Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η φτώχεια στη Γερμανία
Από τον ANT1 online

Περισσότεροι Γερμανοί αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα τηςφτώχειας, ενώ οι φτωχοί Γερμανοί έχουν ολοένα λιγότερες ευκαιρίες να βελτιώσουν την οικονομική κατάστασή τους, σύμφωνα με έρευνα την οποία διεξήγαγαν κοινωνιολόγοι σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis

«Φτωχός σήμερα σημαίνει πάντοτε φτωχός» σχολίασε η κοινωνιολόγος Γιούτα Αλμέντινγκερ. Σύμφωνα με τη μελέτη, στη Γερμανία το ποσοστό όσων ολισθαίνουν στη φτώχεια από 15,2%του πληθυσμού τη διετία 2007-2008 άγγιξε το 15,5% τη διετία 2008-2009. Η μελέτη αποτυπώνει τη συνεχή άνοδο του ποσοστού μετά τη δεκαετία του 1980. 


Φτωχοί στη Γερμανία θεωρούνται όσοι έχουν μηνιαίο εισόδημα 929 ευρώ και κάτω. Ανάμεσα στους φτωχούς, ποσοστό 57% τη δεκαετία του 1980 έζησε σε κατοικία με επιδοτούμενο από το κράτος ενοίκιο. Σήμερα, όμως, αυτό το ποσοστό έχει αυξηθεί πολύ φθάνοντας στο65%

Ποσοστό 30%, που ζει με 929 ευρώ τον μήνα ή λιγότερο, δεν μπορεί να προμηθευτεί σε καθημερινή βάση ένα γεύμα. Εξάλλου ποσοστό 16% δεν μπορεί να θερμάνει κατάλληλα την κατοικία του.

Αντιστρόφως οι πλούσιοι παραμένουν διαχρονικά πλούσιοι. Ποσοστό 38% των πλουσίων παρέμειναν εύποροι όλη τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με τη μελέτη. Όμως, κατά την τρέχουσα δεκαετία, το ποσοστό των διαχρονικά πλούσιων Γερμανών διευρύνθηκε στο 51%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.