Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελληνοφρένεια και το Αγγλικό δίκαιο



Η Ελληνοφρένεια και το Αγγλικό δίκαιο
Η στήλη είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων να κάνει αυτό που δεν κάνει καμία άλλη στήλη και στύλος. Να αποκαλύψει τι ακριβώς σημαίνει αγγλικό δίκαιο, στην καθημερινή κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας. Και θα το κάνει, γιατί τώρα που ενταχθήκαμε, σε αυτό, πρέπει να ξέρουμε για να προσέχουμε.
Σύμφωνα λοιπόν με το αγγλικό δίκαιο, από Δευτέρα, έχουμε τις εξής πρώτες συγκλονιστικές αλλαγές.
Αλλάζει το πολίτευμα, από προεδρευόμενη δημοκρατία σε Βασιλευόμενη δημοκρατία, για να συμβαδίζουν και πολιτειακά οι δύο χώρες.

Ως εκ τούτου, γυρίζει ο βασιλιάς στην Αθήνα.
Η πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη, αντί του Γλύξμπουργκ να τοποθετήσουμε στον θρόνο τον βασιλιά των τσιγγάνων απορρίφθηκε από την Τρόικα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε και πρόεδρο Δημοκρατίας. Θα έχουμε και τους δύο. Ο Κάρολος Παπούλιας θα παραμείνει ισόβιος πρόεδρος, με τις ίδιες ανύπαρκτες αρμοδιότητες και κυρίως αυτή της παρουσίας στις παρελάσεις. Μόλις το πληροφορήθηκε, δάκρυσε, και υπενθύμισε την αντιστασιακή του δράση στα 15.
Μετονομάζεται η πλατεία Ομονοίας, σε πλατεία Πι Καντήλι, προσφέροντας μια καλή ευκαιρία και αφορμή στους διαβάτες να κατεβάζουν ελευθέρως καντήλια κλπ.
Καθιερώνεται η 5η απογευματινή ως ώρα για τσάι. Μάλιστα θα προσφωνείται με αγγλικό ήχο, αλλά θα γράφεται με ελληνικά: Τι τάιμ; Ο σχετικός διάλογος που προβλέπεται είναι:
-Τι τάιμ;
-Τσάι τάιμ.
Μετονομάζεται ο Κηφισός σε Τίβερη. Για τους βιαστικούς που θα προσπαθήσουν να μας υπενθυμίσουν ότι ο Τίβερης είναι στην Ρώμη, θα απαντήσουμε ότι σε λίγο καιρό και η Ιταλία εντάσσεται στο Αγγλικό δίκαιο, οπότε όλα τα ποτάμια θα έχουν το ίδιο όνομα. (εξαιρείται ο Ποδονίφτης).
Τα λεωφορεία της Αθήνας αποκτούν και δεύτερο όροφο. Αυτό θα γίνει με έναν απλό και γρήγορο τρόπο. Θα προστεθεί πάνω από κάθε λεωφορείο, άλλο ένα. Σαν συγκολλητική ουσία, μεταξύ των δύο οχημάτων, θα συμπιεσθούν εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ. Έτσι αφενός γλιτώνουμε από έναν σεβαστό αριθμό κηφήνων του δημοσίου και αφετέρου, γλιτώνουμε το βάψιμο, αφού από τα αίματα που θα κυλούν, θα κοκκινίσουν τα οχήματα. Η μεγαλοφυής ιδέα ανήκει, στον Μάκη Βορίδη.
Και τέλος οι άνδρες της προεδρικής φρουράς, οι εύζωνοι, θα φορούν στο κεφάλι, όχι το γνωστό κόκκινο φέσι, αλλά το αγγλικό καπέλο, με την γνωστή μαύρη τριχωτή απόληξη.Αυτά τα μαλλιαρά καπέλα, θα φτιαχτούν από μαλλί που θα συγκεντρωθεί όταν θα κουρευτούν όλοι οι μελαχρινοί άστεγοι της Αθήνας. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης.
Εντός των ημερών θα ακολουθήσει και άλλο πακέτο προσαρμογών.
Γράφει ο Θύμιος Κ. για την ellinofreneia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.