Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επιτυχημένη η σημερινή απεργία συμπαράστασης στους Χαλυβουργούς στο Βόλο



Πανεργατική μορφή πήρε σήμερα το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο με πρωτοβουλία του συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και στο οποίο συμμετείχαν και οι απεργοί της ελληνικής Χαλυβουργίας που συνεχίζουν σήμερα για 74η μέρα τον αγώνα τους.

Από τα χαράματα σήμερα εργάτες, για να περιφρουρήσουν την απεργία τους, βρέθηκαν στις πύλες των εργοστασίων χαλυβουργίας στον Βόλο και στο Βελεστίνο, ιδιοκτησίας του καπιταλιστή Μάνεση κι αυτά, όπως το εργοστάσιο του Ασπροπύργου.
Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι αυτά τα εργοστάσια έμειναν κλειστά μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις στον Βόλο μπορεί να χαρακτηριστούν επιτυχημένες παρά τα εμπόδια που έβαλαν το προηγούμενο διάστημα τα αφεντικά των εργοστασίων και κυβερνητικοί-εργοδοτικοί συνδικαλιστές.

Τώρα πρώτο μέλημα των εργαζομένων πρέπει να είναι η παναττική απεργία στις 17 Γενάρη που έχουν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου, Σαλαμίνας και Μεγάρων. Επίσης σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούν δεκάδες σωματεία και συνδικάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.