Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη: Νομική στήριξη για το “χαράτσι” της ΔΕΗ


Το δημοτικό συμβούλιο θα στηρίξει όσους αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος στα ακίνητα
Νομική στήριξη στους δημότες του, αναφορικά με τον φόρο ακίνητης περιουσίας, μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ θα παρέχει ο Δήμος, ύστερα από ομόφωνη απόφαση- ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, ακολουθώντας το παράδειγμα των Δήμων Κορυδαλλού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Περιστερίου, Νέας Ιωνίας και Σαρωνικού.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης επεσήμανε πως “η επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω της ΔΕΗ είναι μέτρο άδικο και δυσβάσταχτο σε περιοχές όπως η δική μας, με φτωχούς ανθρώπους και τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερους άνεργους”.
Στο ισόγειο του δήμου λειτουργεί ήδη γραφείο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών για την πληρωμή μόνο του ρεύματος και των δημοτικών τελών (μέσω ΑΤΜ), και στο μάζεμα των δικαιολογητικών για ασφαλιστικά μέτρα κατά της επιβολής του νέου τέλους ακινήτων.
Με στόχο τον καλύτερο χειρισμό της υπόθεσης, αλλά και για να έχουν τη δυνατότητα οι δημότες να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες, ο δήμος σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, συζήτηση στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.