Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Η πείνα σήμερα
Από την Αυγή 

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη 

Ένα παιδί λιποθύμησε τη Δευτέρα στο σχολείο του. Οι δάσκαλοι το μετέφεραν στο νοσοκομείο και η διάγνωση μάς έστειλε όχι στο 2004, που λέει ο καλοθρεμμένος υπουργός Οικονομικών, αλλά στο 1944: υ-πο-σι-τι-σμός. 

Το είπε και το παιδάκι, όταν το πίεσαν οι γιατροί, με κατεβασμένο το κεφάλι από την ντροπή: δεν είχαν κάτι στο σπίτι για να φάει. 


Υποσιτισμός: Αυτή η ωραία, αποφορτισμένη λέξη ήταν άγνωστηστον Κνουτ Χάμσουν, άγνωστη στα παιδιά με τα πεταγμένα από τις κόγχες μάτια που ζητιάνευαν ένα κομμάτι ψωμί από τους άλλους πεινασμένους στην Ελλάδα των άλλων Γερμανών. 

Ο επιστημονικός όρος, βλέπετε, καλύπτει, κουκουλώνει μιαν από τις πιο άγριες έννοιες, την πείνα... 

● Το έμαθε η υπουργός Παιδείας, που είναι και μάνα; Και τι έκανε; 

● Το έμαθε ο υπερφίαλος υπουργός Οικονομικών, που παλεύει με νύχια και με δόντια για να μη φορολογηθούν οι πελάτες του; Και τι έκανε; 

● Το έμαθε ο κρυψίνους που επέτρεψε να δημοσιευτεί αυτός ο προκλητικός απολογισμός της διετίας που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ; Και τι έκανε; 

Αν αύριο καταλήξει (έτσι θα πουν στα δελτία τα παπαγαλάκια τους) ένα παιδί από υποσιτισμό, θα πει κανείς από τους παραπάνω ότι πέθανε από την πείνα; 

● Η κυρία που αλλάζει την εκπαίδευση; 

● Ο κύριος που τσαλαπατά ό,τι σπούδασε να προασπίζει: νόμους και Σύνταγμα; 

● Ο διάδοχος της φαμίλιας; 

Νιώθει κανείς τους λίγη από την ντροπή που τα παπαγαλάκια τους έχουν φυτέψει στις παιδικές ψυχές; 

Κάποτε ένα γουρούνι τάιζε μιαν οικογένεια, την πόδενε, της φώτιζε το σπιτικό. Τώρα εκατό γουρούνια απομυζούν δέκα εκατομμύρια Έλληνες κι ένα εκατομμύριο αλλοδαπούς βυθίζοντάς τους στην πιο βαθιά εξαθλίωση και ταπείνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.