Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται το νέο μπουγιουρντί



thumb
Της Μιχαλούς
Στο κρανίο τα πήρε ο Βενιζέλος, με τα συμπεράσματα  της έκθεσης που εξέδωσε για τον Αύγουστο το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους το οποίο τονίζει  ότι είναι  «εκτός ελέγχου δυναμική του χρέους» , αλλά και του ελλείμματος, τόσο πολύ, που μετά τον εξάψαλμο παραιτήθηκε η πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Στέλλα  Μπαλφούσια. Θυμίζουμε ότι ήταν, προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Το τι τους έσυρε δεν λέγεται.. Τι άπειρους τους είπε τι αφερέγγυους τους αποκάλεσε, ανεύθυνους καθώς και πολλά άλλα. Του χάλασαν το επικοινωνιακό του παιχνίδι. Λίγες ημέρες πριν είχε  αναλύσει στη Βουλή τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου με πολύ αισιοδοξία.
Φοβήθηκε ότι θα τιναχτεί στον αέρα η πολιτική για το κατά που πάει αυτή τη χώρα ο Υπουργός Οικονομικών, ενώ  η εμφάνιση που έκανε ως Σωτήρας  της Κυβέρνησης εκείνο το μεσημέρι στο γραφείο του Παπανδρέου πήγαινε στράφι.

Άλλωστε το κείμενο της έκθεσης δεν λέει και λίγα…. Επισημαίνει ότι  το έλλειμμα θα υπερβεί τις προβλέψεις το Μεσοπρόθεσμου, ακόμη και αν υλοποιηθούν στο ακέραιο τα μέτρα που αυτό προβλέπει εγκαίρως. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «με βάση ορισμένες πρώτες εκτιμήσεις για τις τάσεις των εσόδων και των δαπανών που έχουν διαμορφωθεί στο επτάμηνο (Ιανουαρίου - Ιουλίου), εκτιμάται ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού θα υπερβεί τις προβλέψεις ακόμη και με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των μέτρων που προβλέπονται στο ΜΠΔΣ, καθώς και κάποια μέτρα που ελήφθησαν αργότερα, θα υλοποιηθούν εγκαίρως και στο ακέραιο έως το τέλος του έτους».
Πράγμα ου σημαίνει σε απλά τροικανά και νέα μέτρα και μάλιστα σκληρότερα. Ο Βενιζέλος βέβαια ξέρει πολύ καλά ότι ούτως η άλλως θα μας τα ζητήσουν, αλλά όπως και να έχει παίζει μεγάλο ρόλο το πως έχει αποφασίσει να μας σερβίρει το νέο μπουγιουρντί.http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.