «απόβλητα», είναι πολλές και τις ξέρουμε. 


«Ο Φριντριχτ Ένγκελς είπε κάποτε: ‘Η αστική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα: ή πέρασμα στο σοσιαλισμό ή ξανακατρακύλισμα της ανθρωπότητας στη βαρβαρότητα’. Τι σήμαινε όμως ‘ξανακατρακύλισμα στη βαρβαρότητα’ από το σημερινό επίπεδο του ευρωπαϊκού πολιτισμού; Μέχρι σήμερα διαβάζουμε, αναμφισβήτητα, τα λόγια αυτά χωρίς να εμβαθύνουμε στο νόημα που κρύβουν και τα παραθέτουμε χωρίς να προαισθανόμαστε την τρομερή βαρύτητά τους. Σήμερα όμως, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας για να καταλάβουμε τι σημαίνει κατρακύλισμα της αστικής κοινωνίας στη βαρβαρότητα». Ρόζα Λούξεμπουργκ.

«Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αυτή γεννά την αδικίαν, αυτή φθείρει σώματα και ψυχάς. Αυτή παράγει την κοινωνικήν σηπεδόνα». Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

«Όσο πληθαίνουν εκείνοι που υποφέρουν τόσο πιο φυσικά φαίνονται τα δεινά τους. Ποιος θα εμπόδιζε τα ψάρια να βραχούν στη θάλασσα; Και αυτοί το ίδιο που τυρρανιούνται, μοιράζονται τούτη τη σκληρότητα απέναντι σε αυτούς τους ίδιους. Είναι τρομερό να βλέπεις με πόση ευκολία προσαρμόζεται ο άνθρωπος, όχι μόνο στα βάσανα των ξένων αλλά και στα δικά του. Όλοι όσοι έχουν αναλογιστεί αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, αρνιούνται να επικαλεστούν ο ένας τον οίκτο του άλλου. Αλλά είναι αναγκαίος ο οίκτος του καταπιεσμένου για τον καταπιεσμένο. Είναι του κόσμου η ελπίδα». Μπέρτολτ Μπρέχτ.

«Ο πραγματικός ουμανισμός, η αγάπη των ανθρώπων, προϋποθέτει το μίσος για τους εχθρούς της ανθρωπότητας». Κάρλ Μάρξ.«Εσύ θα παλέψεις για ν’ αλλάξεις τη ζωή, εσύ θ’ αγωνιστείς για να σβήσεις το κοπριασμένο στίγμα απ’ το χάρτη, εσύ χωρίς άλλο θ’ αγωνιστείς για να λείψει το αίσχος…» Πάμπλο Νερούδα. 

Τη νέα δύσκολη χρονιά που έφτασε, να είμαστε γεροί και δυνατοί. Όρθιοι και αποφασισμένοι, να συντρίψουμε τα προσωπικά μας αδιέξοδα, την ατομική μιζέρια.  Να γίνουμε περισσότεροι  αυτοί που θα βαδίσουμε στους δρόμους αντλώντας αισοδοξία από το δίκιο του αγώνα. 
Ας εντείνουμε την πάλη μας, για να γίνει το 2012  χρονιά ρήξης και ανατροπής. 

Χρονιά ΝΙΚΗΣ του Λαού!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Καλή Δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.