Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Λ. Λαυρεντιάδης: Να που μας απασχόλησε...




Με αφορμή το εξαιρετικό άρθρο του thepressproject για τη σιωπή των ΜΜΕ σχετικά με την υπόθεση Proton Bank και την υπεξαίρεση 50 εκατ. ευρώ, στην οποία εμπλέκεται το όνομα Λαυρεντιάδη, ας θυμηθούμε τι λέγαμε αλλά και με ποιους συνεστιαζόταν ο Κύπριος επιχειρηματίας ένα χρόνο πριν...

Εργολάβοι Συνειδήσεων (Ιούλιος 2010)

Περίπτωση Λαυρεντιάδη. Ανερχόμενος Κοσκωτάς;

Αξίζει μία ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση Λαυρεντιάδη κι ας μην ανήκει στην εφοπλιστική δράκα που έχει εισβάλλει στα media. Ωστόσο οι πρόσφατες κινήσεις του, που αναδίδουν έντονο «άρωμα» Κοσκωτά, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της νέας γενιάς μιντιακής αυτοκρατορίας. Ο Λ. Λαυρεντιάδης μέσω της ομίλου ΝΕΠ που συνέστησε με το συνεργάτη του (από το χώρο των εκδόσεων) Π. Κυριακίδη εμφανίζεται είτε ως αποκλειστικός κάτοχος, είτε ως ισχυρός μέτοχος, σχεδόν σε όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ της χώρας. Αναλυτικά:

  • Το 12,53% της Πήγασος Εκδοτική (Έθνος, Ημερησία, Αγγελιοφόρος, e-go.gr)
  • Το 26,66% της ΚΠΜ Εκδοτικής του Γ. Κύρτσου (City Press, City Auto Moto, Sunday Press)
  • Το 9,62% στη Χ.Κ. Τεγόπουλος (η εξαγορά έγινε εν αγνοία της οικογένειας Τεγόπουλου κάτι που είχε προκαλέσει την οργή της Μάνιας)
  • Το 49% της Veto του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου
  • Το 100% του Flash FM (από τον Κόκκαλη)
  • Το 100% της Athens News
  • Το 100% της Espresso (από Φιλιππάκη – Βαρδινογιάννη) και το espresso.gr
  • Το 50% των εκδόσεων «Επίκαιρα» (από τις εκδόσεις Λιβάνη)
  • Το 100% της Ισοτιμίας και το isotimia.gr
  • Τη Daily Press σε ποσοστό 100%
  • Το 100% του Sport TV (πρώην Magic του Κόκκαλη) και το 100% του Καναλιού «10 » (από τον Γ. Τράγκα)
  • Το 10% του ΣΚΑΙ FM και το 10% του Red FM
  • Το 100% της αθλητικής «Score»
  • Το portal Nooz.gr
Οι επεκτακτικές κινήσεις του «αυτοδίδακτου» κληρονόμου-επιχειρηματία της χημικής βιομηχανίας στο χώρο των ΜΜΕ συγκρίνεται σε επιθετικότητα με εκείνη του Ρέστη, ο οποίος φιγουράρει στο Δ.Σ. του ΔΟΛ. Ταυτόχρονα, ο Λ. Λαυρεντιάδης κινείται το ίδιο δραστήρια στον τραπεζικό κλάδο αγοράζοντας το 31% της Proton Bank από την Τράπεζα Πειραιώς σε μία χρηματιστηριακή συναλλαγή με έντονη μυρωδιά χειραγώγισης. Η εντυπωσιακή μεν, επιχειρηματικά αποτυχημένη δε, εισβολή στο χώρο των ΜΜΕ του Λ. Λαυρεντιάδη, συνοδεύτηκε από λανθασμένες επιλογές στελεχών και οδηγεί όπως όλα δείχνουν σε αλλεπάλληλα κλεισίματα εντύπων και μαζικές απολύσεις. Η «φούσκα» Λαυρεντιάδη η οποία επηρεάζει κι αυτή έντονα τον τρόπο που σερβίρεται η πληροφόρηση στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την εκπεφρασμένη πρόθεση εμπλοκής στον τραπεζικό κλάδο σε μία τόσο κρίσιμη εποχή στον τομέα αυτό, έχει αρχίσει ήδη να αναδίδει άρωμα «σκανδάλου Κοσκωτά». Κάτι που ενδέχεται να μας απασχολήσει στο μέλλον… [σ.σ. να λοιπόν που μας απασχολεί]

 
Και βέβαια δεν ξεχνάμε αυτήν εδώ την εικόνα, από το περίφημο δείπνο Κύρκου (Ιαν ’10), παρουσία της ανανεωτικής πτέρυγας της Αριστεράς και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (λίγο πριν την “κατασκευή” της “Δημοκρατικής Αριστεράς” από τον Φώτη Κουβέλη, με έδρες του Σύριζα).

Ζαphod

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.