Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

ΚΑΙ....ΕΓΕΝΕΤΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕ....ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ !!!
Επιτεύχθηκε τελικώς η πολυπόθητη συναίνεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση και ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,
Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά επήλθε συναίνεση και όπως φαίνεται καθοριστικός ήταν ο ρόλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και ότι η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αποδέχθηκε τους δυο από τους τρεις όρους που έθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια του εισηγητή του Αρ. Σπηλιωτόπουλου για να ψηφίσει τον νέο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια.
 
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφώνησαν για την κατάργηση του ασύλου και την εκλογή των πρυτάνεων από το σύνολο των μελών ΔΕΠ, από λίστα 2-3 ατόμων που θα καταρτίζονται από το εκάστοτε Συμβούλιο, χωρίς όμως να προβλέπεται φοιτητική συμμετοχή.
Αποτέλεσμα της συναίνεσης ήταν να αποσύρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης το αίτημα του για διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου. 
Η κ.Διαμαντοπούλου υποστήριξε πως «Το άσυλο όπως το γνωρίζαμε καταργείται και στο πανεπιστήμιο θα ισχύει πλέον ότι και σε όλους τους δημόσιους χώρους». Στο θέμα των Συμβουλίων Διοίκησης η κυρία Διαμαντοπούλου είπε ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια πρόταση που θα ενώσει τις δυνάμεις του κοινοβουλίου». Και ανέφερε την επιλογή των 2 ή 3 πρώτων υποψηφιοτήτων για την θέση του πρύτανη από τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης μετά από διεθνή διαγωνισμό επί των οποίων θα ψηφίζουν τα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ.
 
Για τη συμμετοχή όμως των φοιτητών κατά 5% στην επιλογή πρυτάνεων που είχε ζητήσει η ΝΔ, η κυρία Διαμαντοπούλου ήταν κάθετα αρνητική, καθώς όπως είπε το σώμα των φοιτητών είναι πολύ σημαντικό αλλά «δεν μπορούν να ασκούν διοίκηση και συνδιοίκηση».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.