Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Εξουσιαστικές αντιπαραθέσεις (Βίντεο)



Πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής για να πιστέψει τα όσα επικαλούνται οι δυο εισαγγελείς που παραιτήθηκαν. (Τα παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε). Τώρα τους έπιασε η «ευαισθησία» για την «σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης»; Εδώ και χρόνια Σύνταγμα και αστικοί νόμοι έχουν γίνει κουρελόχαρτα να οδηγηθούμε στην «μνημονιακή εποχή» και είναι δεδομένο ότι πάντα η αστική δικαιοσύνη αποδίδεται αλά καρτ. Όμως λέει και μια κινέζικη παροιμία «ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Τα μικρά έντομα συλλαμβάνονται ενώ τα μεγάλα διαφεύγουν».

Τι όμως συμβαίνει πραγματικά με την αντιπαράθεση που προέκυψε μεταξύ του κοινοβουλευτικού κυβερνητικού θιάσου και της εξουσιαστικής κλίκας των δικαστών; Οι ίδιοι οι οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης, υποστηρίζουν ότι παραιτήθηκαν επειδή παρεμβάσεις στο έργο τους, χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες. Παραμύθια.

Θα επανέλθουμε με αναλυτική ανάρτησή μας σ’ αυτό το θέμα αφού παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις. (Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο την ανακοίνωση των εισαγγελέων και την τοποθέτηση Βενιζέλου-Παπαϊωάννου).

Αυτό που μπορούμε να υπογραμμίσουμε προς το παρόν είναι ότι η εξουσιαστική κάστα των δικαστών έχει μια άλλη σχέση διαχρονικά απέναντι στην πολιτική εξουσία. Δεν είναι π.χ όμως οι «Ανεξάρτητες Αρχές» που υπακούουν τυφλά κάθε εντολή της πολιτικής ηγεσίας Αυτή η συντεχνία, διαχρονικά αισθάνεται παντοδύναμη και θεωρείται βασικός πυλώνας του αστικού καθεστώτος. (Αυτή η κάστα έχει διαπρέψει στο παρελθόν, στις πιο μαύρες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας. Στελέχωσε τα έκτακτα στρατοδικεία του εμφύλιου και του μετεμφυλιακού μοναρχοφασισμού, υπηρέτησε χωρίς κανένα πρόβλημα τη χούντα και ήταν το μόνο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού που δεν υπέστη αυτή την κουτσουρεμένη και υποκριτική «αποχουντοποίηση»). Σήμερα που όλοι οι θεσμοί του συστήματος (δεσμά για το προλεταριάτο) περνούν κρίση είναι επόμενο να προκύψουν και τέτοιες αντιπαραθέσεις που κάποιες φορές μπορεί να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.