Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Ε.Π.Α.Μ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο στα πλαίσια δράσης του σε τομείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επικεντρώνει τις ενέργειές του σε 4 βασικούς άξονες:
1) Νομική αλληλεγγύη: Ν’ αναλάβουν νομικοί και ειδικοί φοροτεχνικοί (μέλη του Ε.Π.Α.Μ), την κάλυψη ανθρώπων που βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση από το κυνηγητό απ’ τις τράπεζες ή απ’ την πίεση που δέχονται από τις καθημερινές δυσβάσταχτες υποχρεώσεις.
2) Ιατρική αλληλεγγύη: Σε μια εποχή όπου το στοιχειώδες και αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό της υγείας, μετατρέπεται σε πολυτέλεια, στο βωμό των περικοπών για την επίτευξη των «δήθεν» δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε., το Ε.Π.Α.Μ. οργανώνει δίκτυο ιατρικών υπηρεσιών, με γιατρούς (μέλη του Ε.Π.Α.Μ.), οι οποίοι θα είναι σε θέση να διαθέσουν μέρος του χρόνου τους, στο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν κατά προτεραιότητα σε ανέργους και ανασφάλιστους  και έπειτα σε όσους έχουν ανάγκη (ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη του Ε.Π.Α.Μ.). Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθούν ακόμη και ιατρεία πρωτοβάθμιας ιατρικής υπηρεσίας κυρίως στις φτωχογειτονιές, στις γειτονιές δηλαδή που πλήττονται κατά κύριο λόγο με την φτώχεια και την ανέχεια και αντιμετωπίζουν τεράστιο εισοδηματικό πρόβλημα. Το κάλεσμα απευθύνεται πρωτίστως σε γιατρούς οι οποίοι όχι μόνο σέβονται αλλά και τιμούν τον όρκο που πήραν, αλλά σέβονται αλλά και τιμούν εξίσου την κοινωνική τους καταγωγή, αφού σπούδασαν από το υστέρημα των οικογενειών τους. Ήρθε η ώρα να εξαργυρώσουμε την επένδυση που έκαναν οι γονείς μας, οι οικογένειές μας κι ολόκληρη η κοινωνία σε μας. Κι όχι γενικά κι αφηρημένα στο όνομα της φιλολογίας αλλά πρακτικά και άμεσα στα πλαίσια της δυνατότητας να εμψυχωθεί ο κόσμος να σταθεί στα πόδια του για να μπορέσει να ανατρέψει αυτήν τη κατοχή που θα είναι πολύ χειρότερη, και είναι πολύ χειρότερη, από τη παλιά κατοχή των παππούδων μας. Μια κατοχή η οποία, συρρικνώνει το μέγιστο κοινωνικό αγαθό, με:
  • συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών,
  • κατάργηση 10.000 κλινών πανελλαδικά. Τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αυξάνονται, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη απώλεια άνω των 2500 αποτρέψιμων θανάτων ετησίως, νέων στην πλειοψηφία τους ανθρώπων.
  • ιδιωτικοποίηση της υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει στη διάθεση των ασφαλιστικών εταιρειών περίπου 550 κλίνες σε δημόσια νοσοκομεία που επιτρέπουν την περίθαλψη των ασφαλισμένων σε ιδιωτικές εταιρείες σε κατηγορία πρώτης θέσης.
  • απογύμνωση νοσοκομείων από προσωπικό
  • τραγικές ελλείψεις υλικών
3) Εκπαιδευτική αλληλεγγύη: Στα πλαίσια της επίθεσης που δέχεται το εκπαιδευτικό σύστημα και σε όλες του τις βαθμίδες, με τα γνωστά σε όλους προβλήματα, τα οποία οδηγούν σε πρακτικές που ευνοούν την εκπαίδευση και τη μόρφωση προνόμιο των «εχόντων» και στον περαιτέρω πνευματικό μαρασμό. Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας! Σε αυτή την κατεύθυνση των Ε.Π.Α.Π. χτίζει δίκτυο καθηγητών (μελών του Ε.Π.Α.Μ.) και κατά βάση άνεργων ή υποαπασχολούμενων και ειδικών ομάδων (τριτέκνων –πολυτέκνων), οι οποίοι με συμβολική αμοιβή, θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές της 3ης Λυκείου (ανέργων ή χαμηλόμισθων γονιών), οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε φροντιστήρια και να εξασφαλίσουν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, οργανώνεται δίκτυο βιβλίων, σχολικών εγχειριδίων και βοηθημάτων.
4) Αλληλεγγύη σε είδη πρώτης ανάγκης:  Η διατροφή, η ένδυση ακόμα και η στέγαση στους χαλεπούς και σκληρούς καιρούς που βιώνουμε, θα πρέπει να εξασφαλίζονται δωρεάν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ανέργους, υποαπασχολούμενους, χαμηλοσυνταξιούχους κλπ), μέσω δικτύου του Ε.Π.Α.Μ. το οποίο θα διαχειρίζεται είδη πρώτης ανάγκης από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και πολίτες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η οικονομική κρίση, ανέδειξε μια άλλη εξίσου σημαντική στην ελληνική κοινωνία: την κρίση αξιών. Μια τέτοια αξία είναι η αλληλεγγύη! Αν είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, μπορούμε να νικήσουμε το φόβο και να τον περάσουμε στο άλλο στρατόπεδο, παίρνοντας τις ζωές μας πάλι στα χέρια μας και δημιουργώντας ένα ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά μας.
Ε.ΠΑ.Μ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.