Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ! ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΦΛΕΞΗ!


alt
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ;
Πελώρια ερωτηματικά προκαλεί ο ενεργοποιημένος εμπρηστικός μηχανισμός που εντοπίστηκε στο μετρό του Αιγάλεω.
Τα ερωτήματα που ευθέως προκύπτουν είναι τα εξής:
Υπάρχουν κάποια γνωστά άγνωστα κέντρα που επιζητούν με τυφλά κτυπήματα να πλήξουν μαζικά αθώους πολίτες;
Μήπως έχουμε μπεί σε ύποπτη και βρώμικη φάση πολύ σκοτεινών προβοκατόρικών σχεδιασμών;

Ο εμπρηστικός μηχανισμός που εντοπίστηκε σε συρμό του μετρό στο Αιγάλεω το απόγευμα του Σαββάτου ήτανενεργοποιημένος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, καθώς το ξέσπασμα πυρκαγιάς μέσα σε συρμό του μετρό θα μπορούσε να έχει τραγικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος και ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του. Για άγνωστο όμως λόγο, που ερευνάται από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν έγινε η έκρηξη.
 Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να ξέρουν για ποια ώρα οι δράστες είχαν προγραμματίσει να γίνει η έκρηξη, αλλά εκτιμούν ότι στόχος ήταν ο σταθμός του Μετρό, όπου ήταν ακινητοποιημένος ο συρμός, μέχρι να έλθει η στιγμή να ξεκινήσει με προορισμό το Αεροδρόμιο.
Εκείνο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα,αλλά ο μηχανισμός βρέθηκε τυχαία από τον μηχανοδηγό του τρένου, κάτι το οποίο, υπό ορισμένες συνθήκες, θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.
Οι αστυνομικοί ερευνούν το οπτικό υλικό από τις κάμερες του σταθμού, αλλά και άλλων σταθμών, με την ελπίδα ότι μπορεί να έχει καταγραφεί ο άνθρωπος που μετέφερε το πακέτο και το άφησε κάτω από το κάθισμα στο βαγόνι του τρένου.
Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ερευνάται ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και άλλα στοιχεία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.
Σε ότι αφορά στην συνδεσμολογία του μηχανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ομοιότητες με άλλους που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να καταλήξουν με βεβαιότητα σε κάποια οργάνωση που έχει δραστηριοποιηθεί σε τέτοιες ενέργειες.
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.