Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ασφάλεια ξέρει… την κατάληψή σου!
Το κείμενο στο βιβλίο συμβάντων του νυχτοφύλακα του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι μάλλον γλαφυρότατο…
“Στις 7:30 ήρθαν αστυνομία από Ασφάλεια και ήθελαν να μπουν στο χώρο του Πανεπιστημίου να κάνουν έλεγχο αν γινόταν καταλήψεις από φοιτητές. Τους είπα να μην μπουν και να ενημερώνονται από τον φύλακα. Έκαναν στροφή και έφυγαν. Ήταν προκλητικοί μου είπαν ότι ήθελαν να ενημερώσουν το υπουργείο τους αν γίνεται κατάληψη.”
Αυτή είναι η είδηση…
Ερωτήματα προκύπτουν χωρίς να θέλω να βασανίσω το μυαλό μου αλλά ούτε και το δικό σας:
1. Είναι συνήθης πρακτική των αστυνομικών της ασφάλειας να επισκέπτονται τα πανεπιστήμια και να ρωτούν πληροφορίες;
2. Δεν έχουν άραγε κανένα άλλο τρόπο να μάθουν αν γίνονται καταλήψεις;
3. Επειδή οι σχολές που τελούν υπό κατάληψη βρίσκονται εύκολα με ένα ψαξιματάκι στο διαδίκτυο μήπως αντί να ασχολείται με τα σχολεία και τα pdf η κυρία Διαμαντοπούλου να ασχοληθεί με την διάδοση των νέων τεχνολογικών μέσων στην Αστυνομική Ασφάλεια Κρήτης;
4. Επειδή ακόμα και η γιαγιά μου μπορεί να μάθει τις σχολές που τελούν υπό κατάληψη χωρίς να φτάσει μέχρι το Πανεπιστήμιο Κρήτης μήπως ο λόγος που κάναν εκεί τη βολτίτσα τους οι ασφαλίτες ήταν για να περάσουν κάποιο άλλο μήνυμα;
6. Ωραίο δεν είναι το παιχνίδι της αφέλειας; Να το συνεχίσω ή να κρυφτώ πίσω από το δαχτυλό μου για να μη με βλέπετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.