Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

H μία και μοναδική αλήθεια...(Οι φύλαρχοι της ευρωπαϊκής μπανανίας)




ΟΙ ΦΥΛΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ...

Στο παρά πέντε της κατάρρευσης τα έχουμε βάλει με όλους. Το πιο γελοίο από όλα όμως είναι πως τα έχουμε βάλει οι φτωχομπινέδες στην ουσία μεταξύ μας. Διαβάζω ύβρεις των ιδιωτικών για τους δημοσίους, του ενός κλάδου για τον άλλον. Κλέφτης ο Υπουργός κλέφτης κι ο μπακάλης. Κλέφτης ο μιζαδόρος της Ζίμενς κλέφτης κι ο μιζαδόρος εφοριακός.

Ένα στοπ παρακαλώ μια στιγμή. Να βάλουμε σε μια τάξη τις σκέψεις μας γιατί το έχουμε χάσει εντελώς. Η ελληνική επανάσταση έγινε το 1821. Οι έλληνες από εκείνη τη στιγμή είχαν συνεχώς επιτήρηση από τις ξένες δυνάμεις και η Ελλάδα μόνιμα ζούσε με δανεικά. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι.

Όμως αυτός ο φτωχός λαός έμαθε ένα παραμύθι που το επαναλαμβάνει μέχρι σήμερα. Όχι στο σύνολό του. Οι πιο «αγαθιάρηδες» ας πούμε. Το παραμύθι της φτωχής Ελλάδας. Η «φτωχή Ελλάδα» έχει βγάλει έλληνες με αμύθητες περιουσίες. Που φιγουράρουν στα διεθνή περιοδικά και πολλές φορές έγιναν θρύλοι.

Οι αυτοδημιούργητοι εφοπλιστές. Οι τεράστιες ακίνητες περιουσίες. Η μεταφορά πλούτου στο εξωτερικό. Ο απλός πολίτης ξέρει τον κύριο τάδε που εισπράττει νοίκια από ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Που τα βρήκε αυτά τα οικοδομικά τετράγωνα στη κατοχή του? Πως? Ξέρει για το λαϊκό παιδί που γέμισε καράβια τα πελάγη. Πως τα έφτιαξε αυτά τα καράβια? Έλληνες της «φτωχής» Ελλάδας ζάπλουτοι. Που αγοράζουν σαν καραμέλες τα σπίτια στο Λονδίνο. Μια αστράπτουσα διεθνώς ελληνική μπουρζουαζία που σε συνεργασία με τις υποτακτικές κυβερνήσεις ξεκοκάλισε το τόπο και ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Και το χειρότερο. Δεν έκαναν για την Ελλάδα ΤΙΠΟΤΑ. Όταν πας στην Ευρώπη, εκείνη την Ευρώπη που μας κοιτάζει υποτιμητικά, μπορεί να ακούς τις ίδιες γκρίνιες, να βλέπεις την κοινωνική ανισότητα και την πανίσχυρη αστική τάξη αλλά βλέπεις αυτοκινητόδρομους, σπαρμένα χωράφια από τη μια άκρη στην άλλη, σπίτια ακόμα και τα πιο φτωχικά φτιαγμένα με γούστο, δρόμους μέσα στις πόλεις εξαιρετικούς, πάρκα, στάδια, θέατρα, τους πολιτιστικούς θησαυρούς φυλαγμένους και διατηρημένους τέλεια, βλέπεις αστικές συγκοινωνίες, τρένα, μεγάλα νοσοκομεία, σχολεία και στο παραμικρότερο χωριό, βλέπεις πως όσοι εξουσιάζανε τους λαούς τους φάγανε με χρυσά κουτάλια αλλά κάνανε και κάτι. Παρουσίασαν ΕΝΑ ΕΡΓΟ.

Σε τούτο εδώ το δύστυχο τόπο, δεν υπήρξαν έλληνες τελικά ποτέ. Η τρανή αστική μας τάξη ούτε μια φορά δεν γύρισε να κοιτάξει από τα ιδιωτικά της αεροπλάνα τη γη που μαράζωνε, ούτε μια φορά δεν σκέφτηκε αν είναι μορφωμένος, καλοντυμένος, καλοζωισμένος ο λαός της για να νοιώθει περήφανη όταν γυρνάει στα διεθνή σαλόνια. Εθνικές προδοσίες, κλοπή του δημόσιου χρήματος, ξεπούλημα και απόλυτος ατομικισμός, προσκόλληση απόλυτου οικογενειοκρατικού τύπου λες και ήταν ξένοι αποικιοκράτες και ο λαός ο ελληνικός ανάξιος λόγου, δούλοι στα χωράφια του παππού τους.

Στην Ελλάδα δεν βιώσαμε στην ουσία ποτέ καπιταλισμό, ούτε σοσιαλισμό ούτε καν δημοκρατία. Χύθηκε ποτάμι αίμα από τους προγόνους μας να διώξουν την σκλαβιά από πάνω τους για να παραδοθεί τη Ελλάδα στους απόγονους των συνεργατών των Τούρκων, που μετά έγιναν συνεργάτες των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, και στη συνέχεια των άγγλων, των γερμανών, των αμερικάνων και τώρα όλων αυτών μαζί με ευρωπαϊκή τρόικα και ΔΝΤ που τους ξέρει σαν κάλπικη δεκάρα.

Μην βριζόμαστε μεταξύ μας. Ο δημόσιος υπάλληλος που βολεύτηκε, ο μικρομαγαζάτορας που έκλεβε στη ταμειακή, το καθημερινό φακελάκι στις συναλλαγές μας, τη πονηριά, η κουτο-απάτες, ο ραγιαδισμός αυτός που μας έφερε στο σημείο να νοιώθουμε ντροπιασμένοι σήμερα είναι αστεία ψίχουλα μπροστά στη συμφορά που βίωσε και βιώνει αυτός ο τόπος.

Όλοι εμείς οι απλοί πολίτες στην ουσία δεν ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ τι έχει παιχτεί στις πλάτες μας και από ποιους από τον Όθωνα μέχρι σήμερα. Μας φώναζαν να δίνουμε το αίμα μας και το δίναμε, μας έλεγαν να σφίγγουμε τα λουριά και τα σφίγγαμε, μας βάζανε να τρώμε ο ένας τον άλλον και δυστυχώς το κάναμε.

Η μεγάλη μας συμφορά όμως που προσπαθούμε μάταια να εξηγήσουμε σήμερα το γιατί και το πως, είναι πως κεφαλαιοκράτες και πολιτικάντηδες δεν ένοιωσαν τίποτα ποτέ γι΄αυτό το τόπο. Και τα πασαλείμματα του να χορεύουν ένα συρτάκι δίπλα στις πισίνες των χλιδάτων ξενοδοχείων, να λένε ένα όπα καπνίζοντας το κουβανέζικο πούρο τους και κάνοντας τις δωρεές στα φτωχαδάκια για να γλυτώνουν φόρους και να κάνουν το παιχνίδι δημοσιότητας, δεν τους κατέστησε έλληνες ποτέ.

Βαθιά η πληγή στα στήθη της πατρίδας. Τυχαίο που όλοι οι ήρωές μας εκτελέστηκαν, δολοφονήθηκαν, φυλακίστηκαν ή διώχτηκαν από τους εγκάθετους κάθε φορά? Ναι ο γερμανός αστός είναι ένας καπιταλιστής αλλά γερμανός, όπως κι ο αμερικάνος, όπως ο γάλλος ή ο άγγλος. Εμείς οι δικοί μας ήταν ίδιοι όπως εκείνοι οι φύλαρχοι των αφρικανικών κρατών με τις σαράντα γυναίκες τα παλάτια και το λαό τους να πεθαίνει χωρίς φαί γεμάτος αρρώστιες και απόλυτη φτώχεια.

Η χώρα μας ευτυχώς ήταν και είναι τόσο εύφορη και τόσο πλούσια που ακόμα και με τέτοια κλεψιά, τόση απαξίωση, τόση αδιαφορία, βρήκαμε το τρόπο και φτιάξαμε το σπιτάκι μας, μορφώσαμε τα παιδιά μας, σπρώχνοντας λίγο από δω λίγο από εκεί, κάνοντας αναγκαστικά κάποιες πονηριές αφού ξέραμε πως κανείς δεν πάει μπροστά με το σταυρό στο χέρι....

....αλλά τώρα τι νομίζετε πως συμβαίνει. Κοιτάμε με έκπληξη τους πολιτικούς μας που τόσο εύκολα ξεπουλάνε τα πάντα. Αυτοί κάνουν αυτό που έκαναν πάντα μην απορείτε. Κι οι αυτοδημιούργητοι και ικανότατοι κεφαλαιοκράτες μας κάνουν επίσης αυτό που έκαναν πάντα. Είναι απόντες. Δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο. Και μάλιστα κάτι ψιλά που είχαν αφήσει μέσα στο παγκάρι τα πήραν ήδη κι έφυγαν. Θα γυρίσουν όταν θα υπολογίσουν πως έχει πάλι φαί καλό και φτηνό. Θα μας προσλάβουν τότε στις πολυεθνικές που θα είναι μέτοχοι αυτές που θα δημιουργηθούν μετά το ξεπούλημα και θα μας δώσουν ένα κομμάτι ψωμί κι αυτό θα το ονομάσουν «ανάκαμψη»...

Τα λέω όλα αυτά όχι γιατί θα αλλάξει κάτι. Απλά για να δώσω μια εικόνα στο μυαλό των νεαρών παιδιών να δουν όλο το κάδρο, σε όλη του την ασχήμια και να βρουν τρόπο να τιμωρήσουν το ασκέρι, μήπως και πάρει μια πρώτη ανάσα αυτή η πατρίδα μετά από ατέλειωτους αιώνες σκλαβιάς. Γιατί δεν μπορεί ρε γαμώτο κάποιοι έλληνες με δύναμη, με ικανότητες, πατριώτες, θα υπάρχουν. Δεν γίνεται. Κάποιοι καλύτεροι ηγέτες μπορεί να έχουν γεννηθεί...
Δεν γίνεται.

(ΣΗΜ. Πάντα υπάρχουν μερικές φωτεινές εξαιρέσεις. Οταν λεώ όλοι εννοώ πάντα την πλειοψηφία, την κεντρική ιδέα. Γιατί δυστυχώς τα λίγα φωτεινά παραδείγματα δεν φτάνουν για να φύγει η βρώμα...)

vasiliskos2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.