Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Στα πρόθυρα του… παράθυρου



Στα πρόθυρα του… παράθυρου
Του Στάθη
Σαν την αλογόμυγα που δεν ξεκολλάει με τίποτα απ’ όπου καθήσει, έτσι και ο κ. Καρατζαφέρης! έχει κολλήσει πάνω στην εξουσία, στον κ. Σαμαρά, στα ραδιόφωνα, στις οθόνες μας, παντού! και δεν ξεκολλάει με τίποτα -σαν την αλογόμυγα! Εχει πέσει μέσα στον καφέ μας…
Λευκή λήκυθος που σπάει· ενίοτε λυτρώνει η εντροπία…
Αντιθέτως με τη λέξη «μπέσα» που ελέγχεται για αλβανική καταγωγή υπάρχει και μια λέξη καθαρά ελληνική (υπ’ όψιν του παλαίμαχου γλωσσολόγου κυρ Καρατζαφέρη), η λέξη «λεχρίτης» – απολύτως
καθαρόαιμη λέξη, εξ αρίων, προέρχεται από τον λέχριο (ο), οποίος και πριν από 3.000-4.000 χρόνια έκανε ακριβώς την ίδια δουλειά του τιποτένιου και του ανήθικου (λεξικό Μπαμπινιώτη) Συν.: παλιάνθρωπος 2. άνθρωπος που προκαλεί αηδία.

Το ωραίον με τον κάπο του ΛΑΟΣ είναι ότι παρ’ ότι του την έπεσαν πλήθος πέννες για την μπαρούφα που αμόλησε στη Βουλή περί την «μπέσα», δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει μια κουβέντα, αν όχι να ζητήσει συγγνώμη, κάπως τουλάχιστον να τα μπαλώσει.
Ο κόσμος καίγεται θα μου πείτε, ο παχυδερμισμός σε μάρανε; εξ όνυχος τον λέοντα! Αυτός ο παχυδερμισμός, όχι μόνον στην περίπτωση Καρατζαφέρη, αλλά πλήθους πολιτικών των δύο «μεγάλων» κυρίως κομμάτων μάς έχει φέρει, κατά την αναλογία του κι αυτός, έως εδώ.
Αισθάνεται, φερ’ είπειν, την ανάγκη ο κ. Βενιζέλος να απολογηθεί ή να ζητήσει συγγνώμη απ’ τις οικογένειες που ξεπαγιάζουν μέσα στα κρύα σπίτια;
Οχι ότι μια συγγνώμη θα διόρθωνε τίποτα, όχι ότι θα έσωζε τον άνεργο απ’ το σαράκι που τον τρώει, αλλά κι αυτή η χοντροπετσιά είναι πλέον ανυπόφορη.
Γλίτσες – που τους απασχολεί η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ τον έναν, η αγκίστρωση στα δώματα της εξουσίας τον άλλον – «ο λόγος σου με χόρτασε και το φαΐ σου φά’ το», λένε στο χωριό μου.
Σε πολλά σπίτια πλέον, αυτό που γεμίζει τα πιάτα είναι η οργή. Ερχονται Χριστούγεννα, τρόπους να παρηγορηθούν οι άνθρωποι και θαλπωρή θα βρουν. Ομως στην άκρη του κάδρου, στο τέλος της σελίδας, ο Εμπενήζερ Σκρουτζ δεν θα είναι ένας γερο-παραλής που εν τέλει βάζει μυαλό (και καρδιά), αλλά
ένας «ισόβιος γέρος», ένα αρπακτικό βαμπίρ, ένας απέθαντος νυχτοβάτης που παραχωρεί στους ανθρώπους «σύμβαση εργασίας μιας μέρας» και πολύ τούς είναι. Ζωή με το σταγονόμετρο…
ΠΗΓΗ: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.