Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ένα κείμενο για συζήτηση..



Του παλιού Αγωνιστή, Καθηγητή και μελετητή του Μπρεχτ, Παναγιώτη Σκούφη
σ.λ. -  6.6.11
----
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Συνεχίστε να κατεβαίνετε σαν ορμητικά ποτάμια στις πλατείες της Αθήνας και των άλλων πόλεων της χώρας μας. Συνεχίστε μέρα – νύχτα τον αγώνα σας ώσπου να πληθύνετε και να γίνετε μια απέραντη θάλασσα μέσα στην οποία θα καταποντιστούνε οι ανάξιοι ηγέτες του τόπου που οδήγησαν τον λαό μας στον εξανδραποδισμό και στην καταισχύνη και τη χώρα στην απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας της.
Είσαστε δυνατοί, είσαστε παντοδύναμοι, μη σταματάτε. Ο λαός, με άξιους ηγέτες μεγαλουργεί, το απέδειξε στον πόλεμο της Αλβανίας και στη Μεγάλη Αντίσταση κατά των τριών δυνάμεων Κατοχής. Με σάπιους ηγέτες καταποντίζεται και εξευτελίζεται, το απέδειξε η ιστορία του των τελευταίων δεκαετιών.

Εγώ και η γενιά μου λίγα μπορούμε πια να προσφέρουμε λόγω προχωρημένης ηλικίας, σε λίγο αποσυρόμαστε και από τη ζωή. Είσαστε νέοι. Μην αφήσετε να περάσει η ζωή σας σε υποταγή και αθλιότητα. Όχι μόνο υλική. Η φτώχεια αντιμετωπίζεται από έναν υπερήφανο λαό.
 Σταθείτε γενναίοι και υπερήφανοι. Αγωνιστείτε με αυτοπεποίθηση και πείσμα, έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας. Έτσι μόνο θα νικήσετε τον εξευτελισμό, την εξαθλίωση, την ηττοπάθεια, την παραλυσία, την διαίρεση, τον φόβο, που επιφύλαξαν στον λαό οι ανάξιοι ηγέτες του εδώ και χρόνια.
Όμως μην περιοριστεί η διαμαρτυρία σας σε μια απλή εκτόνωση οργής, σε πανηγυριώτικη φιέστα, σ΄ένα χάπενιγκ. Οργανώστε το μέλλον σας, οργανωθείτε, δουλέψτε μέρα – νύχτα, με στόχο να γίνεται η αυριανή ηγεσία, η ηγεσία της γενιάς σας και των αγώνων της. Δημιουργείστε από τώρα επιτροπές από ικανούς και άξιους επιστήμονες να επεξεργαστούν γρήγορα προγράμματα για το αύριο. Πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και ανάπτυξης, πρόγραμμα εθνικής παιδείας, πρόγραμμα εθνικής υγείας, συνδικαλιστικής πολιτικής και οργάνωσης, δίκαιου φορολογικού συστήματος, κράτους κοινωνικών παροχών, κρατικοποίησης τραπεζών και πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, πρόγραμμα Δημόσιας Διοίκησης με αξιολογικά κριτήρια και όχι φέουδο της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας.
Νομοθετείστε για την αυριανή σας κοινωνία από σήμερα, με βάση αξιολογική κλίμακα, αρετή και εντιμότητα για κάθε δημόσιο λειτουργό, με αυστηρά κριτήρια άσκησης καθήκοντος και αυστηρές τιμωρίες για κάθε παράβαση.
Επεξεργαστείτε προγράμματα τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεσματικής και αδιάφθορης και όχι πηγής διαφθοράς και κατασπατάλησης του χρήματος των πολιτών. Και προπαντός ζητείστε από τους έντιμους και ακέραιους συνταγματολόγους μας να επεξεργαστούν ένα σχέδιο Συντάγματος που θα κατοχυρώνει τις ελευθερίες του λαού, θα ορθώνει εμπόδια αυστηρά και με βαριές κυρώσεις στις τρεις ξεχωριστές και ανεξάρτητες μεταξύ αλλήλων εξουσίες, την Νομοθετική, την Δικαστική και την Εκτελεστική, όταν παραβιάζουν τις διατάξεις του.
Σύνταγμα που να καθιερώνει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από την Εκτελεστική εξουσία και τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας και την άσκηση της Νομοθετικής εξουσίας από πρόσωπα μη συμμετέχοντα στην Εκτελεστική και εκείνη από πρόσωπα μη αποτελούντα μέλη του Νομοθετικού Σώματος. Ο ελληνικός λαός έχει πληθώρα άξιων και έντιμων επιστημόνων σε κάθε κλάδο, ικανών να επεξεργαστούν δίκαια και αποτελεσματικά προγράμματα σε όλους τους τομείς που χρειάζεται η χώρα μας για να βγει από το βάραθρο του εξευτελισμού και της ανυποληψίας που την έριξαν οι ανάξιοι και όχι σπάνια διεφθαρμένοι και ιδιοτελείς ηγέτες της.
Περιφρουρείστε τις συγκεντρώσεις σας, απομονώστε και ξυλοφορτώστε τους προβοκάτορες και συνεχίστε μέχρι τελικής νίκης. Μην ξεχνάτε, ο εχθρός είναι παντοδύναμος και πανούργος. Διαθέτει χρήμα, Τύπο, δυνάμεις καταστολής, βαρύγδουπα ονόματα για να εντυπωσιάζει τους απλούς ανθρώπους και επεξεργασμένα προγράμματα καταστολής εξεγέρσεων, διαμαρτυριών και κάθε μορφής ανυπακοής.
Ξεσκεπάστε, χουγιάξτε, όχι μόνο τους πολιτικούς αλλά και τις πληρωμένες πένες του Τύπου και τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, που με ξεχωριστή προθυμία και επιμονή προβαίνουν σε πλύση εγκεφάλου, σε τρομοκράτηση του λαού ότι αύριο θα πτωχεύσει αν δεν σιωπήσει και δεν πειθαρχήσει στο ξεπούλημα της χώρα που αποφάσισαν εκείνοι.
Χουγιάξτε επίσης και τους κρατικοδίαιτους επώνυμους που βγήκαν εν χορώ και με τους τίτλους και τις υπογραφές τους να σας συμβουλέψουν : σοβαρευτείτε, βουλώστε το αλλιώς αύριο θα πτωχεύσετε. Ποιος θα πτωχεύσει ; Ο ελληνικός λαός κατάντησε φτωχός και άνεργος από την πολιτική εκείνων. Ποιοι θα πτωχεύσουν ; Το ένα εκατομμύριο άνεργοι που σέρνουν τη δυστυχία τους και την απελπισία τους στους δρόμους της χώρας ; Οι χιλιάδες καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους από έλλειψη πελατών και πιστώσεων από τις τράπεζες ; Μόνο κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες κινδυνεύουν ίσως να πτωχεύσουν και οι τράπεζες που η εξουσία τις επιδότησε τα τρία τελευταία χρόνια με πάνω από εκατό δισεκατομμύρια. Οι τοκογλύφοι θα βρουν αλλού αίμα να ρουφήξουν.
Να φύγουν ! Δεν είναι όλοι προδότες και κλέφτες, αλλά είναι όλοι ανίκανοι να κυβερνούν αφού δεν διαχωρίζουν τη θέση τους από τους κλέφτες και προδότες που καλά τους γνωρίζουν.
Αγωνιστείτε ! Μη σταματάτε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.