Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας έκαναν οι εργαζόμενοι στο ΛΟΥΚΙΣΑ




Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της εταιρείας αλουμινοκατασκευών ΛΟΥΚΙΣΑ ΑΒΕΕ (Περιστέρι), απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, όπου και πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι μαζί με το κλαδικό τους Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας» διαδήλωσαν, όπως έγραφε και το κεντρικό τους πανό: «Στην αδιαλλαξία - αυθαιρεσία της εργοδοσίας απαντάμε με ενότητα, οργάνωση και ταξική πάλη». Καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι με συνθήματα έδιναν τον παλμό: «Εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».

Στη διάρκεια της τριμερούς, η εργοδοσία κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά και θα τους καταβάλει 1.000 ευρώ στον καθένα, ενώ μέσα στις επόμενες 10 μέρες, θα καταβάλει επιπλέον 200.000 ευρώ (συνολικά χρωστάει πάνω από 350.000 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους), καθώς θα εκταμιεύσει σχετικό δάνειο. Μετά, δε, από 1,5 μήνα θα καταβάλει και τα υπόλοιπα χρωστούμενα. Μετά την απαίτηση των εργαζομένων η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πίσω τις μηνύσεις (έχει καταθέσει περίπου 40 μηνύσεις σε βάρος των εργαζομένων) καθώς και ότι δε θα προχωρήσει σε καμιά απόλυση. Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση τους απέναντι στην πρόταση της εργοδοσίας. Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι στη ΛΟΥΚΙΣΑ, βρίσκονται εδώ και 45 μέρες σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, να μην πληρώσουν αυτοί την κρίση της εργοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.