Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Λ/Σ ΜΟΛΑΩΝ:ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ)



Η Δημόσια και δωρεάν παιδεία δεν αποτελεί «δώρο» καμιάς κυβέρνησης και κανενός κράτους προς την κοινωνία! Αντιθέτως αποτελεί πρωταρχικό και αναφαίρετο ατομικό και συλλογικό δικαίωμα του ανθρώπου. Το σύγχρονο αστικό κράτος εξαναγκάστηκε στην αποδοχή του παραπάνω δικαιώματος ύστερα από λαϊκούς αγώνες (ένα από τα βασικά αιτήματα της Γαλλικής Επανάστασης).
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αστικό κράτος δικαιολογεί την φορολόγηση που επιβάλλει αλλά και την ίδια του την αναγκαιότητα ύπαρξης λογω της» ανταποδοτικότητας»  και των «κοινωνικών δικαιωμάτων» που διασφαλίζει. Δηλαδή όλοι εμείς που γεννηθήκαμε ως ελεύθεροι και ισότιμοι άνθρωποι , αποποιούμαστε το αυτεξούσιο και το αυτοδιοίκητο δικαίωμά μας και παραχωρούμε την εξουσία που πηγάζει από εμάς στο κράτος ,με την προϋπόθεση εκείνο να φροντίζει για την ανεμπόδιστη εφαρμογή των δικαιωμάτων μας στην ζωή ,στην υγεία , στην εκπαίδευση , στην ελευθερία έκφρασης και διάδοσης των  ιδεών κλπ. Αυτά τα παραπάνω εκφράζονται άλλωστε και στο Σύνταγμα των Ελλήνων!

Επειδή τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρείται σήμερα από τους υπαλληλίσκους  του διεθνούς οικονομικού φασισμού που μας κυβερνούν , αποφασίζουμε να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας!
Ξεκινάμε από τον πρωταρχικό θεσμό για κάθε κοινωνία, την ΠΑΙΔΕΙΑ!
Θέλοντας να αυτοδιοικηθούμε λοιπόν και όχι να υποβοηθήσουμε το κράτος να κάνει την δουλειά του, που αποδεδειγμένα πλέον  ,δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει, επανακτούμε συλλογικά τα κτήρια των κλειστών σχολείων και συλλογικά αναλαμβάνουμε την διαχείριση της εκεί τελούμενης  εκπαιδευτικής διαδικασίας!
Τα κτήρια αυτά τα έχουμε πληρώσει  και συντηρήσει εμείς μέσα από τους φόρους μας.
Επίσης και η λειτουργία των σχολείων με τα δικά μας τα λεφτά γινόταν ,μόνο που κανείς δεν μας ρώταγε για το αν συμφωνούμε  με τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τους μισθούς των δασκάλων και των καθηγητών που τώρα εντελώς αυθαίρετα μειώνουν ,εμείς τους έχουμε πληρώσει. Αυτούς τους ανθρώπους (τους δασκάλους) που τώρα τους πετάνε στον δρόμο ,μας καλούνε να τους μισήσουμε γιατί είναι λέει «δημόσιοι υπάλληλοι».Αυτοί είναι «και καλά οι υπαίτιοι της χρεοκοπίας» !Ε όχι βρε αναίσχυντα ανδρείκελα της εξουσίας. Δεν είναι ούτε θα γίνουν εχθροί μας οι δάσκαλοι ,ούτε οι γιατροί και οι νοσηλευτές, ούτε όσοι δουλεύουν στον δημόσιο τομέα! Αυτοί είναι τ’ αδέρφια μας ,οι γονείς και τα παιδιά μας!
 Τα παιδιά μας που με τόσο κόπο τα σπουδάσαμε   για να γίνουν δάσκαλοι και σεις τά ‘χετε να μαραζώνουν στην ανεργία ή στο κομματικό σκλαβοπάζαρο της σύμβασης   θα τα «διορίσουμε» εμείς στα δικά μας τα κοινωνικά σχολεία!
Δεν θα καταφέρετε να μας χωρίσετε και να μας στρέψετε τον έναν ενάντια στον άλλο! Κάθε σχολείο που κλείνει δεν είναι πρόβλημα μόνο των παιδιών που φοιτούσαν εκεί και των γονιών τους, ούτε του προσωπικού που  απολύθηκε ή μετατάχθηκε. Είναι πρόβλημα όλων μας!
Όλοι μαζί θ’ αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα! Αντί να πληρώσουμε τα άδικα και αντισυνταγματικά χαράτσια θα διαθέσουμε αυτά τα χρήματα για να ξαναλειτουργήσουμε τα σχολειά μας! Αν σας τα’ αφήσουμε θα τα «αξιοποιήσετε» κι’ αυτά όπως και την υπόλοιπη δημόσια περιουσία! Θα τα  ξεπουλήσετε!
Δεν θ’ αφήσουμε τα δικά μας τα κτήρια να τα νοικιάσετε στην καλύτερη περίπτωση σε ιδιώτες «επιχειρηματίες της εκπαίδευσης» ούτε να τα δώσετε στην ΕΛΑΣ όπως το πρώην ναυτικό Νοσοκομείο στα Μελίσσια της Αττικής!
Κάνατε μεγάλο λάθος που ξεκινήσατε αυτόν τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία!
Δεν είμαστε «άβουλα πιόνια » όπως τόσα και τόσα προσπαθούσατε να μας πείσετε!
Θα σας το αποδείξουμε παίρνοντας την ζωή μας στα χέρια μας!
Θα ξεκινήσουμε από τα σχολεία που την λειτουργία τους , θα ρυθμίζει η συνέλευση  των μαθητών – δασκάλων-εργαζομένων-γονιών ,και θα την εξασφαλίζει οικονομικά σύσσωμη η τοπική κοινωνία!
Αυτό θα ‘ναι το πρώτο βήμα! Μετά θ΄ ακολουθήσουν τα νοσοκομεία , οι ΔΕΚΟ και τόσα άλλα που ζωή να ‘ χουμε να δημιουργούμε και ν’ αποδεικνύουμε την αχρηστία των αφεντάδων.
Στους «σκεπτικιστές» που ενδεχόμενα μας πουν ότι  «αυτά δεν γίνονται» θα απαντήσουμε   ότι αυτά γίνονται πράξη εδώ και χρόνια και με μεγάλη εκπαιδευτική επιτυχία στην Αγγλία (Σάμερχιλ ) , στην Γαλλία (Μποναβεντούρα) και σε πολλές άλλες χώρες. Στο κάτω – κάτω της γραφής ,το αν η συλλογική αντεπίθεση της ΖΩΗΣ πετύχει ,είναι στο χέρι μας. Το αν οι βόμβες του ΘΑΝΑΤΟΥ που μας επιφυλάσσει το σύστημα πετύχουν το στόχο τους , αν συνεχίσουμε να το αντιμετωπίζουμε παθητικά ….ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ!(«Υψηλή τεχνολογία»)
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ !
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !
ΆΜΕΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ !
ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ»- ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ!
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ! 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΟΛΑΩΝ 22 – 9 – 2011
Plateiamolaon.wordpress.com                                              smolaoi@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.