Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Διαπιστώσεις ...





Το ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή το ομολογούν ανοιχτά πια και οι αστικές φυλλάδες. Ότι ο ελληνικός λαός είναι υπόδουλος και έρμαιο στις ορέξεις των ξένων κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους δεν χρειαζόταν να το διαβάσουμε στην σημερινή «Ελευθεροτυπία» που σε άρθρο της κάνει λόγο για «ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η "ΤΑΣΚ ΦΟΡΣ" ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ευρω-γκαουλάιτερ και επισήμως».
Ούτε να πληροφορηθούμε πρωτοσέλιδα από την φυλλάδα «Δημοκρατία» ότι η χώρα μας έχει παραδοθεί άνευ όρων και υπάρχει Γερμανός διοικητής που καθορίζει τις κινήσεις και την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

Αυτή την πραγματικότητα είχαν φροντίσει προηγουμένως οι ξένοι επικυρίαρχοι να την εκφράσουν. Ότι δηλαδή, η Ελλάδα έχει πάψει να είναι ένα κυρίαρχο κράτος –είναι συζητήσιμο αν υπήρξε και ποτέ μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους- και αυτή την στιγμή η χώρα και ο λαός της είναι από την απόλυτη κηδεμονία των δανειστών-τοκογλύφων του ελληνικού κράτους που με εκτελεστικό όργανο τον κυβερνητικό θίασο του ΓΑΠ θα ξεπουλήσει τόπο και εργαζόμενους για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ντόπιας και πλανητικής οικονομικής ολιγαρχίας.
 

Ο πρόεδρος του Eurogroup, δεν είχε αφήσει περιθώρια για παρερμηνείες όταν δήλωνε δημόσια  ότι θα περιοριστεί ΔΡΑΣΤΙΚΑ η κυριαρχία της Ελλάδας. Το ίδιο επανέλαβε, για να το εμπεδώσουμε προφανώς και ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλερ λέγοντας ότι έχουμε παραδώσει κομμάτι της κυριαρχίας μας, της χώρας μας.
 

Για μας πάντως δεν φταίει καμιά μνημονική κυβέρνηση, κανένας Σόιμπλερ και Γιούνκερ που σήμερα η Ελλάδα ξεπουλιέται σε ντόπια και ξένα αρπακτικά ενώ παράλληλα πλατιές μάζες λαϊκών στρωμάτων οδηγούνται στην εξαθλίωση. Αν υπήρχε ένα ρωμαλέο, ταξικό εργατικό κίνημα να αντισταθεί στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, οι σχεδιασμοί ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών θα έμειναν στα χαρτιά.  Κι όσο δεν συντονιζόμαστε σ’ αυτή την κατεύθυνση το κεφάλαιο θα διεξάγει μόνο του ταξικό πόλεμο και θα τον κερδίζει σε όλα τα μέτωπα. 


Γ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.