Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Κινδυνολογία για την υποταγή του λαού…Κινδυνολογία για την υποταγή του λαού…
«ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για όλους είναι να υπάρξει συμφωνία στο μισθολογικό ζήτημα»! Μας το είπε χτες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Τώρα αυτό με δήλωση υπουργού σάς μοιάζει ή με …έκφραση επαγγελματία εκβιαστή;Οχι, βέβαια, πώς το… εκβιαστικό «υπονοούμενο» αφορά το ΣΕΒ ή την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ενόψει των συναντήσεων που ξεκινούν. Δεν χρειάζονται τέτοια «κίνητρα».
Να είστε σίγουροι πως οι «κοινωνικοί εταίροι» έχουν «προβάρει» τους ρόλους τους από καιρό και απλά ετοιμάζονται να τους ερμηνεύσουν «στο σανίδι».
Ομως, επειδή κάθε εκβιασμός έχει αποδέκτες (αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να γίνεται), στην περίπτωσή μας αυτοί είναι βέβαια οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Και πρόκειται απλώς για μία πλευρά της κινδυνολογίας που έχει ήδη ξεκινήσει, από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Μάλιστα δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα, αφού όλα τούτα θα «φουντώσουν» τις επόμενες εβδομάδες. Βλέπετε είναι… πολλά τα μέτρα.
Μείωση μισθών, αποδοχών, συντάξεων, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, μείωση (μέχρι εξαφανίσεως) του κόστους ασφάλισης για τους εργοδότες, απολύσεις στο Δημόσιο, νέοι φόροι και νέα λουκέτα.
ΠΑΝΤΩΣ… ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ δεν θα έχουμε! Το ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λες και αυτό είναι που ενδιαφέρει τον κόσμο. Το ποιος θα είναι υπουργός!
Παπαγεωργίου Βασίλης
Πολύ δε περισσότερο δεν αφορούν κανέναν τα «παιχνιδάκια» της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑ.Ο.Σ., που προσπαθούν να περισώσουν – ματαίως φυσικά – την εικόνα τους. Γι’ αυτό μιλάνε είτε για εκλογές, είτε για… απόσυρση εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση.
Οσο για το ΠΑΣΟΚ, εκεί πια ουδείς δίνει σημασία στα παιγνίδια των υποψηφίων για την προεδρία ή όποιων άλλων στελεχών έχουν την εντύπωση πως λένε κάτι σοβαρό.
ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.