Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο Σύγχρονος Καιάδας. Γνωμοδότηση τερατώδους αγριότητας του γνωστού μας κ. Σημαντήρη



Ανατριχιάστική Γνωμοδότηση Δικηγόρου του Υπ."Υγείας" για παιδάκι


Αντιγράφουμε από το ygeianet
Ο κ. Σ. Σημαντήρης είναι δικηγόρος και γνωμοδοτεί για υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Μόνιμη επωδός σε όλες τις γνωμοδοτήσεις του είναι πως το κράτος αποτελεί έναν απόλυτα αξιόπιστο και φερέγγυο εργοδότη (!!), συνεπώς οι εργαζόμενοι, ακόμη και όταν είναι απλήρωτοι, δεν επιτρέπεται να κινητοποιούνται. Τέτοιες γνωμοδοτήσεις εξυπηρετούν βεβαίως τις Διοικήσεις Νοσοκομείων, οι οποίες τις αξιοποιούν προκειμένου να απειλούν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια, διότι οι επισχέσεις γιατρών για ανεξόφλητες εφημερίες είναι -κατά τον κ. Σημαντήρη- παράνομες και καταχρηστικές.
Θα μπορούσε βεβαίως να ισχυριστεί κανείς πως πρόκειται για νομική άποψη, έστω ακραία και αντιδραστική.
Πρόσφατα όμως ο εν λόγω κύριος οδηγήθηκε σε πλήρη παρεκτροπή. Απαντώντας σε ερώτημα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, δίνει απαντήσεις τερατώδους αγριότητας. Αναφερόμενος στην αδυναμία γονέων να καταβάλουν τις εξειδικευμένες εξετάσεις που εκτελεί το Ινστιτούτο αναφέρει ότι πρέπει «..να παύσουν να υπάρχουν όσοι δεν μπορούν να βρουν τρόπο επιβίωσης».
Στη συνέχεια του κειμένου ακολουθούν νέα ολισθήματα, όλα διατυπωμένα με γλώσσα αγοραία, η οποία προσβάλλει βάναυσα την κοινωνική ευαισθησία αλλά και το νομικό μας πολιτισμό.
Αυτοί που αμείβουν τον κ. Σημαντήρη για να προμηθεύονται γνωμοδοτήσεις αυτής της ποιότητας οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις, όπως επίσης εξηγήσεις οφείλει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Ο σύγχρονος  ολοκληρωτικός καπιταλισμός ,  έχει πετάξει πλέον από πάνω του το φερετζέ με τον οποίο αποπλανούσε και παραπλανούσε τους πολίτες και αποκαλύπτει Μερα με τη μερα  όλη την αγριότητά του.
Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αυτά που θα δούμε, αυτά που θα διαβάσουμε και  πολύ περισσότερο αυτά που θα βιώσουμε θα αποτελέσουν στο μέλλον  υλικό για σενάρια ταινιών τρόμου στα οποία ακόμη και αυτός ο ιδιοφυής Χίτσκοκ θα υποκλίνεται.
Διαβάστε όλο το κείμενο της γνωμοδότησης και προσέξετε μερικές φράσεις


«Στόχος των αγορών και της άγριας ζούγκλας στην οποία ζούμε είναι να παύσουν να υπάρχουν όσοι δεν μπορούν να βρουν τρόπο επιβίωσης»..
«Με απλά  και λίγα λόγια δεν μπορεί να μη χαθεί η ανθρωπιά, όταν πλέον δεν υπάρχει διεθνώς»..
Εμείς δεν θεωρούμε «παρεκτροπή» του εν λόγω δικηγόρου αυτές τις απόψεις και τις νομικές συμβουλές.
Εξ άλλου είναι γνωστός για τα… ιδιαίτερα αισθήματα που τρέφει για τον κόσμο της εργασίας.
 Άσχετα αν αύριο, για λόγους ριξίματος στάχτης στα μάτια του κόσμου, θα διακόψουν τη συνεργασία μαζί του οι διάφοροι κυβερνητικοί και οι υπηρεσίες του ΥΥΚΑ.
Απλά ο εν λόγω νομικός λέει «με το όνομά  τους» όλα αυτά που  σκέπτονται  , που πιστεύουν και τα οποία  εντέχνως κρύβουν από το λαό  οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν ένα άθλιο και απάνθρωπο  σύστημα.
Το φίδι δεν εκκολάπτεται πλέον στο αυγό του..
Εχει βγεί..και κυκλοφορεί!
Και αν δεν μας πιστεύτε, δείτε τα “μπουμπούκια” που απαρτίζουν την νεα “εθνοσωτήριο”  κυβέρνηση του τραπεζίτη και του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Αυτός είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός,  αυτός είναι ο σύγχρονος “πολιτισμός”  του..
Καθένας πλέον ας κουβεντιάσει με τη συνείδησή του  και ας πάρει τις αποφάσεις του.


Εμείς θα τον περιμένουμε στους δρόμους, εκεί  όπου ανατρέπονται οι νόμοι και οι κυβερνήσεις, εκεί όπου κρατείται  αναμμένη η ελπίδα για μια άλλη, πιο ομορφη , πιο ανθρώπινη  κοινωνία .

Ο κ. Σημαντήρης είναι για όσους δεν τον ξέρουν ο κύριος στον οποίο προστρέχει η Κατίνα όποτε έχει πρόβλημα και που μετά μας κατακεραυνώνει με εκείνα τα απερίγραπτα έγγραφα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως μιλάμε πράγματι για ένα σύγχρονο Καιάδα, εκείνη δε η φράση «…να παύσουν να υπάρχουν όσοι δεν μπορούν να βρουν τρόπο επιβίωσης» φέρνει κάτι από Χιτλερ.
ΕΥΓΕ

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.