Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ¨


Λεζάντα αφίσας : Η συνταγμένη Γερμανικά Ε.Ε. προχωρά…

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ¨ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ¨ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ –ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ  ¨ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ¨  ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ/ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…


Μην ξεχνάμε  ότι η προσφυγή της Γερμανίας το 2008  κατά της Ιταλίας στο Δ.Δ. της Χάγης   για την απόφαση να αποζημιωθούν θύματα της Γερμανίας /Ναζισμού στην Ιταλία και Ελλάδα με περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ιταλία , ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ  σκευωρία μεταξύ Μέρκελ και Μπερλουσκόνι , ο οποίος δεν ήταν τουλάχιστον Κ. Σημίτης για να ανατρέψει με πραξικόπημα την απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας του , όπως ζήσαμε το 2001 με το λεγόμενο ¨Ειδικό Δικαστήριο¨ της Ελλάδας  που ΧΑΡΙΣΕ  το ¨δικαίωμα ετεροδικίας ¨  στην Γερμανία για να… ¨μπούμε στην ΟΝΕ και να φάμε με χρυσά κουτάλια…¨ ( τώρα καλούμαστε να τα κάνουμε όλα  εμετό )  , ανατρέποντας την απόφαση του Αρείου Πάγου που υποχρέωνε την Γερμανία να αποζημιώσει , έστω και με τα περιουσιακά της στοιχεία , τους πολίτες της Ελλάδας. 

Ο Μπερλουσκόνι δεν μπορούσε να ανατρέψει απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας του και συμφώνησε με το απαιτούμενο ¨συνυποσχετικό¨  να προσφύγει η Γερμανία στο Δ.Δ. της Χάγης.   Μόλις έγινε αυτό απαγόρευσε την κατάσχεση , σε εφαρμογή της απόφασης , του Ινστιτούτου Γκαίτε στο Como της Ιταλίας και των εσόδων της Lufthansa και των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στη Ιταλία , με το αιτιολογικό πως ¨ πρέπει να αναμένουμε την έκβαση της Γερμανικής προσφυγής¨. 

Η αντιπαράθεση Ιταλικής Δικαιοσύνης με Μπερλουσκόνι και Μέρκελ / Γερμανία είναι δύσκολη ( θλιβερό είναι το γεγονός ότι σε ¨Αριστεροδεξιά Μ.Μ.Ε. της Ελλάδας παρουσιάστηκε η προσφυγή της Γερμανίας σαν ¨τεράστια αντιπαράθεση Ιταλίας - Γερμανίας¨ ! Τόσο ενημερωμένοι και πολιτικά ώριμοι είμαστε . Η πληροφόρηση πάντα στο ¨περίπου¨  ) .

Μόλις πριν δύο μηνών Ιταλικό δικαστήριο απέρριψε την ξεχωριστή ¨ένσταση¨ που είχε υποβάλει η Γερμανία κατά των κατασχέσεων περιουσιακών της στοιχείων  . Εκεί στην Ιταλία , παρά του παρελθόντος με τον Μουσολίνι , δεν ισχύει όπως στην Ελλάδα ¨Διάταξη στον Κ. Π. Δ ¨ , από την περίοδο του Ι, Μεταξά ¨ ,  με την οποία να μπορεί ο εκάστοτε  Υπουργός Δικαιοσύνης να απαγορεύσει την  κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αλλοδαπού κράτους και υπηκόων του για λόγους προάσπισης ¨εθνικού συμφέροντος¨ , όπως έκανε το 2000 , εκ μέρους του Κ. Σημίτη , ο κ.  Ι. Σταθόπουλος , ο οποίος είχε ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές νομικές σπουδές  του στην Γερμανία... , ΑΜΗΝ λέγω , αμήν...

Όπως και ο κ.  Μ. Παπαϊωάνου  , ο κ. Ι. Μπέης και άλλοι φίλοι της ¨Δημοκρατικής Γερμανίας¨  ( ο τελευταίος είχε μάλιστα είχε αρθρογραφήσει στην ¨Ελευθεροτυπία¨ κατά της κατάσχεσης του Γκαίτε στην Αθήνα  , παρά το γεγονός ότι υποστήριζε το... ¨Εθνικό Συμβούλιο για την Διεκδίκηση  των Γερμανικών Επανορθώσεων...¨  , αλλά ¨με άλλα μέσα¨ , της ¨ηθικής¨ και της ¨συμφιλίωσης¨ που δεν θα διατάρασσαν τις ¨διαχρονικά- άψογες- και ισότιμες  Ελληνογερμανικές σχέσεις ... και υποτροφίες στα πλαίσια της Ευρώπης των Λαών...¨ . ΑΜΗΝ  λέγω , αμήν . 

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης το γεγονός ότι μεσολάβησαν δύο χρόνια παρασκηνιακών ενεργειών της Γερμανίας ( όπου όλοι ξέρουμε τι αλισβερίσια  και εκβιασμοί γίνονται  ανάμεσα στην ¨διεθνή κοινότητα και την δικαιοσύνη της ¨,  καμία σχέση με το δίκαιο θα έλεγα ) , για να φτάσουμε στην σημερινή  έναρξη ( 12/9 ) εκδίκασης της υπόθεσης .

 ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Εάν οι εκπρόσωποι της Αμερικής , Αγγλίας και Γαλλίας στο Διεθνές Δικαστήριο  θελήσουν  στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία να βαρέσουν ¨μια κατακέφαλη καρπαζιά ¨  στην Γερμανία , η οποία τους έχει  τελευταία ¨ζαλίσει¨ με τον  ¨εγωισμό της¨ ( έτσι ονομάζουν ευγενικά  τον επεκτατισμό της ) , τότε θα έχουμε μια θετική απόφαση για τα θύματα και τις ληστείες του Β. Π.Π. , δεν θα της αναγνωριστεί η ¨ετεροδικία ¨ . 

Εάν τα έχουν βρει για άλλα θέματα στην παγκόσμια σκακιέρα , όπως συνήθως , τότε θα έχουμε την δικαίωση της Γερμανίας  ( όπως το 1953 με την Συνθήκη του Λονδίνου και το 1990 με την Συνθήκη Γερμανικής Ενοποίησης ) θα της προσφέρουν Ασυλία στα Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας , στην καλλίτερη περίπτωση θα έχουμε μια ¨ ήξεις – αφήξεις¨  απόφαση για να μην εκπέσει τελείως το ¨κύρος της διεθνούς δικαιοσύνης¨ . 

Στην Ελλάδα , ¨δεξιοί και αριστεροί¨  μιλούν για ¨διεθνές δικαστήριο και διεθνή δικαιοσύνη¨ , σαν να πρόκειται για κάτι το ¨ουδέτερο¨ ή για το ¨απαύγασμα της ανθρώπινης σκέψης και κρίσης¨ και ...περιμένουν τους Θεούς του Ολύμπου να βγάλουν απόφαση... Κανείς δεν ενημέρωσε στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα για την εθνική καταγωγή , τις απόψεις και το επίπεδο των  δικαστών που συμμετέχουν σε αυτό. Για τις ¨εθνικές επιρροές¨ μέσα σε αυτό ή και για αντίστοιχες ή παρεμφερείς αποφάσεις που έχουν λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα...
Είδομεν… 


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Πάντως και θετική να είναι η απόφαση , μην ξεχνάμε πως σε αυτή την περίπτωση δεν θα κριθεί η υποχρέωση της Γερμανίας για την καταβολή των οφειλόμενων ¨Πολεμικών Επανορθώσεων ¨ στην Ελλάδα .

Η Γερμανία αρνείται και να συζητήσει γι΄αυτές  , επικαλούμενη την υπογραφή μιας ¨τυπικής¨  Συνθήκης Ειρήνης , η οποία βέβαια είναι ήδη η από το 1990 συνομολογημένη με την  ¨Συνθήκη των 4+ 2 για την Γερμανική Ενοποίηση¨ και η Ελλάδα  ¨απλά¨  δεν προσφεύγει στο Δ.Δ. της Χάγης κατά τη Γερμανίας για αναγνωριστεί το γεγονός αυτό. Ότι υπάρχει δηλαδή Συνθήκη Ειρήνης και η Γερμανία οφείλει άμεσα ν΄ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σύμφωνα με το  διεθνές δίκαιο . Επιτρέπει στην Γερμανία να εμπαίζει την διεθνή κοινότητα και να κουρελιάζει το διεθνές δίκαιο , επιβεβαιώνοντας την αρχή πως ¨δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού¨ ανάμεσα στις λεγόμενες ¨ισότιμες χώρες της Ε.Ε. και της παγκόσμιας κοινότητας¨ . 

Μια θετική απόφαση στην –μικρή – πιθανότητα – δικαίωσης των θυμάτων ,  ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ , των θυμάτων κατοίκων τους και των κληρονόμων αυτών . ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ την περίπτωση του Διστόμου. Διότι όλες οι άλλες Μαρτυρικές Πόλεις δεν διαθέτουν αποφάσεις , όπως του Πρωτοδικείου της Λειβαδιάς και της  Ιταλικής Δικαιοσύνης  . 

Τις δικές τους προσφυγές ( εκτός του Διστόμου δηλαδή ) στα διάφορα Πρωτοδικεία της Ελλάδας  τις σταμάτησε το 2002 το ¨Ελληνικό¨  Ανώτατο Δικαστήριο και στην συνέχεια το ¨Ελληνικό¨  Υπουργείο Δικαιοσύνης ( πάνω από 90.000 ατομικές και συλλογικές  αγωγές )  , η δικαιοσύνη του αναμφισβήτητα ¨καταλληλότερου¨ για αυτές τις περιπτώσεις Κ. Σημίτη . 

Συνεπώς  καλό θα ήταν να μην βαυκαλιζόμαστε για ¨νομικό προηγούμενο¨ , ακόμα και  σε περίπτωση μιας θετικής απόφασης , αυτή θα αφορά μόνο το Δίστομο . Θα απαιτηθούν άλλες πολιτικές και νομικές ενέργειες για την υλοποίηση των διεκδικήσεων του Ελληνικού λαού . 

Δηλαδή των Επανορθώσεων στο Ελληνικό Δημόσιο ( ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ¨ΠΑΚΕΤΟ¨  - ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ) , η έντοκη επιστροφή του εξαναγκαστικού δανείου της Τράπεζας της Ελλάδας προς το Γ Ράιχ  ( πρόκειται στην ουσία για πληθωριστικό χρήμα που έβαζαν οι Γερμανοί να τυπώνει η Τ.τ Ε , με τ΄οποίο εξανεμίσθηκαν οι περιουσίες όλων των Ελλήνων , δεκαπέντε χρόνια αργότερα οι Έλληνες ξεκίνησαν απόκληροι για μετανάστες στην Γερμανία ), η  έντοκη αποπληρωμή του  μεγάλου  Γερμανικού ελλείμματος-παθητικού  στο ¨Ελληνογερμανικό Συμψηφιστικό Εμπόριο 1936 – 1945 - Κλήρινγκ- για την επιστροφή μεγάλων καλλιτεχνικών αξιών , αρχαιολογικών θησαυρών  και τιμαλφών που ληστεύτηκαν από Γερμανούς ¨αρχαιολάτρες αρχαιολόγους – ιδιώτες και στρατιωτικούς ¨  και εξαφανίστηκαν σε Γερμανικά  Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές . Τους άλλαξαν στην συνέχεια κάθε στοιχείο που θα προσδιόριζε την  χώρα και τόπο προέλευσης όπως και τον χρόνο απόκτησης στους καταλόγους των μουσείων και των ιδιωτικών συλλογών τους και άντε να τα βρεις... 

Για παράδειγμα μου είχε διηγηθεί ένας Γερμανός ειδήμονας ότι στην Κρατική Βιβλιοθήκη του Μονάχου υπάρχει και η βιβλιοθήκη του ¨Οθωνα¨ ,  την είχε πάρει μαζί του στην Έξωση  και την οποία έχουν  διασπείρει σε πολλά σημεία αποθήκευσης , ¨για να μην εμφανιστεί , όπως μου εκμυστηρεύτηκε  , κάποια στιγμή το Ελληνικό κράτος και την ζητήσει ... Σε αυτήν την Βιβλιοθήκη υπήρχαν και σπάνιοι ¨Πορτολάνοι¨ ( σπάνιοι γεωγραφικοί - ναυτικοί χάρτες κυρίως του Αιγαίου... ).  Όταν μου το είπε γέλασα , του απάντησα ¨ποιος να τα ζητήσει οι υπότροφοι των ιδρυμάτων Έμπερτ , Αντενάουερ , Σάϊντλ και Νάουμαν ¨ ; 


Υπάρχει και η από το 1949  ¨Έκθεση του καθηγητή της αρχαιολογίας Μαρινάτου¨ για τα αρχαία που είχαν αφαιρέσει οι Γερμανοί , πέρα από την έκθεση αρχαιολόγων του ΕΑΜ με πολλές σχετικές μαρτυρίες το  1946 , την οποία έκθεση είναι άγνωστο που την έχει καταχωνιάσει -εξαφανίσει το Υπουργείο Πολιτισμού.. 

Το 1955 -56 με την ¨Συνθήκη των Παρισίων¨ ( μερική απόδοση πολιτικής ανεξαρτησίας από τους ¨δυτικούς συμμάχους¨ στην τότε Δυτική Γερμανία για να την ενεργοποιήσουν στο ΝΑΤΟ και να δεχτεί να ξανασυγκροτίσει  στρατό , την Bundeswhr ) είχε τεθεί και μια ¨ανατρεπτική προθεσμία ενός χρόνου¨ στα πλαίσια της οποίας η κάθε κατεχόμενη χώρα θα έπρεπε να υποβάλει έκθεση στην Δ. Γερμανία με κατάλογο αρχαιολογικών θησαυρών , θρησκευτικών κειμηλίων και άλλων τιμαλφών που είχαν αφαιρεθεί - υπεξαιρεθεί σε Δημόσιο και ιδιώτες - από  τις δυνάμεις κατοχής . Η προθεσμία αυτή πέρασε , χωρίς να ανακοινωθεί από το κράτος στους πολίτες για να υποβάλλουν αιτήματα (!) και κανείς δεν ξέρει τι υπέβαλε και εάν υπέβαλε η Ελλάδα κατάλογο με αίτημα επιστροφής αίτηση ! Ορισμένοι λένε πως ¨κάτι λίγα ζητήσαμε την τελευταία στιγμή¨ , αλλά κανείς δεν ξέρει ¨τι πήραμε πίσω¨. 

Θα σας μεταφέρω άλλη μια στιχομυθία μ΄έναν δημοσιογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αθήνα , γύρω στα 1992.  Ήξερε την συστηματική αρθρογραφία μου για τις Επανορθώσεις και μου δήλωσε με γερμανική έπαρση κατηγορηματικά :  ¨Επανορθώσεις δεν πρόκειται ποτέ να πάρετε , άλλωστε ποιος θα μας τις ζητήσει ( ; ) , ο Κ. Μητσοτάκης ( ; ) και γέλαγε σχεδόν σαδιστικά - ειρωνικά ¨ , σαν να μου έλεγε με ευγενικό τρόπο ¨πως είμαι μαλάκας¨ . Είναι από τις λίγες φορές που έχω κατεβάσει το κεφάλι και του είπα αισθανόμενος την ντροπή ...¨έχετε δίκιο είναι μια δύσκολη υπόθεση¨. Ο Γερμανός ήξερε την χώρα του και εγώ την δική μου. 


Όλα αυτά που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα αποτελούν ίσως το δεκαπλάσιο των Μνημονιακών Πακέτων ¨βοηθείας¨  που έχουν χρεώσει την Ελλάδα. Ένα μικρό μέρος του δημόσιου  χρέους της. 

Όμως κατά πάσα πιθανότητα  η απόφαση της ¨ διεθνούς δικαιοσύνης¨  ( Χάγη ) θα είναι για άλλη μια φορά ¨ Ήξειςαφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις…".  

Θα πρέπει να γνωρίζουμε για παράδειγμα πως στις ΗΠΑ δεν υπάρχει κανένα είδους δικαίωμα ¨ετεροδικίας¨ για κράτη που έχουν    
αδικοπραγήσει , δικάζονται και καταδικάζονται από τους πολίτες της ( ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΣΜΟ - ΟΠΩΣ ΤΟ ¨ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ¨  ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ! Η Λογική του ιμπεριαλισμού ήταν και είναι πάντα μια σχιζοειδής  τρέλα ).

Το 1998 – 2000 η κυβέρνηση της Β. Αμερικής υποχρέωσε  την Γερμανία να καταβάλει , μέσω της βιομηχανίας της , πρόσθετες , αποζημιώσεις  στο ¨Εβραϊκό Αμερικανικό Συμβούλιο¨  για καταναγκαστικά εργασθέντες στο Γ΄ Ράιχ , ΔΙΑΦΟΦΡΕΤΙΚΑ -ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-  ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ¨ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ¨ ΜΕΤΑΞΥ  ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ¨FORD¨ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ¨DAIMLER- BENZ¨.

Τελικά η Γερμανία υποχώρησε το 2000  με την Συμφωνία του ¨Κόμη Λάμσντορφ ¨  ( διαπραγματευτή της Γερμανίας ) με την Κυβέρνηση της Β.  Αμερικής – ΠΛΗΡΩΣΕ - για να μην καταλήξει στην Αμερικανική  Δικαιοσύνη  και μάθει  ο κόσμος ¨που γράφουν¨  οι ΗΠΑ το δικαίωμα ετεροδικίας της Γερμανίας…  Την ίδια εποχή ( 1999-2000 ) που οι ΗΠΑ διαπραγματευόντουσαν , απειλώντας ,  για λογαριασμό  Εβραϊκού θρησκεύματος υπηκόων της και την ίδια στιγμή που η Γερμανία παράλληλα δήλωνε ¨πως διαπραγματεύεται - ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ - ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Β΄ Π.Π. , η Ελλάδα έστελνε στην Ουάσινγκτον την διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου του ¨Ελληνικού¨  Υπουργείου Εξωτερικών , την κυρία Τομαή Κωνσταντοπούλου για να διεκδικήσει τι ; Να προβάλει τι ; Να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και στους Αμερικανό - Εβραίους , ότι έχει και η Ελλάδα αίτημα καταβολής Αποζημιώσεων από την Γερμανία ( τεκμηριώνοντας την γενοκτονία και την ληστεία με το πλούσιο ιστορικό υλικό του Υπουργείου της ) ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ - ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ για να παρουσιάσει στοιχεία σχετικά με την αρπαγή και την εξαφάνιση από τους Ναζί του ¨Ιστορικού Αρχείου της Εβραϊκής Κοινότητας στην Θεσσαλονίκη ¨ !  Εάν το θέμα αυτό το ενέτασσε μέσα στα γενικότερα αιτήματα της Ελλάδας ( όπου υπάρχουν και δεκάδες Ορθόδοξα Μοναστήρια που κάηκαν και ληστεύτηκαν θρησκευτικά κειμήλια , τεράστιας επίσης αξίας ) θα ανήκε ¨στους Δικαίους των Εθνών¨ , όπως ονομάζουν οι Εβραίοι όσους τους βοήθησαν με κίνδυνο της ζωής τους να σωθούν από την εξόντωση. Στο βαθμό που δεν το έκανε , σε μια κρίσιμη στιγμή μάλιστα για τις διεκδικήσεις της ...Πατρίδας της απέναντι στην Γερμανία , η άποψη μου είναι πως δεν είναι τίποτα. 

Παρέθεσα και αυτό το γεγονός για να επαναλάβω το ερώτημα που αιωρείται από το 1832 πάνω από τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο : 

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ  ; 

Μετά από αυτή την Συμφωνία οι αξιωματούχοι της Γερμανίας δήλωσαν - επανέλαβαν   θρασύτατα και ανερυθρίαστα στο Μπούντεσταγκ ( κατά την διάρκεια κύρωσής της στο Κοινοβούλιο το 2002  ) πως είναι η τελευταία αποζημίωση που καταβάλουν για τον Β΄Π.Π. ( !)  , δεν θα επιτρέψουν σε κανένα , σε καμία χώρα να επανέλθει  σε αυτό το ζήτημα !  Όπως με συνέπεια πράττουν  μέχρι σήμερα !  

Και όμως ένα ιστορικό πρόσωπο της Ελλάδας ,  με μεγάλη συμβολική αξία , δήλωσε έκπληκτος  στις αρχές του τελευταίου καλοκαιριού μπροστά από την Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα ( όπου είχε εμφανιστεί για συμπαράσταση σε Γερμανούς , που είχαν έρθει από την χώρα τους για να θυμίσουν στους Έλληνες - Πως σας χρωστά η Γερμανία την ώρα που σας εκβιάζει και σας συνθλίβει με ¨Μνημόνια¨ -  , δήλωσε πως : 

¨...για πρώτη φορά άκουσε από Γερμανό επίσημο¨ ( εννοούσε κάποιον εκπρόσωπο της Πρεσβείας που τον υποδέχτηκε στις σκάλες της εισόδου - μη επιτρέποντας την είσοδο του στα γραφεία της Πρεσβείας και  παρά το γεγονός αυτό δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί του προσβάλλοντας , χωρίς να το καταλαβαίνει ,  όλους τους αγώνες του Ελληνικού λαού  ) να δηλώνει επίσημα πως δεν οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα Αποζημιώσεις... ¨ . Για πρώτη φορά το άκουσε ( γεμάτος έκπληξη ) ! 

Οι Αποζημιώσεις - ξεκίνησαν-  για την Δυτική Γερμανία το 1952 ( Συνθήκες της Βόννης με το κράτος του Ισραήλ που δεν υπήρχε στην διάρκεια του πολέμου   ) με τους Εβραίους που επέζησαν του αναμφισβήτητου Ολοκαυτώματος και τελείωσαν το έτος 2000 με αποζημίωση επιζώντων Εβραίων - Αμερικανό- Εβραίων από την ¨Ενωμένη Γερμανία¨. 

Εκεί τελείωσε η ¨ηθική υποχρέωση¨  της Γερμανίας , όπως θέλουν να ισχυρίζονται , ενώ πρόκειται για  υποχρέωση αποκατάστασης που απορρέει από το κεκτημένο Διεθνές Δίκαιο και το ¨κοινό περί δικαίου αίσθημα¨  για έναν άδικο , επιθετικό και ληστρικό πόλεμο. 

Και η ¨Αριστερά¨ στην Ελλάδα μιλά ( όχι όλες οι ¨συνιστώσες της ¨ , υπάρχουν και πιο - ¨ανθρωπιστές ¨ που ισχυρίζονται ¨πως είναι άδικο να φορτώνουμε τις νέες γενιές των Γερμανών με ¨μισαλλόδοξα αιτήματα...¨ )  για μια ¨ηθική¨ υποχρέωση της Γερμανίας στην προσπάθεια ¨συμφιλίωσης των λαών¨ , μπλα - μπλα ,  και τίποτα άλλο. 

Όμως στην Ευρώπη ¨της¨ (  UNSERES EUROPA – ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ¨MARE NOSTRUM της Ιταλίας )   η Γερμανία ΕΠΙΒΑΛΕΙ την ¨ετεροδικία της  … ¨ και έχουμε  ΗΔΗ το - νομικό προηγούμενο - της απόφασης ,  μόλις πριν λίγους μήνες  , του λεγόμενου ¨Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου¨  , όπου σε αντίστοιχη περίπτωση που αφορούσε επίσης το Δίστομο ,  κρίθηκε πως δεν είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει για τα εγκλήματα του παρελθόντος…
 
Διαβάστε σχετικά εδώ : 

Προτείνουμε επίσης για ανάγνωση - μετάφραση του αποκαλυπτικού σημερινού άρθρου στο ¨german-foreign-policy¨. σχετικά με τις μηχανορραφίες  της  Γερμανίας στην προσπάθεια να πετύχει την ατιμωρησία και το ακαταδίωκτο για τα εγκλήματα το Γ΄ Ράιχ  με το ιμπεριαλιστικό επιχείρημα ( ¨Δίκαιο¨ ) της ¨ετεροδικίας¨ . 

Αλίμονο...,  διαφορετικά θα δικάζονται στο μέλλον και για τα τρέχοντα εγκλήματα της που ζούμε. Μόλις πριν τρία χρόνια απέρριψαν τα Γερμανικά δικαστήρια την προσφυγή - αγωγή 5000 κατοίκων του Πάντζεβο της πρώην Ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας , θυμάτων και κληρονόμων των βομβαρδισμών της ¨Δημοκρατικής  Luftwaffe¨ το 1999. 

Δεν ξέρουμε τι προσφυγές και πόσες θα αντιμετωπίσει  στο μέλλον η Γερμανία από τους κατοίκους του Αφγανιστάν και άλλων περιοχών του κόσμου  για τις ¨παράπλευρες απώλειες αμάχων¨ που διαβάζουμε συχνά.  

Το  σημερινό ( 12/9)  αποκαλυπτικό κείμενο προοδευτικών Γερμανών διανοουμένων – που υποστηρίζουν το αίτημα για πολεμικές ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ στην Ελλάδα ( όχι μόνο ¨αποζημιώσεων ¨ στα θύματα και τους κληρονόμους τους ) είναι αποκαλυπτικό και έχει τον τίτλο : 

¨ Η ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ¨ ( DIE UNANTASTBARE REPUBLIK – Ούνανταστμπαρε Ρεπουμπλίκ ) Μπορεί να αποδοθεί και σαν η ¨Ανέγκιχτη ή Απυρόβλητη Γερμανία¨  

Είναι στα γερμανικά , ο καθένας μας  καλείται να αναλάβει την πρωτοβουλία για μια αξιόπιστη μετάφραση και αναδημοσίευση. 


 Υ.Γ, Συγχαρητήρια στο Kalavrytanews ( τιμητική ενέργεια για αυτή την Μαρτυρική Πόλη )  που προχώρησε στην απευθείας αναμετάδοση της ακροαματικής διαδικασίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η οποία διεξάγεται στα γαλλικά . 

Σήμερα ( 12/9) μεταξύ  12- 2 ,μ.μ, έγινε η τοποθέτηση των νομικών εκπροσώπων της Γερμανίας. Αύριο , μάλλον  την ίδια ώρα θα μεταδοθεί  η τοποθέτηση των Ιταλών νομικών. 

Την τετάρτη 14/9 αναμένεται να ακουστεί και να μεταδοθεί η τοποθέτηση της Ελληνικής Πολιτείας από τον κ. Σ. Περράκη που έχει την θέση της ¨πολιτικής αγωγής¨ υπέρ των Ελλήνων πολιτών του Διστόμου.  

Παρακολουθείστε σήμερα-  αύριο και μεθαύριο 12 - 2 μ.μ. :

Καλό θα ήταν μετά την δημοσίευση των επίσημων πρακτικών της ακροαματικής διαδικασίας ( αλλά και πριν αυτών για όσους διαθέτουν τα μέσα της καταγραφής ) να μεταφραστούν στα ελληνικά και να επενδυθούν στα μαγνητοσκοπημένα βίντεο σαν υπότιτλοι στις αγορεύσεις  των διαφόρων νομικών εκπροσώπων.  Θα αποτελούσαν ένα καλό μάθημα για το πως εμπαίζεται η Διεθνής Δικαιοσύνη ( στην περίπτωση αυτή ιδιαίτερα από την Γερμανία ) , αλλά και γενικότερα ένα καλό μάθημα ¨διεθνούς δικαίου¨ με τα σοβαρά και έωλα επιχειρήματα που θα ακουστούν. Όλη η ακροαματική διαδικασία στο ¨Yootube ¨ , ανεξάρτητα θετικής η αρνητικής εκβάσεως για τους λαούς του κόσμου που μάχονται για Ελευθερία , Δικαιοσύνη ενάντια στον ιμπεριαλισμό , το 1939 - 1945 και σήμερα. 

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
ΠΡΟΣΘΗΚΗ :  

Παρακολουθείτε την σελίδα στο facebook για την διεκδίκηση των Γερμανικών Επανορθώσεων - Αποζημιώσεων. Μια πρωτοβουλία άξιων πολιτών του blog  ,  http://distomo.blogspot.com/ 

Εδώ : 

Επίσης το blog ¨ΟΙΣΤΡΟΣ¨  :  

http://www.istrilatis.blogspot.com/  το οποίο ασχολείται με την τρέχουσα πολιτική του ¨4ου Ράιχ¨ απέναντι στον κόσμο και την Ελλάδα ιδιαίτερα , όπως και με την πορεία της διεκδίκησης των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων - Αποζημιώσεων. 

Το ίδιο ισχύει και για τα blog http://ange-ta.blogspot.com/ http://archaeopteryxgr.blogspot.com/ ,http://alkimosarchive.wordpress.com/ , http://pax-germanica.pblogs.gr/ , όπως και το ¨πολυσυλλεκτικό- πολυθεματικό¨http://gregordergrieche.blogspot.com/ , τα οποία είναι επικεντρωμένα , σε κάποιες περιπτώσεις από διαφορετική ιδεολογική σκοπιά ,  στην ΑΠΑΤΗ της ¨γερμανικής πράσινης ανάπτυξης¨  και στην ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ  γερμανική αυτονομιστική – αποσχιστική ιμπεριαλιστική πολιτική ¨προστασίας των μειονοτήτων¨ , την πάλαι ποτέ ¨ DEUTSCHE-VOLKSTUMSPOLITIK¨ της Βαϊμάρης , του Ναζισμού και της σημερινής Γερμανίας . Πολιτική η οποία αποτελεί ¨ανώτερη ανάπτυξη και εξέλιξη¨ του Ρωμαϊκού – Μεγαλοβρετανικού και Οθωμανικού ¨ divide et impera( διαίρει και βασίλευε ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.