Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αλήθεια, με το "πακετάκι στήριξης" τι γίνεται;




Μερικές ακόμα εξελίξεις από την Ευρώπη, και ειδικότερα από την Ελλάδα - ας δούμε μια "λεπτομεριούλα" από το bankingnews.gr:
«κουβάρι» δημιούργησε η νέα συμφωνία που εμπνεύστηκαν οι Έλληνες και οι Φιλανδοί αξιωματούχοι στα δύο υπουργεία Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα δανείσει (!) τη Φιλανδία για να την πείσει να μας δανείσει αυτή μετά μέσω του δεύτερου πακέτου βοήθειας…

Πλέον, μετά τους Αυστριακούς, Σλοβάκοι και Ολλανδοί φαίνεται ότι ζητούν εγγυήσειςγια να δανείσουν την Ελλάδα δημιουργώντας ένα πρωτοφανές "μπάχαλο" στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα..

Σημειώνεται, μάλιστα, πως σύμφωνα και με τον Σλοβάκο Υπ. Οικονομικών, Ivan Miklos, η Σλοβακία πάντα ζητούσε εγγυήσεις από την Ελλάδα, καθώς θεωρείται αδιανόητο κάποιες χώρες να λαμβάνουν εγγυήσεις και άλλες όχι...
Μέσω αυτού του πρωτοφανούς σχήματος η Φιλανδία κατάφερε να: Πρώτον, σχεδόν να μην βγάλει τίποτα από την τσέπη της, καθώς από τη μία θα βγουν και από την άλλη θα μπουν και δεύτερον να βρεθεί και κερδισμένη αφού θα έχει το ρευστό του ελληνικού δανείου (!) το οποίο και θα επενδύσει…

Σημειώνεται, πάντως, ότι η συμμετοχή της Φιλανδίας στο πρώτο δάνειο των 110 δις. ευρώ (80 δις. από ΕΕ) έφθασε στο 1,5 δις. ευρώ.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα θα πάρει πίσω αυτήν την εγγύηση εφόσον πετύχει τους στόχους της, όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Εδώ αξίζει να θυμηθούμε, ότι επί 15 μήνες που εφαρμόζει η χώρα μας το πρόγραμμα προσαρμογής, ούτε ένα μήνα δεν έχει πετύχει τους στόχους της…

Η Φινλανδή Υπουργός Οικονομικών, Jutta Urpilainen, μάλλον πέτυχε καλή συμφωνία, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, ακολουθώντας τους κανόνες της αγοράς, δηλαδή πώς να κερδίζεις από την αποτυχία του άλλου…Στο μεταξύ, τόνισε πως η Φινλανδία πέτυχε το στόχο της με τη συμφωνία με την Ελλάδα, ενώ αυτό που αναζητούσε μέσα από τη διαδικασία των διαβουλεύσεων ήταν η... διαφάνεια. 

Μόνη λύση η στάση πληρωμών, προκειμένου να σταματήσει αυτή η άνευ όρων λεηλασία εις βάρος του λαού: Οι διάφοροι "εταίροι" θέλουν να λεηλατήσουν - και το ίδιο προφανώς ισχύει και για επενδυτές, χρηματιστές, κτλ. Αν δε σταματηθούν, το πλιάτσικο δεν έχει ορατό τέλος. 
Αντίθετα, με την επιλογή της στάσης πληρωμών, λύνεται το ζήτημα του χρέους, που τώρα χρησιμοποιείται ως ο βασικός "πολιορκητικός κριός" της λεηλασίας, δίνεται ένα σοβαρό χτύπημα στις τράπεζες (ειδικά αν ακολουθήσουν κι άλλοι λαοί, κάτι σχεδόν βέβαια), και στη συνέχεια ανοίγει ο δρόμος για να αναλάβει ο λαός την εξουσία, καθώς οι χρεωκοπημένες τράπεζες θα είναι αδύναμες για να υπεραπιστούν την ολιγαρχική εξουσία τους.

Η στάση πληρωμών οδηγεί στη διάλυση της ευρωζώνης, έτσι ώστε ο κάθε λαός να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη ντόπια άρχουσα τάξη, χωρίς να έχει να ανησυχεί τόσο για τη λεηλασία του από τα υπόλοιπα μεγάλα κράτη της Ευρώπης. Αυτό μας φέρνει σε πολύ καλύτερη θέση, καθώς αυτή τη στιγμή είμαστε αναγκασμένοι να δεχόμαστε επίθεση από ντόπιους και ξένους ολιγάρχες, χωρίς κανένα σταματημό, και με τη ντόπια άρχουσα τάξη να επιδεικνύει τρομερή υποτέλεια (δείτε και το τελευταίο "κρούσμα" με τη Φινλανδία) προκειμένου να σώσει το τομάρι της.

Αυτοί δε θα διστάσουν να θυσιάσουν τους πάντες και τα πάντα για να συνεχίσουν να καλοπερνάνε - ο λαός μέχρι πού είναι πρόθυμος να φτάσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.