Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ποια είναι Η «Ομάδα των Τριάντα»; Το Διευθυντήριο της παγκοσμιοποίησης!


Εκτός από την Μπίλντεμπεργκ, ο Σκιόπα συμμετέχει στην «Ομάδα των Τριάντα» που έχει ιδρύσει, με παραπλήσιους της Μπίλντεμπεργκ σκοπούς, με περισσότερο όμως οικονομικό – νομισματικό και λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο, το Ιδρυμα Ροκφέλερ, συντονίζοντας τους εκπροσώπους τριάντα από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη ή άτομα στενά συνδεδεμένα μαζί τους.

 

Τις απόψεις και τα σχέδια αυτής της ομάδας, που, δυστυχώς για μας, ήρθε να εφαρμόσει στο πειραματόζωο Ελλάς, ιδίως με την πρωτοφανή ανάμειξη του ΔΝΤ στα ζητήματα της Ευρωζώνης, διατύπωσε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ: χρειάζεται το ΔΝΤ, γιατί δίχως αυτό η παγκόσμια οικονομία δεν θα μπορούσε να γίνει ένα εξιδανικευμένο όραμα απόλυτα ρευστών, άψογα ενημερωμένων και πλήρως αρρύθμιστων αγορών κεφαλαίου».


Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τα τμήμα του διεθνούς κατεστημένου που επιδιώκει το πέρασμα της εξουσίας από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις των εθνών -κρατών στα θεσμικά ή λιγότερο θεσμοποιημένα κέντρα του χρηματιστικού κεφαλαίου και της αυτοκρατορικής ισχύος, στυλοβάτες ενός υπό εκκόλαψη παγκόσμιου ολοκληρωτισμού. «Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι», λέει ο λαός. Μια ματιά στην «παρέα» του Σκιόπα στην «Ομάδα των Τριάντα» είναι απολύτως αποκαλυπτική για το είδος των δυνάμεων που εκπροσωπεί ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου.
Επικεφαλής είναι ο Πολ Βόλκερ, α άνθρωπος που γκρέμισε την ιδέα της ρύθμισης στην οικονομία των ΗΠΑ, καταστρέφοντας το αμερικανικό κεϋνσιανό ισοδύναμο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Ο Βόλκερ υπήρξε ο κύριος αρχιτέκτονας της οικονομικής πολιτικής του – περίπου ακροδεξιού – προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν, μαζί μετον Μάρτιν Φελντστάιν, επίσης μέλος των «Τριάντα».
Οι περισσότεροι από δαύτους είναι πρώην ή νυν διευθυντικά στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της οργάνωσης που έχει καταστρέψει τις περισσότερες οικονομίες παγκοσμίως – στη Ρωσία, αίφνης, οι συνέπειες της δράσης και των συνταγών του ΔΝΤ ήταν, κρινόμενες από την πτώση της παραγωγής, των επενδύσεων, του προσδόκιμου ζωής κ.λπ, ανάλογες ή χειρότερες από τα αποτελέσματα της εισβολής του Χίτλερ στη Σοβιετική Ενωση το 1941!
Στην «Ομάδα των Τριάντα» συμμετέχουν επίσης μια σειρά από «μπουμπούκια» του νεοφιλελευθερισμού, όπως ο πρωτεργάτης της πολωνικής θεραπείας-σοκ Μτταλσερόβιτς ή οι «ξεθεμελιωτές» των κοινωνιών του Μεξικού και της Βραζιλίας, Ζεντίγιο και Νέτο, Συμμετέχουν επίσης οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων παγκοσμίως αμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών τραπεζών, όπως π.χ. ο Τζέικομπ Φρένκελ, αντιπρόεδρος της διαβόητης για το ρόλο της το 2008 AIG, ο Άντριου Κρόκετ, πρόεδρος της JP Morgan της οικογένειας Ροκφέλερ, ο Σερ Ντέιβιντ Γουόκερ, ανώτερος σύμβουλος της Stanley, ο Greg Hausler, πρώην στέλεχος της Lazard, ο Μάριο Ντράγκι, κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιταλίας και βετεράνος της Goldman Sachs. Και επειδή « η Goldman είναι παντού», δεν είναι μόνο με τους διάφορους ανθρώπους της στην Επιτροπή των «Τριάντα», είναι και με τον ίδιο το διευθύνοντα σύμβουλό της Gerald Corrigan που συμμετέχει.
Οπως επίσης συμμετέχει ο βετεράνος του ΔΝΤ και νυν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ Στάνλει Φίσερ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Ντομίνγκο Καβάλιο, γνωστός για τη συμβολή του στην καταστροφή της πατρίδας του!
Πολύ παράξενες, λοιπόν, οι «παρέες» του «κεντροαριστερού μας χαφ». Μας έλεγαν πριν από τις εκλογές για μια επιτροπή προοδευτικών οικονομολόγων – Στίγκλιτζ, Γκαλμπρέιθ, Σεν – και βρεθήκαμε τελικά με ό,τι πιο αντιδραστικό υπάρχει παγκοσμίως!
Στη νεότερη ελληνική ιστορία, μετά τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, αλλά και στα ευρωπαϊκά χρονικά, δεν νομίζουμε ότι υπήρξε ποτέ τόσο κραυγαλέα αντίθεση κυβερνητικής ρητορείας και πράξης, όσο στη σημερινή “σοσιαλιστική” Ελλάδα.

3 σχόλια:

  1. Μπράβο στον Καζάκη που διαβάζει και ενημερώνεται για σχεδόν τα πάντα. Οι περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με το... Σύλλογο Μεγαλομανών Παρανοϊκών Σχιζοφρενών Πλουτοκρατών "Μπίλντερμπεργκ", που συνεδριάζει κάθε χρόνο μπας και χάσουν τα λεφτά τους οι παρατρεχάμενοι!!!... χαχαχα

    Ομως το θέμα είναι αλλού! :-)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Group_of_Thirty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως ορισμένα μέλη της λέσχης, δηλαδή οικονομολόγοι όπως ο Στίγκλιτς, έχουν αρχίσει να "κλωτσάνε". Τα τελευταία άρθρα του Στίγκλιτς δεν θα αρέσουν καθόλου στη λέσχη (και μπορεί μια μέρα να τον αποβάλλει... βέβαια αυτός αδιαφορεί, αφού έγινε ήδη διάσημος και σχετικά πλούσιος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.