Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ανατριχιαστικό...



Από τον "Ριζοσπάστη"

Είναι ανατριχιαστικό αυτό που είπε ο πρωθυπουργός να υπάρχει ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια. Αν σ' αυτό προστεθεί ότι οι μισθοί για τους νέους είναι 500 ευρώ και για τους υπόλοιπους 625 ευρώ με ορίζοντα πεντάμηνη εργασία, τότε η ανάπτυξη που οραματίζονται κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι φρίκη για την εργατική τάξη. Γιατί είναι αδύνατο να ζήσει εργατική οικογένεια με ένα μόνο εργαζόμενο και μ' αυτούς τους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης.

Αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, που πασχίζει για την έξοδο σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Στέλνει στον αργό θάνατο τους εργαζόμενους, το λαό, υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Ο Κ. Μαρξ έγραφε στο «Κεφάλαιο» για την κυνικότητα των καπιταλιστών, που φορτώνουν αβάσταχτα βάσανα τους εργάτες: «Μήπως θα 'πρεπε να μας βασανίζει αυτό το βάσανο μια και αυξάνει τις απολαύσεις (τα κέρδη) μας»; Οι εργαζόμενοι, ο λαός να πουν φτάνει πια. Τώρα αγώνας για την ανακούφιση των οικογενειών μας σε ρότα σύγκρουσης και ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.