Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Καλοπροαίρετος διάλογος με τον κ.Γιαννη Μαυρο

Στην παρέμβασή σας: « Θα τολμήσουμε;», κ. Μαύρο     
                                   Απαντώ:

     Καταρχήν σας ευχαριστώ που με κάνετε κοινωνό στις απόψεις σας, που διατυπώσατε στην παρέμβασή σας: «Θα τολμήσουμε;» στις 27/6/2011, αφού υιοθετήσατε το «Κάλεσμα στην Κοινωνία των Πολιτών. Τι πρέπει ν’ αλλάξει, πώς πρέπει να δράσουμε;» του καθηγητή κ. Γ. Κοντογιώργη, στις 30/5/2011.

     Κύριε Μαύρο, παρόλο που το περιεχόμενο του κειμένου σας δεν έχει καμιά σχέση με το διάλογό μας αναφορικώς με την ΕΛΕ, - το αναγνωρίζετε άλλωστε -, απλώς θα ’λεγα γέμισε ένα κενό χρόνο αναμονής μας για απάντηση σας στα γραφόμενά μου για την ΕΛΕ, δε θα φανώ σχολαστικός, τυπολάτρης αλλά ούτε και ράθυμος, ώστε να προσπεράσω αβλεψί συνολικώς την γι’ άλλού απευθυνομένη μα και σε εμένα κοινοποιημένη παρέμβασή σας.
    Έτσι λοιπόν περιδιαβαίνοντας το μεστό κατά τις απόψεις σας περιεχόμενο της παρέμβασής σας στέκομαι στην ( θέση σας 5 για την Ελλάδα). Κι εδώ ευαισθητοποιούμαι να παρατηρήσω: Θαυμάσια περιγράφετε την κατάσταση και την κατάντια της Ε.Ε λόγω της ηγεμονεύουσας νεοφιλελεύθερης πολιτικής σ’ αυτήν. Ο οποιοσδήποτε αναγνώστης σας αγωνιωδώς διαισθάνεται ότι θα κλείσετε την με απαξιωτικά λόγια για τη Ε.Ε περιγραφή σας με μια ηχηρή φράση: « ΈΞΟΔΟΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΗΧΑΝΙΣΜΟΎΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». Γιατί δεν τολμάτε κάπως έτσι να το διατυπώσετε; Σεις δεν είστε που με τον τίτλο του κειμένου έστω και ερωτηματικά: «θα τολμήσουμε;» πρoϊδεάζετε  εαυτόν αλλά και κάθε αναγνώστη σας για «τόλμες»; Αλλά δεν καταλήγετε σε συμπερασματική ύστερα από τις αναλύσεις σας τόλμη. Νομίζω πως ο προϊδεάζων για τόλμη, μπορεί κιόλας να πρωτοπορεί…
      Διαφορετικά κρίνεται λιπόψυχος και κατά τον Κ. Παλαμά ανάξιος, όπως με τη ρίμα του παραστατικά τον ζωγραφίζει:
       « Ανάξιος μέσα στους πιστούς μου
     κι όσων παλμό και ανασασμό
     τους δίνει ο νους μου,
     ανάξιος όποιος δεν μπορεί
     μεσ’ στο σεισμό, το χαλασμό
     κάστρο τη γνώμη του να στήσει,

      και καρτερεί,
      και λέει: να ιδώ, και δεν μπορεί
      κι αργοσαλεύει του η ψυχή
      σαν το κυπαρίσι.     
       ……………………………….

                            Με εκτίμηση
                                 Γ. Βαζάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.