Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

100.000 απολύσεις




Έως και 100.000 απολύσεις ζητάν οι της τρόικας μέχρι το 2015, πέρα από όλο το σχέδιο της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα (όπως το λένε στην ευγενή μπουρζουάδικη γλώσσα).
Αυτή η εξέλιξη θα σημάνει ένα τεράστιο πλήγμα στην Ελληνική Οικονομία που πλέον στηρίζεται στο χρήμα που κυκλοφορούν και καταναλώνουν κατα κύριο λόγο οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν ένα σταθερό εισόδημα και την σχετική "άνεση" να ξοδεύουν.
Μικρές επιχειρήσεις, μικρο-επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι απειλούνται με πλήρη εξαφάνιση, πάρα πολλοί απ' αυτούς θα σπρωχτούν είτε στη μισθωτή εργασία (που κι αυτή για να βρεθεί πια φτύνεις αίμα) είτε στην ανεργία που ήδη με επίσημα στοιχεία είναι γύρω στο 16% (δεν συζητάμε πόσο είναι μαζί με τη μη καταγεγραμμένη και τους περιστασιακά εργαζόμενους κλπ).

Όλ' αυτά για την περίφημη 6η δόση των δανείων που δεν εξυπηρετούν τίποτε άλλο από την διόγκωση του ήδη τεράστιου χρέους για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων και συμβατικών υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η ακύρωση-διαγραφή του χρέους μετά απ' όλ' αυτά φαντάζει ως η μόνη ρεαλιστική υπέρ του λαού λύση, όλα τ' άλλα είναι τσιρότα για το σύστημα.

Και φυσικά η διαγραφή του χρέους μόνο με λαϊκή-εργατική εξουσία μπορεί να επιτευχθεί. Σ' αυτό το κοινωνικοπολιτικό σύστημα τέτοιες λύσεις δεν υπάρχουν.
 
 http://redflyplanet.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.