Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Τα μονοπώλια ετοιμάζονται για διάσπαση του ευρώΤα μονοπώλια ετοιμάζονται για διάσπαση του ευρώ
Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις εργασίες μεγάλων τραπεζών που αναζητούν τεχνική βοήθεια για να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης ή ακόμα και αποχώρηση από αυτήν κάποιων κρατών – μελών.
Μάλιστα, δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου υποστηρίζουν ότι αντίστοιχες έρευνες έχει παραγγείλει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ τις προηγούμενες βδομάδες δημοσιοποιήθηκαν τα σχέδια της Μεγάλης Βρετανίας προς τις πρεσβείες και τις τράπεζές της να ερευνήσουν τον τρόπο αντιμετώπισης μιας χρεοκοπίας κάποιου κράτους – μέλους ή και διάσπασης της Ευρωζώνης.

Σε αυτό το χορό μπαίνουν όλο και πιο συχνά μονοπωλιακοί όμιλοι, που παραδέχονται ότι έχουν ήδη κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να είναι έτοιμοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών «Adidas» που, μέσω του προέδρου της, Χέρμπερτ Χάινερ, παραδέχεται ότι «για καλό και για κακό» η εταιρεία είναι έτοιμη, αν η Γερμανία επιστρέψει στο μάρκο, «να εκδώσουμε τιμολόγια στο νέο νόμισμα αν χρειαστεί».
Αντίστοιχα, ο διευθυντής επικοινωνίας της «Swedbank AB», Τόμας Μπάκτεμαν, δήλωσε στο «Dow Jones Newswires» ότι η τράπεζα εξετάζει τις επιπτώσεις που θα είχε η διάλυση της Ευρωζώνης.
Τα μονοπώλια προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις από μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και τις ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα που, άλλωστε, επιταχύνονται σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης.
Γι’ αυτό και φουντώνει ο καυγάς ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της πλουτοκρατίας, που πασχίζουν να διασώσουν τη θέση τους και να επωμιστούν όσο το δυνατόν μικρότερη ζημιά από την αντικειμενική καταστροφή μέρους του κεφαλαίου στο δρόμο για την αναιμική ανάκαμψη. Αλλά όποιες εξελίξεις και αν υπάρξουν οι λαοί θα εξαθλιωθούν από τα συνεχιζόμενα βάρβαρα μέτρα, γι’ αυτό όσο είναι καιρός πρέπει να ξεσηκωθούν, να βάλουν εμπόδια, να παλέψουν για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, δηλαδή για εργατική, λαϊκή εξουσία.
ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.