Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Μεταλλωρύχοι σε απεργία πείναςΣτην ένατη απεργία πείνας βρίσκονται δεκαέξι μεταλλωρύχοι, μέσα σε σήραγγα με οξυγόνο μέσω ειδικού αγωγού, σε ορυχείο χρωμίου της Αλβανίας.
Συνεχίζουν για ένατη μέρα την απεργία πείνας οι δεκαέξι μεταλλωρύχοι, απαιτώντας βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αύξηση των μισθών τους κατά 40%, αλλά και μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης. Συγχρόνως, στην επιφάνεια του ορυχείου βρίσκονται 600 μεταλλωρύχοι που τους συμπαραστέκονται αλλά από χτες διέκοψαν κάθε επικοινωνία με την επιφάνεια, ως ένδειξη ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρις εσχάτων την απεργία πείνας, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. Επιπλέον χτες, απειλήθηκαν από πλημμύρες, επειδή το αντλιοστάσιο στεγανοποίησης της σήραγγας σταμάτησε να λειτουργεί. Μέχρι στιγμής, τρεις απεργοί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Το ορυχείο χρωμίου της Μπουλκίζας, από τα πλουσιότερα στον κόσμο, το έχει παραχωρήσει η Αλβανική κυβέρνηση προς εκμετάλλευση στην αυστριακή εταιρία ACR. Η εν λόγω εταιρεία, ήδη δεσμεύτηκε ότι θα αυξήσει τους μισθούς τους κατά 20% και θα βελτιώσει τις συνθήκες για τους μεταλλωρύχους αλλά οι απεργοί πείνας δεν έχουν συμφωνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.