Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Κατεδάφιση κατακτήσεων


prionokordela.gr
Οι αντιθέσεις και οι κύκλοι της Ιστορίας ξεπερνούν πολλές φορές κάθε φαντασία. Ποιος να περίμενε από το ΠΑΣΟΚ του 1974 με σημαία το τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση» να φτάσουμε στο μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ του 2011 που υποθηκεύει την Εθνική Ανεξαρτησία «εν χορδαίς και οργάνω» και η ηγεσία του με πανηγυρικούς λόγους αγιογραφεί την εξάρτηση και τα νέα δάνεια και βάρη τα βαφτίζει «νέο πακέτο διάσωσης»;

Παρουσιάζουν σαν εθνική επιτυχία την τραγική κατάληξη της Ελλάδας στο καθεστώς της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» και αποπροσανατολίζουν τον λαό με αγγλικούς όρους, «selective default» και τις μεταφράσεις τους. Επιχειρούν την εξαπάτηση του λαού μιλώντας για νέο «σχέδιο Μάρσαλ» που θα διασφαλίσει μια νέα αναπτυξιακή πορεία, όταν η ιστορική πραγματικότητα αποκαλύπτει ότι το παλιό «σχέδιο Μάρσαλ» έφερε τις απροκάλυπτες επεμβάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας, τη χούντα, την προδοσία της Κύπρου, την απώλεια της Εθνικής Ανεξαρτησίας και τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ.
Η «λύση» που επιβλήθηκε από Γερμανούς και Γάλλους στη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα στις 21 Ιουλίου, όχι μόνο δεν οδηγεί σε «ελάφρυνση» και προοπτική «ανάπτυξης», αλλά οδηγεί στην καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού, βυθίζοντας ακόμα πιο βαθιά τον λαό στην ανεργία και την εξαθλίωση, αλυσοδένοντας τη χώρα για δεκαετίες στο άρμα των δανειστών – κηδεμόνων. Μοναδικός σκοπός του χρηματιστικού κεφαλαίου μέσα από οποιαδήποτε «αναδιάρθρωση» δεν είναι η «διάσωση της Ελλάδας», αλλά η διασφάλιση του μέγιστου δυνατού κέρδους. Αλλωστε πίσω από το δίλημμα για τη χρεοκοπία ή τη σωτηρία της χώρας κρύβεται η ανακατανομή εισοδήματος και πλούτου υπέρ των οικονομικά ισχυρών. Κατεδαφίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις επιδιώκοντας να διαμορφώσουν φτηνό εργατικό δυναμικό κατά το πρότυπο της Βουλγαρίας ή της Κίνας. Αυτοί που οδήγησαν στη χρεοκοπία, όχι μόνο δεν πληρώνουν αλλά αποκομίζουν κέρδη. Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως προστατευμένο», όσο και, κυρίως, η χρηματοδότηση των τραπεζών με πάνω από 20 δισ. ευρώ. Η συμφωνία για επιτόκια δανεισμού μέχρι και 5% από τους ιδιώτες συνιστά τοκογλυφία, όταν τα ευρωπαϊκά επιτόκια είναι σήμερα στο 3,5% και η Γερμανία που δεν χρειάζεται και «βοήθεια» δανείζεται με 2,80 %. Η Ελλάδα, που είναι στον δρόμο της χρεοκοπίας, πληρώνει και με το παραπάνω.
Επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για την καταλήστευση και υποθήκευση όλης της δημόσιας περιουσίας. Το θέμα των ενυπόθηκων εγγυήσεων τίθεται ρητά και κατηγορηματικά παρά τις πρόσφατες πρωθυπουργικές διακηρύξεις ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να μπει ενέχυρο δημόσια περιουσία. Με την πολιτική της κυβέρνησης και με την τρόικα να ετοιμάζεται να εγκαταστήσει τοποτηρητές σε υπουργεία και στο νεοσυσταθέν ταμείο «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, η χώρα έχει μπει σε μια πορεία απώλειας της Εθνικής Ανεξαρτησίας που συνοδεύεται με τη ραγδαία πτώχευση του λαού και την αρπαγή του εγχώριου πλούτου από τους ξένους δυνάστες, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή χαραμάδα εξόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.