Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

"Από ακροδεξιό και φιλομνημον​ιακό μαθαίνεις την αλήθεια"Του Γιώργου Σ.

"Από μικρό και από τρελό,μαθαίνεις την αλήθεια" λέει μια παλιά παροιμία. Σε πολιτικό επίπεδο και στις σημερινές οικονομικές συνθήκες η παράφραση της παροιμίας μάλλον είναι κάπως έτσι, "από ακροδεξιό και φιλομνημονιακό μαθαίνεις την αλήθεια".

Χθες στους "Φακέλους" του Παπαχελά δήλωσε ο Καρατζαφέρης "Ξεχάστε τα κόμματα όπως τα ξέρατε. Δεν υπάρχουν τώρα οι τεράστιες διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Είμαστε οι ευρωπαϊστές εναντίον των κομμουνιστών".

Μερικές μόνο ώρες πριν την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, μέσα σε μια τέτοια οικονομική κατάσταση και με φρέσκα ακόμη τα γεγονότα των παρελάσεων της 28ηςΟκτώβρη, η ακροδεξιά νιώθει ποιο δυνατή από ποτέ. Το "αυγό του φιδιού", εκκολάπτονταν εδώ και χρόνια. Τώρα ήρθε η κρίσιμη στιγμή για το σύστημα να χρησιμοποιήσει τις ποιο αντιδραστικές του μεθόδους και να πετάξει το "δημοκρατικό" του προσωπείο, που εδώ και χρόνια ήταν αναγκασμένο να φοράει. 

Οι θαυμαστές του Μεταξά, του Ιωαννίδη, του Παπαδόπουλου, της Γυάρου, της Μακρονήσου, της ΚΥΠ, του ΕΑΤ-ΕΣΑ, της ΕΠΕΝ, πλέον αφήσανε τα τσεκούρια και τους λοστούς. Αφού τα μπουμπουκάκια της αντίδρασης τώρα βρίσκονται σε υπουργικά γραφεία,  είναι αναμενόμενο κάθε ακροδεξιό-παρακρατικό απολειφάδι να ξεθαρρέψει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο στη Νίκαια. Στη Νίκαια της προσφυγιάς, των αγώνων, του μπλόκου της Κοκκινιάς από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το Σάββατο οι Χρυσαυγήτες, με την συνοδεία και την συμμετοχή των ΜΑΤ προσπάθησαν να εμφυσήσουν το αίσθημα του μίσους απέναντι στους μετανάστες, στην κοινωνία της περιοχής.

Το ξεκάθαρο δίλημμα που έβαζε χρόνια τώρα η Αριστερά, "Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ|, σε ένα κρίσιμο σημείο για το μέλλον των καπιταλιστών, μπαίνει από το πολιτικό τους προσωπικό εξίσου ξεκάθαρα "ευρωπαϊστές εναντίον των κομμουνιστών", λένε προσπαθώντας να ξυπνήσουν στις μάζες τα ποιο αντιδραστικά-αντικοινωνικά ένστικτα.

Τα στρατόπεδα έχουν χωριστεί. Όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 2 χρόνια είναι ουσιαστικά μικρές διερευνητικές μάχες. Σε επίπεδο προπαγάνδας από την πλευρά του μαύρου μπλοκ εξουσίας έχει ανακοινωθεί, εδώ και καιρό, από επίσημα χείλη ότι "Βρισκόμαστε σε περίοδο έκτακτης ανάγκης. Είμαστε σε πόλεμο".

 "Το όπλο παρά πόδα" αναγκάστηκαν να βάλουν οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας όταν οι δοσίλογοι και οι υπηρέτες του Βρετανικού και Αμερικανικού κεφαλαίου, διαδέχθηκαν τους φασίστες και τους Ναζιστές.  "Το όπλο παρά πόδα" είχε και η Αριστερά σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης σαστισμένη και αμήχανη με τις κοσμοϊστορικέςαλλαγές στις αρχές του 90΄. Όμως  "το όπλο παρά πόδα" είναι πλέον μια επιζήμια τακτική.http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.