Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Το παράδειγμα μιας χώρας που αντιστέκεται…ΒΑΣΤΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ !


Τις προηγούμενες μέρες ο Ούγγρος πρωθυπουργός ( αυτός που έβαλε φόρο στις τράπεζες αντί για τον λαό) είπε πως με τις παρούσες συνθήκες η χώρα του θα εξετάσει με σοβαρές πιθανότητες αναθεώρησης την είσοδο στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ…
Μόλις σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s (S&P), σε σημερινή του ανακοίνωση έθεσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας (ΒΒΒ-) «υπό αρνητική επιτήρηση».
Όπως αναφέρεται  ”λόγω της αύξησης των κινδύνων που επηρεάζουν τη χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της Ουγγαρίας, όπως η επιδείνωση του εξωτερικού οικονομικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, η S&P τοποθέτησε το ουγγρικό χρέος στο ΒΒΒ- υπό αρνητική επιτήρηση”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον της χώρας έγινε “απρόβλεπτο εξαιτίας της αποδυνάμωσης των οργάνων εποπτείας και εξαιτίας ορισμένων αποφάσεων που αφορούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, οι οποίες θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ουγγρικής οικονομίας και τα δημοσιονομικά της χώρας”.
Η “αρνητική επιτήρηση” είναι πιο αυστηρό μέτρο σε σχέση με την “αρνητική προοπτική” του οίκου αξιολόγησης, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι επίκειται υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μιας χώρας και η S&P θα ανακοινώσει μια απόφαση ύστερα από μερικές εβδομάδες.
Η  απόφαση της S&P ακολουθεί μια μέρα μετά από αυτή του οίκου αξιολόγησης Fitch, που μείωσε σε “αρνητική” από “σταθερή” που ήταν την προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα της ουγγρικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.