Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κακή οργάνωση ή πολιτική επιλογή η έλλειψη βιβλίων;




Η έλλειψη των βιβλίων, τα οποία θα εμφανιστούν, αν εμφανιστούν, στα σχολεία κατά πάσα πιθανότητα μετά τον Νοέμβρη δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός και δεν φταίει η κακοδαιμονία του "ανοργάνωτου" ελληνικού κράτους όπως θέλουν να μας πείσουν.
Είναι ξεκάθαρη επιλογή της κυβέρνησης, άλλωστε το εκδοτικό του ΟΕΔΒ έχει καταργηθεί πλέον και οι εξαγγελίες περί ηλεκτρονικού βιβλίου δεν είναι καινούργιες. Οι γονείς στους συλλόγους, όπως και οι μαθητές, το συζητάγανε και το περίμεναν από την προηγούμενη κιόλας σχολική χρονιά, ήταν χαρακτηριστικές οι κουβέντες όταν γινόντουσαν οι συγχωνεύσεις -  καταργήσεις σχολείων που κατέληγαν ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Όλοι το περιμέναμε, από το μυαλό μας το βγάλαμε; 

Oι σαχλαμάρες που λέει η υπουργός (Κρουέλα ντε Βιλ των μαθητών την είχαν χαρακτηρίσει κάποτε) με τη μετάθεση των ευθυνών σε άλλες υπηρεσίες δεν πείθουν κανέναν. Ούτε έχει να κάνει με το προσωπικό της μίσος απέναντι στους μαθητές και το λαό μόνο. Είναι ξεκάθαρη η επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει τη δωρεάν παιδεία, να απαξιώσουν και να αφήσουν το σχολείο οι μαθητές για να γίνουν φτηνό εργατικό δυναμικό ή εφεδρεία (άνεργοι) προς πάσα χρήση. Μη ξεχνάμε και τις ρυθμίσεις (Επιδοτείται η νεανική εργασία. Η παιδική γιατί όχι;) για τους ...15χρονους εργαζόμενους, οι "έρευνες" για την ανεργία των νέων μιλάνε για τους νέους 15 έως 20 ετών. 
Αυτή την πολιτική εξυπηρετεί η εσκεμμένη έλλειψη βιβλίων, η κατάργηση σχολείων, η μη χρηματοδότηση της λειτουργίας των σχολικών κτηρίων, η μη πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, και όλα τα άλλα που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο σύνολο της παιδείας. Από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο.
Θέλουν να μας κάνουν να συνηθίσουμε ότι θα βάζουμε βαθειά στην ...άδεια μας τσέπη το χέρι για να πληρώνουμε από τα βιβλία μέχρι και το χαρτί υγείας και την θέρμανση στα σχολεία. Την ίδια στιγμή που έχουν συρρικνώσει κατά πολύ ή καταργήσει με τις αθρόες απολύσεις και τη μακρόχρονη ανεργία το οποιοδήποτε εισόδημά μας. 
Οι γονείς ως εργαζόμενοι που ακριβοπληρώνουν αυτό το κράτος ως εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα απέναντι στον εαυτό τους και τα παιδιά τους να αποδεχτούν αυτή την κατάσταση. Το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία, στη μόρφωση των παιδιών μας, έχει κατακτηθεί με αγώνες κατά το παρελθόν και δε παραχωρήθηκε από κανένα "καλό" κράτος. Αυτό το δικαίωμα χρειάζεται να υπερασπιστούμε και να επανακατακτήσουμε με κάθε θυσία τώρα! Ας χάσουν και μια χρονιά τα παιδιά μας, έτσι κι αλλιώς αν δεν αντιδράσουμε χαμένη θα είναι. Μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να μην ανεχτούμε αυτή την κατάσταση και να απαιτήσουμε άμεσα βιβλία για τους μαθητές. Αν πιεστούν μπορούν να το κάνουν, με την ίδια ταχύτητα που θα εκτύπωναν ψηφοδέλτια αν προκηρυσσόταν εκλογές! 
Μπορούμε να το πετύχουμε όπως σε κάποιες περιοχές της χώρας όπου η από κοινού κινητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών απέτρεψε την κατάργηση σχολείων. 
Και μη πει κανείς ότι υπάρχει σοβαρός άνθρωπος, οποιασδήποτε ηλικίας, που μπορεί να μελετήσει από ηλεκτρονικό υπολογιστή, πόσο μάλλον μαθητές, ιδιαίτερα του δημοτικού!
Και τέλος, μιας και κυκλοφορεί έντονα η "φήμη", και κάποιοι το διαφημίζουν κιόλας, αληθεύει ότι κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν σχολικά βιβλία σε μεγάλα βιβλιοπωλεία;  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.