Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Σε κάλεσμα αγώνα του Δικτύου ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος ανταποκρίθηκε το ΠΑΜΕ



 Το Σάββατο 21 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Τα εργατικά δικαιώματα την εποχή της κρίσης και των μνημονίων. Η μάχη ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και το άρθρο 37», από  πρωτοβάθμια σωματεία. Στην κατάμεστη από αγωνιστές αίθουσα έγινε αναφορά στις αλλαγές στο πεδίο των συλλογικών εργασιακών σχέσεων που έχουν γίνει ειδικά τη διετία 2010-2011, στην ελαστικοποίηση της εργασίας και τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις που αποτελούν τεράστια επίθεση στον πυρήνα των εργατικών δικαιωμάτων. Η ουσιαστική κατάργηση των συμβάσεων, έχει άμεση επίπτωση και στα συνδικάτα, ιδιαίτερα τα κλαδικά, τα οποία υπονομεύονται και αυτά και σε μεγάλο βαθμό χάνουν ένα σημαντικό στοιχείο συγκρότησης και δράσης-συσπείρωσής τους.

 Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα διαφορετικό, ταξικά ανασυγκροτημένο συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα. Το εργατικό κίνημα πρέπει να διεκδικήσει πέρα κι έξω από τα ψίχουλα που έχουν αφήσει οι μνημονιακοί νόμοι. Να κινηθεί με γνώμονα ότι νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου λαού και οι αγώνες του για μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα και όχι το τι φαίνεται «εφικτό» στην εποχή του Μνημονίου και της τρόικας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δράση και η οργάνωση των ίδιων των εργαζόμενων στο πεδίο που συντελούνται οι πιο μεγάλες ανατροπές, δηλαδή στους χώρους δουλειάς.

Στην εκδήλωση αυτή τοποθετήθηκε και μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, γεγονός που δημοσιοποιήσαμε ευρύτερα, καθώς θεωρούμε ότι το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένο με το εργατικό κίνημα. Πολύ περισσότερο που ο φαντάρος ουσιαστικά αποτελεί τον πιο βαθιά εκμεταλλευόμενο πολίτη από το κράτος και το αστικό σύστημα εξουσίας. Όπως τονίστηκε στην τοποθέτηση μας «η θητεία του φαντάρου δεν εξαντλείται μόνο σε πολεμοκάπηλη και εθνικιστική διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση, αλλά και κάτω από το δόγμα της υπηρέτησης της πατρίδας ο στρατός εκμεταλλεύεται την εργατική δύναμη των συναδέλφων, με τρόπο που θα ζήλευαν και οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι. Ολόκληρες στρατιωτικές υποδομές χτίζονται από την πνευματική και χειρωνακτική εργασία των φαντάρων με άθλιες συνθήκες εργασίες που παράγει φυσικά και ατυχήματα, ενώ χιλιάδες στρατιώτες όχι μόνο συντηρούν και φρουρούν τις μονάδες, αλλά αποτελούν τους υπηρέτες των αξιωματικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και τις Λέσχες Αξιωματικών».

Επίσης, σύμφωνα με το νέο δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας του εθνικού στρατού, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, οι στρατιωτικές δυνάμεις εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν τις Ασύμμετρες Απειλές, στοχοποιούν τον εργαζόμενο λαό ως εσωτερικό εχθρό και είναι έτοιμες να αναλάβουν αποστολές Καταστολής Πλήθους και εξεγέρσεων! Από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και μετά, κάθε μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση και εργατικός αγώνας συνοδεύτηκε από την απειλή ότι ο Στρατός θα βγει στους δρόμους. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο στρατός λειτουργεί απεργοσπαστικά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να καταστείλει τον αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, που τελικά μπλοκαρίστηκε από την αποφασιστική πάλη φαντάρων και μονίμου προσωπικού.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκπροσωπώντας την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη των στρατιωτών, τον συλλογικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό που πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεμένος με το εργατικό κίνημα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζεται μεγάλη πρωτοβουλία με βασικούς άξονες: Τη μείωση της θητείας. Την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των στρατιωτών, που κρίνεται ως αναγκαίο μέτρο ιδιαίτερα σήμερα που η λαϊκή οικογένεια αδυνατεί να αναλάβει το κόστος της θητείας. Την αναγνώριση των ενσήμων που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα της θητείας και την Ασφάλιση μας. Την εγγραφή όλων των στρατιωτών στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της θητείας.

Αναγνώριση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων. Το μπλοκάρισμα των πολεμικών βιομηχανιών και της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ενάντια στους σχεδιασμούς που στρατιωτικοποιούν την αστυνομία και αναθέτουν κατασταλτικά καθήκοντα στον στρατό. Δεν στρέφουμε τα όπλα μας ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό μας.

Τονίστηκε ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι αποτελεί τμήμα του κόσμου της εργασίας, οργανικό κομμάτι του όποιου συντονισμού του εργατικού κινήματος και μαζί του πρέπει να δώσουμε τη μάχη για τα κοινά μας συμφέροντα. Ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Για να απελευθερωθούμε από την πραξικοπηματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, την Ε.Ε., το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, τους τοκογλύφους, Έλληνες και ξένους, που επιβάλλουν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, εξαφανίζουν τις λαϊκές
Στο κάλεσμα μας αυτό κοινού αγώνα, όπως και όλων των φαντάρων, σύντομα ήρθε η ουσιαστική και μαχητική  παρέμβαση του ΠΑΜΕ. Μάλιστα, σε επιστολή που κοινοποίησε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, που  κοινοποιείται και στο διοικητή της στρατιωτικής μονάδας στο Αργος Ορεστικό, ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι φαντάροι με τη θέρμανση στους θαλάμους, καθώς το ΓΕΣ έχει προχωρήσει σε περικοπές στο συσσίτιο και στη θέρμανση. Είναι μια κίνηση του εργατικού κινήματος άξια συγχαρητηρίων, που αποκαλύπτει ότι όχι μόνο πρέπει, αλλά κυρίως ότι μπορεί ο κόσμος της εργασίας να αγωνιστεί ενωμένος, εντός και εκτός των Στρατοπέδων.

Εμείς συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα μέσα στις μονάδες. Καλούμε όλο τον κόσμο του κινήματος, ανεξάρτητα την ιδεολογική και πολιτική αφετηρία, σε κοινή πάλη, δημιουργώντας Επιτροπές Φαντάρων.

Ολόκληρη η επιστολή του ΠΑΜΕ προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής: Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. που βάζει στο στόχαστρο κάθε δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης, δε θα μπορούσε να μένει έξω απ' την πύλη των στρατοπέδων. Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και τα βάρη που σηκώνουν οι λαϊκές οικογένειες για τα στρατευμένα παιδιά τους, οξύνονται ακόμα περισσότερο, καθώς οι «περικοπές» στις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή το χαράτσωμα παροχών και δικαιωμάτων, όπως και σε άλλους τομείς (Παιδεία και Υγεία), φορτώνει νέα βάρη στην πλάτη και την τσέπη του φαντάρου και της οικογένειάς του. Η πολιτική αυτή στην πράξη επιδεινώνει την κατάσταση για τους φαντάρους και τις λαϊκές οικογένειες, που καλούνται να βάζουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Το κόστος διαβίωσης ενός φαντάρου κυμαίνεται από 150 έως 225 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσες ημέρες έχει έξοδο. Την ίδια στιγμή, ο μισθός του είναι 8,62 ευρώ το μήνα!

Οι περικοπές της συγκυβέρνησης κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ιματισμό έπονται περικοπές, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί στο συσσίτιο και στη θέρμανση. Καταγγελίες αναφέρουν ότι με σήμα του ΓΕΣ, τα καλοριφέρ όλο το χειμώνα θα είναι ρυθμισμένα στους 18 βαθμούς. Στο 585 ΤΠ, στα στρατόπεδα «Κωνσταντάτου» και «Καραγεωργίου» στο Αργος Ορεστικό, οι φαντάροι δεν έχουν θέρμανση, ζεστό νερό για μπάνιο και αναγκάζονται να πληρώνουν 40 ευρώ, ώστε να νοικιάζουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο για να φροντίζουν την ατομική τους καθαριότητα. Επίσης, λόγω των περικοπών, η καθαριότητα στους χώρους του στρατοπέδου, στα μαγειρεία και στις τουαλέτες γίνεται χωρίς καθαριστικά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των φαντάρων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δαπανά ετήσια για τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ. Πάνω από 2.100 φαντάροι και αξιωματικοί παίρνουν μέρος σε στρατούς κατοχής, ελέγχου και επεμβάσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Ο πατριωτισμός, που στο όνομά του οι βιομήχανοι και τα κόμματά τους καλούν το λαό και τα παιδιά του να κάνουν θυσίες, είναι κάλπικος. Κάτω από την προβιά του πατριωτισμού, αφ' ενός θέλουν να είναι οι εργαζόμενοι με σκυμμένο το κεφάλι για να προχωράει ανενόχλητη η αντιλαϊκή πολιτική και αφ' ετέρου θέλουν να πείσουν ότι είναι πατριωτικό να δίνουν στο ΝΑΤΟ 21 νησιά του Αιγαίου, για να εκμεταλλευθούν τα μονοπώλια το φυσικό και ορυκτό πλούτο του Αιγαίου.

Δεν αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Απαιτούμε: Αύξηση του μισθού του φαντάρου στα 300 ευρώ τουλάχιστον. Να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στο 585 ΤΟ στο Άργος Ορεστικό. Άμεσα να υπάρξει θέρμανση και ζεστό νερό. Να υπάρχουν καθαριστικά για να γίνεται η καθαριότητα όλων των χώρων του στρατοπέδου. Βελτίωση των όρων διαβίωσης συνολικά στο στράτευμα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ                                       
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.