Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Με όπλο τον φόβο...
Από Το Ποντίκι 6.10.2011 

Πριν από έναν χρόνο Αμερικανοί αναλυτές περιέγραφαν την ελληνική κατάσταση ως εξής: «Το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά πότε η Ε.Ε. (Γερμανία) θα βγάλει την Ελλάδα από την πρίζα». Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, απ’ ό,τι φαίνεται, θα δοθεί πολύ σύντομα... 

Σήµερα φτάνει στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ συνοδεία επιχειρηματιών. Επισήμως, στόχος της επίσκεψης είναι η αξιοποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από Γερμανούς (και άλλους) επενδυτές. Στην πράξη, η εν λόγω επίσκεψη μας εισάγει στην τελευταία πράξη του ελληνικού πτωχευτικού δράματος. Λίγο πριν βγει ο ασθενής από την πρίζα... 


Το Βερολίνο, απ’ ό,τι φαίνεται, αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να κλείσει την ελληνική μαύρη τρύπα προκειμένου να επικεντρωθεί στη δύσκολη (και ίσως μάταιη) προσπάθεια αντιμετώπισης άλλων, μεγαλύτερων (ιταλικών, πορτογαλικών, ισπανικών) οπών, μέσα από τις οποίες εξαντλείται η ισχύς του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος (ευρώ). 


Ο αντικαγκελάριος και η ελληνική κυβέρνηση έχουν φροντίσει ήδη να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας στην ελληνική οικονομική, πολιτική, κοινωνική ζωή. Η αναβολή της εκταμίευσης της 6ης δόσης (για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και κυρίως τόκοι παλαιότερων δανείων) έχει προκαλέσει την απαραίτητη ανασφάλεια και τον φόβο στη χώρα. Και από έναν φοβισμένο μπορείς να πάρεις τα πάντα. Τζάμπα! 

Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή του κ. Ρέσλερ: Να προωθήσει το «Σχέδιο Εύρηκα» – ποιος είπε ότι οι Γερμανοί δεν έχουν χιούμορ... Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει την παράδοση του συνόλου της ελληνικής δημόσιας περιουσίας προς αποπληρωμή των δανείων. Εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι μετά το ξεπούλημα των ελληνικών πόρων η Ελλάδα δεν έχει πλέον να περιμένει τίποτε άλλο από την επίσημη πτώχευση και, ίσως, την έξοδο από το ευρώ. 

Κοστολογηµένη από τις αγορές σε 400 δισ. ευρώ, η έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα είναι η μόνη επιλογή της Γερμανίας, η οποία πρέπει να βρει άλλα 2 τρισ. για να σταματήσει το ντόμινο της καταστροφής προς την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία. Μάλλον ακατόρθωτο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.