Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης. Από την εθνική ανεξαρτησία στην εθνική μειοδοσία…





Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης
Από την εθνική ανεξαρτησία στην εθνική μειοδοσία…

http://www.epam-hellas.gr/
Στις 26/9 στο επίσημο ιστολόγιο της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης δημοσιεύτηκε ένα άρθρο απολογητικής υπέρ του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το άρθρο από μόνο του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον μιας και επαναλαμβάνει όλα τα σικέ επιχειρήματα της επίσημης νεοκατοχικής προπαγάνδας. Το άρθρο είναι κάποιου Τσιφτσιάν, που αν δημοσιευόταν οπουδήποτε αλλού, απλά θα το αγνοούσαμε. Ο κύριος αυτός ανήκει στο γνωστό επιδοτούμενο συρφετό του λεβαντινοραγιαδισμού, που θέλει να μας πείσει ότι οι Έλληνες εκπολιτίστηκαν με την ένταξή τους στο ευρώ. Πριν από αυτό ο ελληνικός λαός κατοικούσε σε σπηλιές και δέντρα, φορούσε δέρματα, ζεσταινόταν με κοπριές και τρεφόταν με κουκουνάρια. Κι όλα αυτά γιατί πριν μας έρθει το ευρώ, δεν μπορούσαμε να εισάγουμε τίποτε γιατί είχαμε μια ξεφτιλισμένη δραχμή που δεν την δεχόταν κανείς. Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρις ότου ο χοντρός Εμίλ με το πούρο από το Βερολίνο, ο λιμοκοντόρος Τομά με την υποψία μύστακος από το Παρίσι κι ένας ολόκληρος συρφετός ευρωπαίων γραφειοκρατών που ζουν σε βάρος των λαών της Ευρώπης, ήρθαν για να μας φέρουν τα φώτα του πολιτισμού.


Πώς να πάμε λοιπόν πίσω σε εθνικό νόμισμα; Θέλετε να γυρίσουμε πίσω στη λίθινη εποχή; Εκεί δηλαδή όπου βρισκόμασταν πριν το ευρώ. Θέλετε να μην μπορούμε να εισάγουμε πετρέλαιο και τρόφιμα γιατί κανένας δεν θα δέχεται το υποτιμημένο νόμισμά μας; Όπως ακριβώς συνέβαινε και πριν το ευρώ. Θέλετε να έρθουν να μας αγοράσουν όλους μπιρ παρά; Όπως ακριβώς κάνουν και τώρα με το ευρώ. Να γιατί τα υποπόδια της Μέρκελ και του Σαρκοζί φωνάζουν: για το καλό μας! Τώρα αν όλα αυτά τα παθαίνετε με το ευρώ, αν η ζωή σας έχει γίνει μαρτύριο με το ευρώ, αν η νέα γενιά οδηγείται στην μετανάστευση με το ευρώ και ο υπόλοιπος λαός σε ανοιχτή δουλοπαροικία, όλα αυτά δεν είναι παρά ευθύνη δικιά μας. Τι φταίει ο χοντρός Εμίλ, ο λιμοκοντόρος Τομά και ο συρφετός των γραφειοκρατών αν εμείς δεν γίναμε Ευρωπαίοι; Δηλαδή να μας βιάζουν απανωτά και εμείς να λέμε «κι άλλο, μ’ αρέσει»! Δεν βλέπουμε τα χάλια μας, μια ζωή οι ξένοι μας φταίνε, αντί να κάτσουμε στ’ αυγά μας και να τους αφήσουμε να μας ανασκολοπίσουν ήσυχα και ωραία.

Το ότι τα λέει ένα ακόμη παπαγαλάκι της απολογητικής του 4ου Ράιχ, δεν μας ξαφνιάζει. Αλλού είναι το ερώτημα: αυτή είναι η κατάληξη της γνωστής κίνησης του κ. Μίκη Θεοδωράκη; Από κίνημα για την εθνική ανεξαρτησία σε βήμα προπαγάνδας της εθνικής μειοδοσίας;

Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Θεοδωράκης πώς συμβιβάζεται η εθνική ανεξαρτησία και η πάλη γι’ αυτήν με το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση; Την εποχή μάλιστα που ο ίδιος έχει μιλήσει για 4ο Ράιχ. Ή μήπως οι ευαισθησίες για την εθνική ανεξαρτησία εξαντλούνται αποκλειστικά και μόνο απέναντι στον Νταβούτογλου και τον Ερντογκάν; Πώς κατάντησε μια κίνηση που ο κ. Θεοδωράκης υποτίθεται ότι ξεκίνησε για την εθνική αναγέννηση και ανεξαρτησία του ελληνικού λαού, να παπαγαλίζει την επίσημη κατοχική προπαγάνδα; Πώς θα γίνει η εθνική αναγέννηση; Με το ευρώ και υπό καθεστώς Μέρκελ;

Η γενιά του κ. Θεοδωράκη ήταν αληθινή δρακογενιά. Γέννησε αδάμαστους αγωνιστές που δεν λιγοψύχησαν μπροστά στον καταχτητή και τον ντόπιο δοσίλογο, ότι στολή ή φορεσιά κι αν φορούσε. Για φανταστείτε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που έντιμα υπηρέτησε κι ο ίδιος ο Μίκης, να έλεγε ότι παλεύει ενάντια στην κατοχή, αλλά όχι ενάντια στο ράιχσμαρκ, που αποτελούσε το ευρώ της κατεχόμενης Ευρώπης. Θα μπορούσε να μας πει ο κ. Θεοδωράκης αν θα υπήρχε έστω ΕΑΜ-ΕΛΑΣ αν έλεγε κάτι τέτοιο; Θα μπορούσε να μας πει τι έκανε το κίνημα αντίστασης σε όσους έλεγαν τέτοια πράγματα;

Ή για φανταστείτε όταν οι Βρετανοί καταχτητές που διαδέχτηκαν τους ναζί επέβαλαν με την συμφωνία του Λονδίνου (1944) στους απελευθερωμένους Έλληνες ως νόμισμα κυκλοφορίας την δική τους χρυσή λίρα με «καπάκι» τον ελληνικό χρυσό που έκλεψε λίγο πριν πέσει το μέτωπο ο βασιλιάς Γεώργιος, να έβγαινε το ΕΑΜικό κίνημα και να το δεχόταν. Τότε οι εκπρόσωποι των δωσίλογων της κατοχής, που έτρεξαν αμέσως να αλλάξουν στρατόπεδο, αλλά και οι επίορκοι της Μέσης Ανατολής, έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι χωρίς ισχυρό ξένο νόμισμα, σαν την χρυσή λύρα, δεν μπορεί να γίνει ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Ότι μας λένε σήμερα και τα παπαγαλάκια του ευρώ.

Πώς λοιπόν σήμερα μπορεί να υπάρξει αντιστασιακό κίνημα που να ευλογεί το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση; Πώς είναι δυνατόν να μιλά κανείς για λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία και να αποδέχεται την αποικιοκρατία του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Είναι αδύνατον. Όσο κι αν θέλουν οι ποικίλοιignoramus idiotus που στρατολογεί το καθεστώς κατοχής για να το κρύψουν πίσω από επιστημονικοφανείς διατυπώσεις για να εντυπωσιάσουν αδαείς και ανόητους.

Οι παλιοί συναγωνιστές του κ. Θεοδωράκη έλεγαν και ξαναέλεγαν ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Με άλλα λόγια, όσο ήρωας κι αν υπήρξες, η προδοσία που διαπράττεις στα στερνά σου είναι που θα μείνει στην ιστορική μνήμη. Πώς θέλει να τον θυμούνται στα στερνά του τον κ. Θεοδωράκη; Σαν τον άξιο μαχητή που νίκησε στα νιάτα του το 3ο Ράιχ για να μεταβληθεί σε απολογητή του 4ου Ράιχ στα στερνά του; Βόηθησε να πετάξουν με τις κλοτσιές τους κατακτητές από την πόρτα όταν ήταν νέος, για να βοηθήσει στα στερνά του να εγκατασταθούν πάλι οι ίδιοι κατακτητές από το παράθυρο; Έτσι θέλει να τον θυμούνται;

Πάντως ένα είναι σίγουρο ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο, ούτε περιμένει αυτόκλητους Οδηγητές (γερμανιστί Φύρερ) και επίδοξους σωτήρες. Ειδικά όταν εμφανίζονται σαν απολογητές του σύγχρονου καθεστώτος κατοχής του οποίου ένα από τα βασικά εργαλεία είναι το ευρώ.


Δήμος Τερλέγκας


ΥΓ: Ακόμη περιμένουμε επίσημη διάψευση από τον κ. Θεοδωράκη των φημών που διακινεί η ΝΔ στις εφημερίδες ότι βρίσκεται σε συζητήσεις μαζί του για το ψηφοδέλτιο της επικρατείας. Μήπως η αρθρογραφία των νεόκοπων Αγκαμπεκιάν έρχεται να προετοιμάσει μια ακόμη θεαματική πολιτική κολοτούμπα; Από τέτοιες άλλωστε μας έχει συνηθίσει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σ’ ολόκληρο τον πολιτικό του βίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.