Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Το Αγγλικό Δίκαιο...(3 Ιανουαρίου 1850*)


pressinaction.gr | Ιστοσελίδα με άποψη
Ο Αγγλικός στόλος υπό τον ναύαρχο Πάρκερ, με αστεία πρόφαση την αποζημίωσηκάποιου εβραιοπορτογάλλου αγγλικής υπηκοότητας ονόματι Δαβίδ Πατσίφικο, του οποίου το σπίτι και την οικοσκευή κάποιοι φανατικοί θρησκόληπτοι την Μ. Παρασκευή του 1847 είχαν κάψει, εισέρχεται στο λιμάνι του Πειραιά και απειλεί να αποκλείσει όλα τα ελληνικά παράλια αν δεν ρυθμιστούν τάχιστα οι εκκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών. Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε το τελεσίγραφο, οι Άγγλοι απέκλεισαν τον Πειραιά και κατέσχεαν το φορτίο όποιου καραβιού πλησίαζε το λιμάνι.
*από το βιβλίο «Τι έγινε σήμερα; 2.500 χρόνια σε 365 ημέρες»
Σημ. Αυτό το Αγγλικό Δίκαιο ισχύει και σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.