Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Αρνηση πληρωμών! Ας γίνει το εναρκτήριο λακτισμα για αγώνες αποφασιστικούς και αποτελεσματικούς.

Απ΄ευθείας ο εκβιασμός της κυβέρνησης μέσω του κ.Βενιζέλου.

Τα πράγματα είναι πολύ άσκημα, γιατί κατά την διάρκεια της επίσκεψης και των συνομιλιών του στο ΕΚΟΦΙΝ,  δηλώθηκε ότι κινδυνεύει να μην υπογραφεί η συμφωνία της 21ης που περιλαμβάνει μεγάλο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης, με αποτέλεσμα να είναι πια πολύ επικίνδυνη η κατάσταση,για την χώρα!

Αυτά είπε στην γ.Γραμματέα του ΚΚΕ  ο κ.Βενιζέλος σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, λίγο πριν ανέβει στο βήμα του 37ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Και με αυτήν την ανακοίνωση "καταγγελία",ξεκίνησε την ομιλία της.

Η Αλέκα Παπαρήγα τον ρώτησε γιατί προέκυψε αυτό το πρόβλημα και μεταξύ άλλων ο Βενιζέλος της απάντησε, ότι στο ΕΚΟΦΙΝ έχουν "πληροφόρηση" και έχουν εκτιμήσει ότι:

Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ανταποκριθεί και να καταβάλει τα δυσβάσταχτα χαράτσια που του επιβάλλουν !
Συνειδητοποίησαν ότι στην Ελλάδα θα υπάρξει "αντίδραση"!

Ο Πρωθυπουργός ανέβαλε το ταξίδι του στις ΗΠΑ,επέστρεψε εσπευσμένα  και αύριο θα προβεί σε  έκτακτο "εκβιαστικό διάγγελμα"σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που θα ακολουθήσουν και θα βαρύνουν το λαό και την χώρα,αν οι Έλληνες δεν υποκύψουν για άλλη μία φορά στα τρομοκρατικά και   εκβιαστικά διλήμματά τους.

Τα εκβιαστικά τους διαγγέλματα, τα τρομοκρατικά τους διλήμματα δεν πρέπει να πιάσουν τόπο.


Κοντά 2 χρόνια τώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επαίρετο για την "συναίνεση" του Ελληνικού λαού.
Επιβραβεύτηκε από τους εταίρους του, τα αφεντικά του, για την ανοχή, την "συναίνεση"  που πέτυχε  να εξασφαλίσει!
Παρ΄όλα αυτά ο  σχεδιασμός μείωσης του χρέους με  τα ασφυκτικά μέτρα που πήραν σε βάρος του λαού, δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να οδηγήσουν στον φαύλο κύκλο της διόγκωσης του χρέους και της ύφεσης, πράγμα που παραδέχονται ακόμη και αστοί οικονομολόγοι.

Την κρίση αυτή δεν μπορούν να την διαχειριστούν, διέξοδος από τα αδιέξοδά του εκμεταλλευτικού συστήματος δεν υπάρχει!

Όσο για τον λαό και τους εργαζόμενους, επίσης δεν υπάρχει διέξοδος, παρά μόνον ο δρόμος της αντίστασης .

Και πρέπει αυτό το μήνυμα να φτάσει παντού.

Να σπάσουμε τις φοβίες, να δώσουμε κουράγιο και δύναμη, να εκφραστεί δυναμικά και οργανωμένα η αγανάκτηση και ο θυμός, αλλά και η αδυναμία πληρωμής των παράνομων χαρατσιών.

Να πείσουμε ότι κανείς δεν είναι και δεν μπορεί να είναι και να αντιμετωπίσει μόνος του τα τεράστια και ανυπέρβλητα προβλήματα.

Άγγιξαν τα όρια του κανιβαλισμού.

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης!
Χαρατσώνουν εκείνους που έχουν ανάγκη συμπαράστασης και οικονομικής στήριξης να πληρώσουν,τον κεφαλικό φόρο που τον ονόμασαν "ειδική εισφορά αλληλεγγύης"!
Αν στην οικογένειά σας μπαίνουν 860 ευρώ και τυχαίνει να υπάρχουν και δύο παιδιά, πρέπει να σταθείτε αλληλέγγυοι σε όσους έχουν ανάγκη!

Έκτακτο τέλος για την ακίνητη περιουσία!
Δεν πάει να είσαι άνεργος,ακόμη και μακροχρόνια άνεργος,επιδοτούμενος ή όχι από τον ΟΑΕΔ,
Δεν πάει να έχεις βάλει λουκέτο,όχι δεν ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες.
Θα πληρώσεις το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Και το τέλος επιτηδεύματος.
Το καταβάλλουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες.Όλοι όσοι έκαναν δήλωση το 2010 όσοι δε είχαν μηδενικά εισοδήματα θα υποχρεωθούν να κάνουν διακοπή εργασιών ή θα πληρώσουν
Είτε ετοιμάζεστε για λουκέτο και σεις που έχετε να πληρώσετε 3και 4 και 5 διμηνίες την ασφάλειά σας ναι και σεις θα πληρώσετε Κανείς παραπονεμένος στην δημοκρατία μας είμαστε όλοι ίσοι.
Όλοι;
Και όλα αυτά κάτω από  απειλές από διλήμματα κάτω από την τρομοκράτηση και τους εκβιασμούς.

Τίποτα από αυτά τα χαράτσια δεν πάει για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες,που αυτοί τις δημιούργησαν.
Η φοροεπέλασή τους και τα χρήματα που αρπάζουν από τους Έλληνες πολίτες εργαζόμενους άνεργους συνταξιούχους  πηγαίνει κατ΄ευθείαν στις τσέπες ντόπιων και ξένων μονοπωλίων,πάνε στα ταμεία επιχειρηματικών ομίλων,πάνε στις απαιτήσεις των τοκογλύφων της πλουτοκρατίας.

 Δεν μπορούν να σταματήσουν μπροστά σε τίποτα θα συνεχίσουν και όσο τους πάει.

Γιατί τέλος σε αυτόν τον κατήφορο μπορεί να δώσει μόνον  η λαϊκή βούληση η οργάνωση και ο αγώνας .

Πόσο θα το ανεχθούμε αυτόν τον εξευτελισμό; Πόσο θα δοκιμάζονται οι αντοχές μας στον αργό θάνατο που μας επιβάλουν;

Ο λαός ήδη έχει χρεοκοπήσει και αυτά που θα ακολουθήσουν θα είναι χειρότερα και όχι γιατί δεν θα πληρώσουμε τις αντιλαϊκές  εξοντωτικές και παράνομες απαιτήσεις,αλλά γιατί αυτή η κρίση είναι το κύκνειο άσμα του συστήματός τους που έχει αγγίξει τα όριά του και δεν είναι δυνατόν πλέον να λειτουργήσει με τους όρους που μέχρι σήμερα λειτουργούσε.
Μόνη τους διέξοδος έστω και βραχύβια, για λίγο και αναιμικά, η εξόντωση μέρους των παραγωγικών δυνάμεων.
Αυτό επιχειρούν αυτό κάνουν μας εξοντώνουν και δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.

Όσοι έχουμε κατανοήσει το μέγεθος της απειλής που κρέμεται από πάνω μας, με πρωτοβουλίες, με δράσεις, με συσπειρώσεις, με παρεμβάσεις, σε καθημερινή βάση, με προοπτική με αποφασιστικότητα, στους συλλόγους, στις γειτονιές, στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στο S/M,στη λαϊκή,στην καφετέρια, όπου υπάρχουν άνθρωποι του μόχθου, να βρεθούμε μαζί τους, να είμαστε μαζί τους.
Να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να τους ακούσουμε, να καταδειχτεί  η ανάγκη να πορευτούμε μαζί.

Τους στηρίζουμε και στηριζόμαστε σε αυτούς.

Ακόμη και εδώ στον διαδικτυακό αυτό τόπο, να πούμε το μήνυμά μας,με σχόλια, με αναρτήσεις.

"Κανείς δεν είναι μόνος του".

Από κοινού και μαζικά να πούμε, όχι δεν μπορούμε και δεν πάει άλλο,σε αυτόν τον παραλογισμό.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα παράνομα χρέη σας, αρνούμαστε να χρηματοδοτήσουμε τα αδιέξοδά  του συστήματος που υπηρετείτε.

Αρνούμαστε την λεηλασία του μόχθου και της ζωής μας.

Αρνούμαστε να υποκύψουμε στους Δήμιους της ζωής μας.

Αυτή η άρνηση  πληρωμών, μπορεί να γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για την αναγκαία συσπείρωση, για την αναγκαία συμπόρευση.
Αυτή η μαζική και οργανωμένη  άρνηση που θα τους φέρει σε τόσο δύσκολη θέση, τέτοια που μόνο στους εφιάλτες τους ζούνε καθημερινά,μπορεί και πρέπει να γίνει το εφαλτήριο για νέους αγώνες, πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς ποιο αποτελεσματικούς.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.