Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Να ο φασισμός να η βαρβαρότητα (2 Βίντεο)



 Σε ένα ακόμα φρικιαστικό έγκλημα προχώρησε σήμερα το στρατιωτικοφασιστικό –με κοινοβουλευτικό μανδύα- το καθεστώς της Αγκυρας.

Το κείμενο και οι συγκλονιστικές φωτογραφίες είναι από το μπλοκ των Τούρκων και Κούρδων Πολιτικών προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα, ενώ τα δυο βίντεο που παραθέτουμε το ένα είναι από το δελτίο ειδήσεων του «902» και το άλλο το βρήκαμε στην ιστοσελίδα της ημερήσιας Τούρκικης εφημερίδας Evrensel.

Να ο φασισμός να η βαρβαρότητα 

Στο Κουρδιστάν κοντά στην πόλη Σιρνάκ δολοφονήθηκαν 35 αγρότες ύστερα από το βομβαρδισμό τεσσάρων πολεμικών αεροσκαφών. Ένας αγρότης είναι βαριά τραυματισμένος.

Στην πόλη Σιρνάκ, μια ομάδα αγροτών αποτελούμενη από περίπου 50 άτομα, δέχτηκαν επίθεση από πολεμικά αεροσκάφη την ώρα που γυρνούσαν από το Ιράκ. Η επίθεση έγινε μέσα στο Ιρακινό Κουρδιστάν που συνορεύει με την πόλη Σιρνάκ του Τουρκικού Κουρδιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες σχεδόν καθημερινά κατέβαιναν στο Ιρακινό Κουρδιστάν για εμπόριο.

Όπως ανακοινώνει το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας η ηλικία των δολοφονημένων αγροτών είναι μεταξύ 15-20 χρονών. Η πλειοψηφία τους είναι μαθητές λυκείου όπου λόγω της φτώχειας ασχολούνταν με το εμπόριο.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας σε σχετική ανακοίνωση που έκανε για το γεγονός αναφέρει ότι ήταν ένα ατύχημα την ώρα της στρατιωτικής επιχείρησης. Ενώ, το επιτελείο του τουρκικού στρατού, υποστήριξε ότι, μη επανδρωμένα αεροπλάνα κατασκοπίας διαπίστωσαν μια ομάδα εν κινήσει προς τα σύνορα της Τουρκίας η οποία θεωρήθηκε ότι είναι Κούρδοι αντάρτες και πραγματοποιήθηκε στρατιωτική επιχείρηση με μαχητικά αεροπλάνα.

Φυσικά, οι δολοφονίες, που πραγματοποίησε το κράτος της Τουρκίας δεν έχουν καμία βάσιμη εξήγηση. Το καθεστώς εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση σε όλο το μήκος των συνόρων Ιράκ-Ιράν-Συρία. Τις τελευταίες μέρες δεκάδες άμαχοι έχουν δολοφονηθεί εν ψυχρώ από τις ένοπλες δυνάμεις. Τις επιχειρήσεις αυτές τις είχαμε γράψει στο blog μας τις προηγούμενες μέρες. Φαίνεται ότι θα κοστίσουν ακόμα την ζωή πολλών ανθρώπων. Γιατί το κράτος με τις δολοφονίες αυτές προσπαθεί να τρομάξει τον Κουρδικό λαό και απειλεί ανοιχτά ότι δεν θα διστάσει ακόμα και για ομαδικές δολοφονίες.

Ο πρόεδρος του κόμματος Ειρήνη και Δημοκρατία μαζί με βουλευτές έφτασαν στον τόπο της δολοφονίας και δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να θάψουν αυτή την απάνθρωπη και βάρβαρη δολοφονία και κάλεσαν τον Κουρδικό λαό για μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Δεκάδες χιλιάδες κούρδοι στις πόλεις του Κουρδιστάν κατέβηκαν σε διαμαρτυρίες. Ενώ στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες τουρκικές πόλεις οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.

Η δολοφονία αυτή δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης του Ερντογάν. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ερντογάν πρόσφατα έλεγε ότι ένα καθεστώς που δολοφονεί τους πολίτες του δεν είναι νόμιμο.


Το καθεστώς της Τουρκίας δεν είναι νόμιμο. Αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσει. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.