Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ο Ρότζερ Γουότερς καλεί σε μποϋκοτάζ του Ισραηλινού Απαρτχάιντ



Με αφορμή το νόμο που ψηφίστηκε στις  11 Ιουλίου από την Κνεσέτ (  Ισραηλινό κοινοβούλιο) το πρώην μέλoς των Pink Floyd  Roger Waters, μιλάει για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ και καλεί τον κόσμο να περιφρονίσει τη νέα ισραηλινή νομοθεσία κατά του μποϋκοτάζ  με το να ενταχθεί στην παγκόσμια εκστρατεία BDS (Εμπορικός αποκλεισμός, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ).




Σε συνέντευξη που έδωσε  στο Al Jazeera στην εκπομπή του Riz Khan,  ο Γουότερς κατηγορεί το Ισραήλ για υποκρισία,  αφού  μιλάει για ειρήνη την ίδια στιγμή που  διώχνει τους Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους και κλέβει τη γη τους.
“Πραγματικά με ενδιαφέρει το θέμα  όπως ενδιέφερε και τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου σπούδασε στο σχολείο του St. George στην Ιερουσαλήμ από το 1936 έως το 1938 και ενδιαφερόταν πολύ ακόμα και τότε πριν τον πόλεμο, πριν το Ολοκαύτωμα, πριν απ’ όλα αυτά, για το τί συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Πέθανε πολεμώντας τους Γερμανούς το 1944″

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.