Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Τι του λείπει του ψωριάρη, «φούντα» ...χωρίς το μαργαριτάριΕντός πωλούνται παραισθήσεις...

thumb
Από το Μαρικάκι
 
Κι ενώ μαδάμε τη μαργαρίτα της κατάρρευσης «μας πτωχεύουν – δε μας πτωχεύουν» μέσα στον γενικό χαμό αποποινικοποιείται και η χρήση ναρκωτικών και η καλλιέργεια κάνναβης για προσωπική χρήση, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Τι του λείπει του ψωριάρη, «φούντα» ... χωρίς το μαργαριτάρι ( το ‘φαγαν οι περικοπές).
Η είδηση προκαλεί τουλάχιστον αμηχανία. Γιατί να δεχτούμε ότι υπάρχει ανάγκη αποσυμφόρησης των φυλακών στις οποίες στοιβάζονται κατεστραμμένα πιτσιρίκια και νέοι που πιάστηκαν με μικροποσότητες, εκεί που αυτό που χρειάζονται είναι...
 θεραπεία και στήριξη. Ωστόσο, μέσα στο γενικό χαμό, την ώρα που διαλύουν κάθε δομή του κοινωνικού κράτους και δημιουργούν μια κοινωνία δούλων, τους πήρε ο πόνος για τους χρήστες; Για τους οποίους, λέει, θα προβλέπεται αντί φυλάκισης θεραπεία! Σε ποιες δομές ακριβώς και με τι κονδύλια; Από αυτά που περικόπτονται μέρα με τη μέρα; Και τι στήριξη μπορεί να προσφερθεί σε αυτούς τους ανθρώπους σε μια κοινωνία υπό συρρίκνωση με απαγορευτικά και αδιέξοδα παντού και με αναβάθμιση της καταστολής από το δρόμο ως το διαδίκτυο σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έκαναν επίσης χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης...
Από την άλλη γιατί να πάρουμε τοις μετρητοίς την πρόβλεψη ότι θα υπάρχουν αυστηρές ποινές για τους εμπόρους και μεγαλεμπόρους, όταν εδώ δεν μπορούν να τσιμπίσουν κοινούς... μεγαλοφοροφυγάδες.
Δυστυχώς, μοιραία έρχονται στο μυαλό οι συγκρίσεις με την Αργεντινή όπου ολόκληρες παραγκουπόλεις μετατράπηκαν σε ναρκοπόλεις όσο το πρόγραμμα του ΔΝΤ και η επακόλουθη φτώχεια και κοινωνική κατάρρευση προχωρούσαν...
Έξω πωλείται η χώρα, εντός πωλούνται παραισθήσεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.