Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μαύρο από τις αγορές στις αποφάσεις της 21ης ΙουλίουΓραφει ο Γιωργος Σαρρης
 Μα γιατί επιμενουν τόσο με την περίφημη υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου κορυφής;

 Μας λένε οτι πρέπει να κάνουμε ότι πρέπει κι ότι δεν πρέπει, ακόμη και να πάρουμε δυσάρεστα και παράλογα μέτρα προκειμένου να υλοποιηθούν και μάλιστα κατά γράμμα, οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου που ήταν λέει "πολυ θετικές για την Ελλάδα"(εξ ορισμού;).
Τι είναι άραγε αυτό που επιβεβαιώνει στην πράξη το οτι ήταν πράγματι θετικές αυτές οι αποφάσεις για την Ελλάδα ή για την Ευρωπη; Να σας πώ τι; Απολύτως τίποτα.

Μας λένε επίσης ότι πρεπει να κάνουμε τα πάντα για "να πείσουμε τις αγορες".
Μόνο που αυτά τα δύο δεν συναντιούνται καθόλου.
Γιατί;
Μα γιατί οι αγορες έχουν ήδη βγάλει στην πράξη την ετυμηγορία τους για τις αποφασεις της 21ης Ιουλίου που είναι απόλυτα καταδικαστικη.
Σας την περιγράφω με λόγια αλλά και εικόνες.
Πρωτα για την Ελλάδα.
Την ημέρα της υπογραφής στις 22/7 η τιμή της ΑΛΦΑ στο Χρηματιστήριο ήταν 3,80Ε. Πόσο είναι σήμερα; 1,77Ε δηλ. -55%! Μέσα σε λίγες εβδομάδες. Και μάλιστα μετα απο μια μεγάλη συγχώνευση  με την ΕUROBANK που υπο κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει επιδράσει τρομερά θετικά στην τιμή της μετοχής. Η ΕΤΕ: Στις 22/7 ήταν 5,36Ε. Σήμερα 3,13Ε! Και για να μην πολυλογούμε ανάλογη ειναι η εικόνα σε όλο το ταμπλώ.
Παμε στα σπρεντ του δεκαετούς ομολόγου τώρα. Στις 22 Ιουλίου μετα τα "αναμφισβήτητα θετικά αποτελέσματα της Συνόδου" είμασταν στις 1259μ.β. Σήμερα; Στις 1878μ.β. που αποτελεί μοναδική και σπανια επίδοση...Οσο για το 12μηνο ας μην το συζητάμε καλύτερα, κι όπως έλεγε γνωστός αναλυτής "Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω περίπτωση ομολόγου να έχει φτάσει ποτέ σε αυτά τα επίπεδα. Μπορεί να υπάρχει, απλά δεν το έχω υπόψη μου."
Ας δούμε και το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη το τελευταίο διάστημα όταν από τις 1300 περίπου μονάδες κατρακυλήσαμε στις 880...

Και για όσους πιστευουν στις αυτόνομες πορείες την εποχή των αγορών Συγκοινωνούντων δοχείων και μια ματιά το ίδιο διαστημα στους δεικτες Γερμανίας και Γαλλίας. Ετσι για να δούμε και τι καλό έκανε η σύνοδος και στην υπόλοιπη Ευρώπη και το κοινό νομισμα.
Tου DAX:
 Και του CAC
Οχι δεν έχω κάνει λάθος, δεν πρόκειται για το ίδιο διάγραμμα σε φωτοτυπία(απαγορευμενη λέξη) αλλά ναι είναι 3 διαφορετικά διαγραμματα
Τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα επίσης γκρεμίστηκαν στον Καιάδα της αβεβαιότητας με την Ιταλία να βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής αλλά και άλλων κρίσεων όταν είδε τα επιτοκια δανεισμού της να φτάνουν σε επίπεδα χρεωκοπίας στο 7% μεσα σε λίγες μέρες με αποτέλεσμα να αναγκασθεί η ΕΚΤ να προχωρήσει σε χωρις όριο αγορές Ιταλικών και Ισπανικών ομολόγων για να σωσουν την κατάταση.
Ας μας εξηγήσει κάποιος λοιπόν με επιχειρήματα, αριθμούς και ανάλογα διαγράμματα από που προκύπτει  οτι θα είχαμε  θετική αντίδραση από τις αγορές, αν υλοποιούσαμε κατα γράμμα τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. 
Οι αγορες έχουν ήδη καταδικάσει τις αποφάσεις της συνόδου με τον πιο κραυγαλέο τρόπο.http://giorgossarris.blogspot.com//

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.