Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Το πραγματικό χάος



Γιωργος Σαρρης
Ε λοιπόν όχι! Αυτό που έγινε σήμερα στην Αθήνα δεν είναι οι εικόνες που βλέπω τωρα γυρίζοντας από το κέντρο. Αυτό που εγινε ήταν μια συγκλονιστική ιστορική διαδήλωση που θα την θυμάται για χρόνια η Αθήνα και όχι γιατί έγιναν επεισόδια ή γιατι μπήκαν φωτιές σε κτίρια. Αλλά γιατί ο λαός της Αθήνας τους πέταξε σήμερα το μνημόνιο στα μούτρα με μια συντριπτική ενωτική απάντηση περικυκλώνοντας τη Βουλή από κάθε γωνιά του κέντρου.
Πράγματι σήμερα κάποια κτίρια παραδόθηκαν στις φλόγες από παρακρατικούς ή από εξοργισμένους ή ανεγκέφαλους. Όμως όσο κι αν προσπαθήσουν να πουν και πάλι φριχτά ψέματα, όσες εικόνες "χάους και βιβλικών καταστροφών" κι αν δείξουν, όσο κι αν χαμηλώσουν τις κάμερες για να κάνουν να φαίνονται -εκτός από τα κτίρια που είπαμε- όλες οι εστίες φωτιάς σαν τεράστιες πυρκαγές μιας άλλης Ρωμης που καίγεται, ο λαός που συμμετείχε δεν θα ξεχασει οτι σήμερα στην Αθήνα γράφτηκε ιστορία. Δεν θα ξεχασει οτι περήφανα πραγματικά οι Αθηναιοι από καθε γωνιά, καθε συνοικία και Δήμο αγνόησαν την τρομοκρατία που εξαπολύθηκε το τελευταίο διήμερο στα δικά τους ΜΜΕ, αγνόησαν και αντιστάθηκαν στη μεθοδευμένη και απρόκλητη καταστολή, αψήφησαν όχι μόνο τους φοβερούς εκβιασμούς αλλά και τα δακρυγόνα και έμειναν κάτω από φοβερες συνθήκες για πάνω από 6 ώρες στους δρόμους δίνοντας μάχη να διαδηλώσουν και να παλέψουν για τη ζωή τους.
Ειναι καθαρό για όποιον δεν είναι αφελής ότι αυτό που παιζεται αυτες τις ώρες στα κανάλια που στήριξαν και στηρίζουν το μνημόνιο δεν είναι παρά μια απελπισμένη προσπάθεια να κρυφτεί η φοβερή παρουσία του λαού της Αθήνας και το βροντερό του ΟΧΙ πίσω από τα επεισόδια. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαλύσουν τη συγκέντρωση χτυπώντας από νωρίς στο Σύνταγμα, κι όταν είδαν ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο , τότε άρχισαν να μπαίνουν φωτιές και πυρκαγιές σε κτίρια για να επιχειρηθεί αργότερα να εξαφανίστούν από τα δελτία οι εικόνες του τρομερού συλλαλητηρίου και να αντικατασταθούν από εικόνες "χάους και βιβλικής καταστροφής".Το εχουν  ξανακάνει πολλές φορές αλλά σήμερα η  απάτη τους βγάζει ματι.
Μιλάνε για χάος και βιβλικές καταστροφές. Ομως το μόνο πραγματικό χάος είναι αυτό που χωρίζει αυτή τη μάυρη κυβέρνηση από το λαό. Και βεβαια οι καταστροφές και το όποιο πλιάτσικο, που είτε από οργή, είτε από βλακεία, είτε με βαση οργανωμένο παρακρατικό σχεδιο -το οποιο αυτή η κυβερνηση φυσικά ούτε  μπορει ουτε  θελει πραγματικά να αντιμετωπίσει- με τίποτα δεν μπορούν να συγκριθούν με την παραγματική καταστροφή που προκαλείται αυτή τη στιγμή στην κοινωνία από την ψηφιση του απίστευτου αυτού μνημονίου, ή με τη ληστεία και το πλιάτσικο που γίνεται στο εισόδημα και την περιουσία των απλών ανθρώπων που σε΄τίποτα δεν έχουν φταίξει και καμια ευθύνη δεν έχουν για την καπιταλιστική κρίση.
Σημερα, για άλλη μια φορά αλλά με ακόμη πιο τρανταχτό τρόπο φάνηκε πως η κυβέρνηση αυτή είναι πραγματική καταστροφή για το λαό και τη χώρα.
Πρεπει να φυγει όσο πιο γρηγορα γινεται.
Η  λύση μπορεί να έρθει ΄μόνο  αν βγάλουμε με κάθε τρόπο τη Δημοκρατία από το βούρκο που την έχουν βυθίσει και την αφήσουμε να λειτουργήσει.
Αλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.