Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Κανένας στρατός δεν είναι ισχυρότερους από τους λαούς. Απλά οι λαοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, και γι' αυτό υποφέρουν







Φοβερό το καρτούν, με ένα διαχρονικό μήνυμα (για όσους δε ξέρουν αγγλικά, λέει "τίποτα δεν είναι καλύτερο από λίγο πλιάτσικο για να κρατάμε τους 'χωρικούς' υπό έλεγχο").

Ο Μακιαβέλι έλεγε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα ανεχτεί λίγο-πολύ τα πάντα, αν δε θίγεται η περιουσία και η αξιοπρέπεια τους
 ("When neither their property nor honour is touched, the majority of men live content").

Μόνο που σήμερα το πλιάτσικο της άρχουσας τάξης εις βάρος των λαών θίγει ΚΑΙ την περιουσία ΚΑΙ την αξιοπρέπεια τους. 
Ως εκ τούτου, οδηγούμαστε ξεκάθαρα σε σύγκρουση (και αυτό το ξέρει βέβαια και η άρχουσα τάξη, εξ ου και ο καταιγισμός μέτρων καταστολής, λογοκρισίας, κτλ).


Άλλωστε, όπως έχουμε πει:
 

-Οι 
τράπεζες ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ να αρπάξουν αμύθητα ποσά σε "πακέτα σωτηρίας" εις βάρος μας. Αν δεν το κάνουν, θα χρεωκοπήσουν, λόγω των ζημιών που θα έχουν από τα δάνεια που δε μπορούν να αποπληρωθούν. Άρα, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για αυτές το να μας ρημάξουν, και δεν πρόκειται να σταματήσουν από μόνες τους - θα πρέπει να σταματηθούν από εμάς.

-Οι 
βιομήχανοι δεν πρόκειται να επενδύσουν τα κεφάλαια τους στη Δύση. Αν είναι να επενδύσουν, θα πάνε (πχ) στην Κίνα ή έστω στη Βουλγαρία. Όσο για τους εργάτες στη Δύση, θα πεινάσουν, και λόγω αυτής της πείνας η άρχουσα τάξη υπολογίζει ότι οι εργάτες αργά ή γρήγορα θα δεχτούν να εργασθούν με πολύ πιο "κινεζοποιημένους" ("ανταγωνιστικούς") όρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.