Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Καθηγητές ανωτάτης δουλικής


Aνοίγω τηλεόραση πρωί.Εξω κρύο, μεσα κρύο.
Στην οθόνη δουλικοί καθηγητές Πανεπιστημίου της επιστήμης των Οικονομικών.
Ο Οικονομέας ρωτάει γιατί ειναι τόσο ουσιαστικό να υπογράψει ο Σαμαρας δηλωση υποταγής.
Ο καθηγητής Ν.Φίλιππας, που διδάσκει νεους ανθρώπους, λέει: "Εγω ειμαι της λογικής του Μαο(ωραία σκεφτομαι...).Ο Μάο έλεγε "άσπρη γατα ή μαυρη γατα, σημασία έχει να πιασει το ποντίκι! Εγω δε θελω να περάσει περιπετεια η χώρα  εξ αιτίας αριστερων λογικών!" Ο άλλος καθηγητής Σ.Κατρανίδης από την άλλη μεριά με τρεμουσα φωνη στο ίδιο μηκος κύματος συμφωνεί...
 Ευτυχως στη μεση ήταν ο Λ.Βατικιώτης που παρακολουθούσε άναυδος τους 2 συναδέλφους του.
"Μα οι αριστερες λογικές κυβέρνησαν τόσα χρονια;" λέει .
Οι άλλοι 2 τον κοιτούν σαν εξωγήινο.
Το αν η απαίτηση υπογραφών είναι εκβιασμός έξω από καθε όριο δεν τους απασχολεί ούτε λίγο.
Το ότι στην Ευρώπη τόσο πολλοί, ακόμη και εκπρόσωποι συντηρητικών κομμάτων, ανατριχιάζουν με την κατάφορη παραβίαση στοιχειωδών κανόνων, δεν το παρατήρησαν καν.
Το αν η υποταγή έχει πίσω της μια ολόκληρη ουρά από νέες απαιτήσεις των τραπεζιτών και των υπαλλήλων τους επίσης δεν τους συγκινεί.
Δούλοι μέχρι το κόκκαλο. Το μόνο που τους νοιαζει είναι να γίνει η δουλειά τώρα... αυριο βλέπουμε. Υπερηφάνειες και τετοια ειναι γραφικότητες που δεν κατατίθενται σε λογαριασμούς, αρα αχρηστα πράγματα. Αλλωστε αυτό είναι το μεδούλι των μοντερνων οικονομικών.
 Η κυριαρχία της χειρότερης μορφής λογικής κόντρα σε αρχές και αξίες ακριβώς στην επέτειο της 17 Νοέμβρη...
Ηθελα να ξέρω πως τους ανεχονται οι φοιτητές στα αμφιθέατρα. 

1 σχόλιο:

  1. Τον συγκεκριμένο κύριο, τον κ. Ν. Φιλιππα δηλαδή, τον παρακολούθησα σε σεμινάριο μέσω της εργασίας μου πριν από 4 χρόνια και τότε υπερασπιζότανε τα δομημενα ομόλογα που είχαν αγοράσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Θέλω πάρα πολύ να ακούσω τις απόψεις τώρα,που ένας ένας οι τότε διοικητές τον ταμείων πάνε στην φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.