Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Μοιάζει με ποίημα, αλλά δεν είναι...
Από την Oikoniki Pragmatikotita ● Εκεί που πριν υπήρχε μια σημαία, σήμερα υπάρχει ένα εμπορικό κέντρο. ● Εκεί που υπήρχε μια ιστορία, σήμερα υπάρχει ένα φαστφουντάδικο. ● Εκεί που άνθιζαν λουλούδια, σήμερα υπάρχει ένας έρημος τόπος. ● Εκεί που υπήρχε μνήμη, σήμερα υπάρχει λήθη. ● Στη θέση της δικαιοσύνης, ελεημοσύνη. ● Στη θέση της Πατρίδας, ένας σωρός ερείπια. ● Στη θέση της μνήμης, το άμεσο και το εφήμερο. ● Στη θέση της ελευθερίας, ένας τάφος. ● Στη θέση της δημοκρατίας, ένα διαφημιστικό σποτ. ● Στη θέση της πραγματικότητας, οι αριθμοί. Αυτοί, οι από πάνω, λένε: αυτό είναι το μέλλον που σας υποσχόμαστε. Απολαύστε το. 


Αυτό μας λένε και ψεύδονται. Αυτό το μέλλον μοιάζει πολύ με το παρελθόν..... Ολόκληρα έθνη ρημάζονται. Εδάφη κατακτιούνται. Επανακαθορίζεται η παγκόσμια γεωγραφία. Γκρεμίζονται τα τείχη για τα χρήματα κι ορθώνονται για τους λαούς. Οι ιστορικές κουλτούρες των λαών μας, πρόκειται να αντικατασταθούν από επιπόλαιες ελαφρότητες. Σε μερικές χώρες, αντί για εθνικές κυβερνήσεις υπάρχουν τοπικές διοικήσεις... 


[Αποσπάσματα από μήνυμα του (εξεγερμένου) Υποδιοικητή Μάρκος, από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού, στον εξεγερμένο λαό της Χιλής. Οκτώβρης 2011] 


ΥΓ.: Εν όψει, έργο του Claude Monet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.